ربیعی : مذاکره برای آزادی زندنیان ایرانی و آمریکایی در جریان است/ هیچ شواهدی درباره امنیتی بودن انفجار پارک ملت نیست-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

ربیعی : مذاکره برای آزادی زندنیان ایرانی و آمریکایی در جریان است/ هیچ شواهدی درباره امنیتی بودن انفجار پارک ملت نیست

سخنگوی دولت در مورد ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر آزادی زندانیان بین دو کشور ایران و آمریکا گفت: مذاکرات در این زمینه در جریان است و پس از نتیجه بخش بودن مذاکرات اطلاع رسانی بیشتری انجام می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۲۲ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 13
کد خبر: ۹۵۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛

علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با خبرنگاران گفت: دولت تمام تلاش خود را برای انتقال مطلوب دولت به دولت منتخب را به کار گرفته است و براساس تفاهم صورت گرفته اعضای هیات دولت جلسات منظمی با جناب آقای رئیسی رییس جمهور منتخب داشته اند و همچنان ادامه دارد و گزارشهای لازم را ارائه کرده اند و دولت خود را مکلف به همکاری همه جانبه با رییس جمهور منتخب می داند.

 

وی ادامه داد: همچنین براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری دولت تا روز آخر که دارای مسئولیت هست به وظایف خود ادامه خواهد داد. دولت برای رفع نگرانی‌ها برای وجود کالای اساسی در ماه‌های اولیه دولت منتخب تمام تلاش خود را به کار بسته است و ترتیباتی اتخاذ شده تا در ماه‌های آغازین دولت نگرانی در این زمینه وجود نداشته باشد.

 

ربیعی گفت: فردا ۲۳ تیر مصادف با سالروز تصویب برجام را روز گفت‌وگو و تعامل سازنده با جهان نامیده ایم؛ روزی که نماد اراده ملت ما برای اثبات صلح خواهی و همکاری جویی با همه ملت ها و دوری از تنش و عداوت است.هشت سال پیش دولت یازدهم نه تنها با شعار بلکه با خواست حقیقی و برآمده از ریشه های فرهنگی و تمدنی ایران و اسلام و به هدف رساندن صدای ایرانیان به جهان، رویکرد تعامل سازنده با جهان را انتخاب کرد.

 

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: دولت یازدهم در ابتدای ماموریت خود و با ارزیابی از پایان عصر تک قطبی و ناگزیری همکاری های بین المللی در حل و فصل اختلافات میان ملت ها، به این فلسفه و جهان بینی دست پیدا کرد که هیچ راهی جز تعامل و مذاکره در کنار زدن اختلاف ها وجود ندارد.

 

ربیعی با بیان اینکه بدخواهان ملت ما به هدفی جز انسداد زندگی مردم ما رضایت نمی دادند، گفت: بدخواهان ایران سالها کوشیده بودند که با ارائه تصویری خشن و قانون شکن از ایران، انزوای ما را از ترتیبات مالی و سیاسی جهانی واقعیت ببخشند. همان ها بودند که بعد از دستیابی به توافق برجام که یکی از نمادها و نتایج این رویکرد بود، یکبار دیگر کوشیدند که انتقام خود را نسبت به خردورزی دولت ایران که چیزی جز انعکاس خواست اکثریت قاطع مردم و مقام معظم رهبری نبود، بگیرند و با فریب رئیس جمهور پیشین آمریکا به خروج از برجام و اعمال تحریم های یکجانبه نه تنها زندگی را بر مردم ما سخت کردند بلکه ضمن خالی گذاشتن دستان آمریکا، این کشور را توأم با بی آبرویی کم نظیری به ورشکستگی در سیاست خارجی آن کشاندند.

 

وی ادامه داد: آغاز به کار دولت با رکود تورمی بی‌سابقه و انزوای مطلق در عرصه‌ی بین‌المللی همراه بود، به‌طوری‌که رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ به ترتیب ۷.۷- و ۰.۳- درصد و نرخ تورّم به ترتیب به ۳۰.۶ و ۳۴.۷ درصد رسیده بود. تدابیر دولت یازدهم در همان شش ماه اول باعث شد تا سال ۱۳۹۳، سال خروج از رکود همراه با افت شدید نرخ تورّم باشد، به‌طوری‌که در آن سال، نرخ تورّم به ۱۵.۶ درصد و نرخ رشد اقتصادی به ۳.۲ رسید. این در حالی بود که مذاکرات هسته‌ای در جریان بود و هنوز توافق هسته‌ای به سامان نرسیده بود.

 

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: در حالی که کشور پس چند سال طوفانی، با تدابیر دولت در مسیر ثبات و رونق قرار داشت، یکباره از نیمه دوّم سال ۱۳۹۳ جهان با افت شدید و به نوعی بی‌سابقه قیمت جهانی نفت روبرو شد. بسیاری از کشورهای نفتی نتوانستند در برابر این شوک مقاومت کنند و بسیاری دچار رکود اقتصادی و برخی دچار تورم‌ شدید شدند.

 

وی تصریح کرد: سال ۱۳۹۴ برای دولت که در کوران مذاکرات هسته‌ای قرار داشت، سال بسیار سختی بود؛ با این حال، با تدابیری که اتخاذ شد، موفق شدیم با کمترین آثار رکودی و تورمی از این بحران جدید نیز عبور کنیم و عملاً این فشار سنگین در سال ۱۳۹۴ را فقط دولت احساس کرد.

 

ربیعی گفت: در مجموع، علی‌رغم همه‌ی تنگناها و محدودیت‌ها، دولت تدبیر و امید موفق شد طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، یکی از دوران طلایی اقتصاد ایران در نیم‌قرن اخیر را رقم بزند. متوسط تورم در بازه‌ی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، ۱۱.۵ درصد بود و نزدیک به دو سال از این دوره تورم تک‌رقمی در کشور تجربه شد. در ۵۰ سال گذشته سابقه نداشته که نرخ تورم در یک دوره‌ی چهارساله تا این حد پایین باشد.

 

سخنگوی دولت بیان داشت: حتی بعد از خروج دیوانه وار آمریکا از برجام، اعتقاد راسخ ما به گفت وگو و تعامل سازنده بود که باعث نقش برآب شدن نقشه بدخواهان ایران و امتناع ما برای خروج متقابل از برجام شد. این ما بودیم که با ایستادگی در برابر این قانون شکنی بزرگ، از نابودی برجام جلوگیری کردیم و با ترکیب کردن مقاومتی بی نظیر از یک طرف و پیگیری یک دیپلماسی زنده و پویا از طرف دیگر، برای آمریکا چاره ای جز بازگشت به میز مذاکره و عقب نشینی از آن اقدام بی مبنا باقی نگذاشتیم.

 

وی تاکید کرد: امروز که یکبار دیگر در آستانه احیای برجام قرار داریم و یکبار دیگر ملت ما به مشاهده آثار مثبت این توافق نزدیک تر از هر زمان دیگری هستند، اطمینان داریم که تاریخ منصفانه قضاوت خواهد کرد و یقین داریم که مردم به رویکرد گفتگو و تعامل سازنده نمره قابل قبولی خواهند داد.

 

ربیعی تصریح کرد: با همه فراز و فرودهای سالهای اخیر نه تنها از اعتقاد به درستی اصل گفتگو و تعامل عقب ننشسته ایم بلکه اصالت و حقانیت این نگاه را در روابط منطقه ای به نمایش گذاشتیم و در کوران تهاجمات داعش و دیگر گروه های تروریستی که در موازات مداخله های مخرب خارجی، آتش بزرگی در خانه مردم بیگناه منطقه به پا کردند، امید به حل اختلاف را زنده نگه داشتیم.

 

وی تاکید کرد: دولت در ۸ سال گذشته تلاش داشته تا ضمن گسترش نظام تامین اجتماعی و پیگیری نظام چند لایه،‌‌ از گروه‌های اجتماعی مختلف از جمله افرادی که دچار فرصت‌های نابرابر اجتماعی بوده و نیازمند انواع حمایتهای اقتصادی، روانی و اجتماعی هستند، پشتیبانی کند و نیز ترتیبی اتخاذ شود تا جامعه کار و تولید، با کرامت و امنیت روانی همراه باشد.

 

ربیعی خاطر نشان کرد: گسترش خدمات درمانی از طریق طرح تحول سلامت و گسترش پوشش‌های بیمه‌ای سلامت و نیز اقدام پرافتخار مبنی بر این که امروز هیچ ایرانی بدون بیمه سلامت نیست، از جمله اقدامات دولت در این زمینه بوده است. همچنین گسترده شدن افراد تحت پوشش بیمه بازنشستگی به خصوص در میان روستاییان و عشایر، به بیش از 2 میلیون و سیصدهزار نفر رسیده اند، از دیگر خدماتی است که توسط دولت تدبیر و امید صورت گرفته است.

 

سخنگوی دولت بیان داشت: در دولت تدبیر و امید تلاش شد تا بدهی‌های خود را به این سازمان پرداخت کند؛ به همین دلیل با تلاش‌های صورت گرفته، سازمان تامین اجتماعی ‌امروز از یک تعادل نسبی برخوردار می‌باشد. همچنین به خواست دو دهه جامعه کارگری و بازنشستگان مبنی بر همسان سازی حقوق بازنشستگی، عمل شده است. امروز در بحث درمان نیز این سازمان موفق به گسترش خدمات درمانی در قالب الکترونیک و حذف نسخه شده است.

 

سخنگوی دولت در مورد ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر آزادی زندانیان بین دو کشور ایران و آمریکا گفت: مذاکرات در این زمینه در جریان است و پس از نتیجه بخش بودن مذاکرات اطلاع رسانی بیشتری انجام می‌شود.

 

وی در مورد تحرکات در کشور افغانستان بیان داشت: در مجموع آمادگی‌های لازم در همه دستگاه‌های ذی ربط وجود دارد و سناریوهای متفاوتی نسبت به تحرکات در این کشور پیش‌بینی شده است. تدابیر لازم در خصوص مراقبت از مرزها وجود دارد. بخشی از نیروهای افغانستانی که به ایران پناه آورده بودند با هماهنگی دولت مرکزی به این کشور برگردانده شده‌اند.

 

ربیعی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی مدیران آموزش و پرورش به عنوان سرپرستان مدارس خارج از کشور معرفی شده‌اند در حالی که سال‌هاست بسیاری از معلمان در صف انتظار هستند، بیان داشت: این یک شایعه است و حتی یک مورد هم خارج از قواعد و قوانین نبوده است.

 

وی اضافه کرد: در مورد سرپرستان نیز پس از پایان دوره سرپرستی آنها، سرپرستان جدید منصوب میشوند و در همین خصوص در ماههای پایان دولت هیچ رفتار غیرمتعارف و خارج از ضابطه ای انجام نشده است چرا که فرآیند انتخاب و اعزام سرپرستان به دلیل طی مراحل اجرایی از حدود یک سال قبل آغاز میشود و بنابر تجارب، حداقل به ۶ ماه زمان نیاز دارد و امکان اقدام های عجولانه وجود ندارد. بنابراین هیچ تصمیمی یکباره و غیرمتعارف صورت نگرفته است.

 

سخنگوی دولت در مورد علت صدای انفجار در پارک ملت اظهار داشت: بررسی ها نشان می‌دهد صدای انفجار ناشی از ایجاد یک حفره‌ای در پارک بوده مخلوطی از بنزین و گازوئیل بوده است. هیچ شواهدی در خصوص امنیتی بودن موضوع از سوی دستگاه‌های امنیتی گزارش نشده است. البته دستگاه های ذیربط برای شناسایی اقدام کنندگان، اقدامات لازم را پیگیری می کنند. بنابراین طبق گزارش ارائه شده از سوی وزارت کشور، این حادثه به هیچ عنوان شبیه خرابکاری‌هایی اخیر نیست. با این حال، به محض دریافت اطلاعات جدید ، حتما به افکار عمومی توضیح داده خواهد شد.

 

وی سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که گروهک تروریستی منافقین به مدت سه روز نشست مجازی برگزار کرد و شماری از اعضای دموکرات و جمهوریخواه کنگره آمریکا و برخی شخصیت‌های اروپایی در این نشست حضور داشتند. ارزیابی شما از سیاست حقوق بشری غرب چیست؟ گفت: گردهمایی فرقه یا گروهک تروریستی منافقین فرصتی برای شناسایی و رسوایی سیاستمداران ریاکار آمریکایی است که برخلاف شعارهای تکراری، کمترین اعتنایی به مبانی و تاریخچه تروریسم ونقض حقوق بشر در سایر کشورها ندارند.

 

سخنگوی دولت بیان داشت: البته ما هیچ وقت از آنهایی که طی سالیان اخیر با طراحی و پشتیبانی از تحریم، جنگ و ترور علیه مردم ایران که نام «سیاست فشار حداکثری» بر آن نهاده بودند، انتظار نداشتیم که راه خود را از گروهک های تروریستی منافقین جدا کنند. اما این مایه شرمساری آمریکا و اروپاست که وزیر امور خارجه سابق و بدنام آمریکا و چندین مقام رسمی دیگر آمریکایی و اروپایی، بخاطر نفرت پراکنی و البته بخاطر مشتی دلار، نه تنها خرید و فروش می شوند بلکه دوشادوش یک فرقه ورشکسته تروریستی و عاملان قتل عام هزاران ایرانی بیگناه می ایستند و بی شرمانه به این جنایت ها افتخار می کنند.

 

وی افزود: نشست های این فرقه مطرود، نمایشی بی نقاب از بدخواهی و کینه توزی علیه ملت ایران است. طبیعتاً آنهایی که وقیحانه در کنار تروریست ها می ایستند کمترین صلاحیتی برای سخن گفتن از ابتدایی ترین مبانی حقوق بشر و تظاهر به صلح جویی و نیک خواهی برای مردم ایران و هیچ مردم آزاده دیگری را در جهان ندارند‌.

 

ربیعی در پاسخ به این پرسش که به عقیده کارشناسان، دولت به طور غیرقانونی و بدون طی روال معمول، سقف افزایش ۲.۵ میلیونی حقوق و مزایای کارکنان دولت مصوب مجلس در چارچوب بودجه سال جاری را لغو کرده است تاکید کرد: در زمان تصویب بودجه سال ۱۴۰۰ دولت نگران برخی تصمیمات غیرکارشناسی و عجولانه بود. پس از تصویب و اجرایی شدن بودجه به دلیل برخی مشکلات ناشی از نبود جامع نگری در برخی سطوح کارکنان دولت به خصوص مناطق نفت خیز، آنان را فاقد انگیزه کرده بود دولت به موجب بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه دولت نحوه اعمال افزایش حقوق ها را تنظیم و افزایش حقوق گروههای مختلف کارمندی را تعیین کرد و اخیرا نیز با الحاق یک تبصره به بند ۶ تصویبنامه قبلی، اصلاحاتی در آن انجام داد.

 

وی ادامه داد: به موجب اصل ۱۳۸ قانون اساسی مرجع اعلام مغایرت مصوبات هیات وزیران با قانون رئیس مجلس است که پس از بررسی هیات تطبیق مصوبات مجلس با قوانین نظر نهایی خود را اعلام می‌کند. طبیعی است که مصوبه دولت اگر مغایر قانون باشد باید از سوی هیات تطبیق و رئیس مجلس به دولت ابلاغ شود که تاکنون در این مورد نظری به دولت ابلاغ نشده است.

 

ربیعی تصریح کرد: البته در روزهای اخیر برخی رسانه ها با انشار شایعاتی مدعی شدند که دولت دوازدهم با اصلاح این مصوبه شرایط را برای افزایش مجدد حقوق مدیران فراهم کرده است؛ این حرف دقیقی نیست.

 

وی ادامه داد: این ترمیم صرفا برای مدیران حرفه‌ای صورت گرفته و مقامات در شمول این مصوبه قرار ندارند. ماجرا از این قرار است که تغییرات ایجاد شده در جدول امتیاز فوق العاده مدیریت مدیران حرفه‌ای مانند روسای ادارات و معاونان آنان و همچنین مدیران کل و معاونان آنان که به موجب مصوبه یکم تیرماه ۱۴۰۰ هیات وزیران صورت گرفته است، به تبع رایی است که اسفند ماه سال ۱۳۹۹ از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری صادر شده است.

 

سخنگوی دولت گفت: بر اساس این رای، امتیازات فوق العاده مدیریت که از زمان اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری (۱۳۸۸) به این سو بنا به برداشت مجریان قانون و همچنین مصوبه سال ۱۳۹۵ شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در تعیین سقف حق شاغل، محاسبه می‌شده است، حذف و به تبع موجب کاهش حقوق مشاغل مدیریت شد.

 

ربیعی افزود: درحقیقت دولت با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و با تغییر مبانی محاسبه امتیازات جدول فوق العاده مدیران نسبت به ترمیم این بخش از حقوق مدیران حرفه ای که سال‌های گذشته مدیران از آن بهرمند بوده اند و به موجب رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری کاهش یافته بود، اقدام کرده و از این طریق حقوق مدیران حرفه ای به میزان کاهش صورت گرفته ترمیم شده و افزایش جدیدی به موجب این مصوبه در حقوق مدیران وجود ندارد. بنابراین استنباط اینکه به‌واسطه این مصوبه و تغییر امتیازات فوق العاده مدیریت، حقوق مدیران افزایش می یابد استنباط نادرستی است.

