جزئیات گفتگوی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است!

امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان

امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان در طول دیدار رئیس‌جمهور آمریکا با ولی‌عهد عربستان سعودی، توافق همکاری اقتصادی راهبردی بین واشنگتن و ریاض امضا شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۳ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 13
کد خبر: ۲۷۸۰۶۶
امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان

به گزارش راهبرد معاصر، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که عصر سه‌شنبه برای دیدار با مقامات ارشد عربستان سعودی، از جمله «محمد بن سلمان» ولی‌عهد این کشور وارد ریاض شده است، توافقی تازه با عربستان امضا کرد.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، عصر سه‌شنبه، محمد بن سلمان و ترامپ، توافق همکاری اقتصادی راهبردی بین واشنگتن و ریاض امضا کردند.

دو کشور همچنین توافقنامه‌هایی در زمینه‌های انرژی، دفاعی و معدنی امضا کردند.

یک مقام سعودی که ریاست این رویداد را برعهده داشت، همکاری مذکور را «همکاری اقتصادی راهبردی» نامید. اما او، جزئیات بیشتری از این توافق ارائه نکرد.

پیش از این، رئیس جمهور آمریکا در دیدار امروز خود با ولی‌عهد عربستان او را «دوست» خود خواند و بر دوستی کشورش با ریاض تاکید کرد.

ترامپ به محمد بن سلمان گفت: «اول اینکه، من از دیدار با شما لذت می‌برم و ما همدیگر را خیلی خوب می‌شناسیم و واقعاً معتقدم که خیلی همدیگر را دوست داریم. دوم اینکه، ایالات متحده سرمایه‌گذاری و مشاغل فوق‌العاده‌ای در کشور بزرگ شما به دست آورده است و ما به خدمت‌رسانی بسیار خوب به کشور بزرگ شما ادامه خواهیم داد.»

ترامپ امروز در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد ریاض شد.

بن‌سلمان استقبال گرمی از او در فرودگاه داشت و در ادامه سایر مقامات سعودی به استقبال ترامپ آمدند. او قرار است در سه روز آتی به امارات و قطر نیز سفر کند. ترامپ در سفر خود به منطقه به دنبال امضای قرارداد‌های تجاری و رسیدن به توافق‌هایی برای درگیری‌های جاری در منطقه غرب آسیا است.

ترامپ در حال حاضر در اولین سفر خارجی خود از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری به سر می‌برد. دستور کار اصلی سفر‌های او به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی بر امنیت، هوش مصنوعی، انرژی و تأمین تسلیحات متمرکز خواهد بود.

سه کشوری که در برنامه سفر رئیس جمهور آمریکا قرار دارند - عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی - همگی مکان‌هایی هستند که سازمان ترامپ، که توسط دو پسر ترامپ اداره می‌شود، در حال توسعه پروژه‌های بزرگ املاک و مستغلات است. این پروژه‌ها شامل یک برج بلند در جده، یک هتل لوکس در دبی و یک زمین گلف و مجتمع ویلایی در قطر می‌شود.

به گزارش آسوشیتدپرس، ترامپ در تلاش است تا نشان دهد که استراتژی معاملاتی او برای سیاست بین‌الملل در حالی که با انتقاد دموکرات‌ها روبروست، سودمند است. دموکرات‌ها می‌گویند جنگ تعرفه‌های جهانی و رویکرد او در قبال جنگ روسیه علیه اوکراین، ایالات متحده را از متحدانش دور می‌کند.

انتظار می‌رود او قرارداد‌هایی را با این سه کشور اعلام کند که به هوش مصنوعی، گسترش همکاری‌های انرژی و شاید فروش تسلیحات جدید به عربستان سعودی مربوط می‌شود. دولت اوایل این ماه از تصویب اولیه فروش موشک‌های هوا به هوا به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار برای جنگنده‌های عربستان سعودی خبر داد./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار