دیلی‌صاباح: ترکیه با دیپلماسی اثرات تحریم‌های ایران را کاهش می‌دهد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

دیلی‌صاباح: ترکیه با دیپلماسی اثرات تحریم‌های ایران را کاهش می‌دهد

تصمیم آمریکا برای عدم تمدید معافیت‌های تحریمی کشورهای واردکننده نفت از ایران و معرفی ریاض و ابوظبی به‌عنوان فروشندگان جایگزین، نه تنها آنکارا را برافروخته بلکه دولت این کشور را وادار به استفاده از دیپلماسی فشرده در این امر کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 April 26
کد خبر: ۹۴۸۰
به گزارش  راهبرد معاصر ، روزنامه «دیلی صاباح» در یادداشتی به بررسی تاثیرات تحریم‌های آمریکا علیه ایران پرداخته و نوشت دولت ترکیه تلاش می‌کند تا از طریق دیپلماتیک، اثرات تحریم‌ها بر منطقه را کاهش دهد.

در ابتدای این یادداشت با بیان اینکه احتمالا دیپماسی تنها راه ترکیه برای کاهش تاثیرات تحریم های آمریکا علیه ایران بر اقتصاد و منافع خود است، آمده است: «آنکارا بی‌قفه تاکید می‌کند که افزایش این تنش می تواند منجر به بی‌ثباتی منطقه و تضعیف گزینه‌ها برای کاهش اثرات منفی منقضی شدن معافیت‌های تحریمی می‌شود».

دیلی صاباح ضمن اشاره به رویکرد لجوجانه دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و عدم تمدید معافیت‌های تحریمی می‌نویسد: «این اقدامات به احتمال زیاد ترکیه را به استفاده از دیپلماسی شدید برای (حل این) مسئله وامی‌دارد. ترکیه که جزو کشورهایی است که معافیت‌های تحریمی آن تمدید نشده، بلافاصله به این تصمیم آمریکا واکنش نشان داد».

نویسنده این یادداشت، یکی از دلایل تشدیدکننده واکنش ترکیه را معرفی‌شدن عربستان سعودی و امارات عربی متحده به‌عنوان جایگزین‌های نفت ایران دانسته و توضیح می‌دهد: «این تحولات را باید ضمن نیم‌نگاهی به بازداشت دو جاسوس اماراتی در استانبول سنجید. بعلاوه اینکه امارات کشوری است که طی سال‌های اخیر رویکرد خصمانه علیه ترکیه داشته است».

دیلی صاباح در پایان آورده است: «روی هم‌رفته، آنکارا تحولات حول تحریم‌ها و عواقب احتمالی آنها را به‌شدت رصد می‌کند و حتی ممکن است روابط دوجانبه با واشنگتن نیز از این امر متأثر شود. سخنرانی اخیر رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه هم نشان داد که گفت‌وگوی آتی او با ترامپ، روی همین مسئله تمرکز دارد».

این در حالی است که «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه نیز چند روز پیش ضمن محکوم کردن تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، آنها را بچه‌گانه توصیف کرده بود.

وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه با بیان اینکه کاخ سفید دیگر قصد ندارد معافیت‌های تحریمی کشورهای واردکننده نفت ایران را تمدید کند، گفت عربستان سعودی و امارات عربی متحده قرار است خلأ ناشی از حذف نفت ایران از بازار را پر کنند و واردکنندگان نفت ایران می‌توانند نفت خود را از این دو کشور تأمین کنند.

ترامپ در روز ۱۸ اردیبهشت سال گذشته به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل برجام، کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌های هسته‌ای که ذیل این توافق رفع شده بودند در دوره‌های ۹۰ و ۱۸۰ روزه احیا خواهند شد.

وی سپس در تاریخ ۱۵ مرداد سال گذشته با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریم‌ها که بخش‌های کشتی‌رانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار می‌دهند هم از ۱۴ آبان‌ماه همان سال از سر گرفته شده‌اند. دولت ترامپ، چند ماه بعد برای ۸ کشور معافیت از تحریم‌های نفتی صادر کرد.

تصمیم ترامپ با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی با آن مخالفت کرده‌اند.

فارس

ارسال نظر