 

وی بیان داشت: روز یکشنبه نیز پس از جلسات متعدد با حضور نهادهای مدنی و کارشناسان حقوقی دولت با هدف حمایت از حقوق بشر و شهروندی براساس اصول قانون اساسی، موازین اسلامی، تعهدات بین‌المللی و سایر قوانین، تقویت، هماهنگ، همگرا و هم افزا کردن تلاش‌ها و ابتکارات ملی در حمایت از حقوق بشر و شهروندی، «لایحه ایجاد نهاد ملی حقوق بشر و شهروندی» را تصویب کرد.

 

سخنگوی دولت تصریح کرد: همچنین هیات دولت نظر به ضرورت گذار از وابستگی اقتصاد به نفت به اقتصاد مبتنی بر کارآفرینی و نوآوری، ایجاد شغل پایدار و افزایش درآمد سرانه ملی، اعضای دولت با هدف تشویق و حمایت از کارآفرینان پیشرو، سیاست‌های اجرایی تشویق و حمایت از کارآفرینان پیشرو را تصویب کرد.

 

وی ادامه داد: بر این اساس، کارآفرینان پیشرو به مدت سه سال از مشوق‌های این مصوبه بهره‌مند خواهند شد و بعد از آن لازم است تا دوباره ارزیابی شوند. در بخشی از حمایت ها دانشگاه ها می توانند به کارآفرینان پیشرو مدرک دکتری افتخاری اعطا نمایند. وزارت علوم نیز موظف است چارچوب‌های لازم برای همکاری و حضور کارآفرینان پیشرو در دانشگاه ها، بدون در نظر گرفتن مدرک تحصیلی آنان، به عنوان مدرس یا استاد مدعو در حوزه‌های مرتبط با فعالیت کاری آنان یا حوزه‌‌های کارآفرینی را فراهم نماید.

 

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: همچنین معاونت علمی و فناوری موظف است با هدف رفع نیازهای فناورانه کارآفرینان پیشرو، مشوق‌های لازم جهت ارتقای همکاری آنها با شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان را طراحی و اجرا کند.کارآفرینان پیشرو بعد از احراز شرایط، جزء فعالان اقتصادی مجاز گمرک شناخته می‌شوند.

 

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که واکنش ایران به ابراز نگرانی های کشورهای غربی و روسیه نسبت به افزایش غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم فلزی چیست و اعلام ایران در خصوص تولید یک صفحه سوخت سیلیساید برای استفاده در رآکتور تهران؟ آیا تهران آمادگی برای توقف برنامه های خود و بازگشت به برجام را دارد؟ گفت: تمام این اقدامات بر اساس نیازهای صلح آمیز در فعالیت های هسته ای ایران و بر مبنای حقوق مندرج جمهوری اسلامی ایران در برجام با استناد به بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و با اطلاع آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می گیرد و مطابق اعلامیه های متعدد ما در چارچوب بازگشت همه طرف ها به تعهداتشان در برجام به سرعت بازگشت پذیر هستند.

 

وی ادامه داد: از نظر ما با توجه به مقاصد مطلقاً صلح آمیز، هیچ جایی برای نگرانی از این اقدامات وجود ندارد، با این حال، اگر مشارکت کنندگان در برجام نگران این فعالیت ها هستند، توصیه می کنیم که به جای گله گذاری از اقدامات ایران که نتیجه طبیعی بی تفاوتی نسبت به انجام تعهدات دیگر طرف هاست، سریعتر به تعهدات خود بازگردند. اگر دیگر طرف های برجام به وظایف قانونی خود عمل کنند، جمهوری اسلامی ایران نیز هرچه سریعتر انتظارات قانونی مبتنی بر محدودیت ها در توافق برجام را محقق خواهد کرد.

 

ربیعی اظهار داشت: برخی از کشورهای اروپایی در حالی اقدامات ایران را ناقض تعهدات برجامی‌ می دانند که خود در اجرای تعهداتشان ذیل برجام، هیچگاه از مرحله حرف فراتر نرفته اند. لازم به ذکر است که مواضع سخنگوی ‌وزارت خارجه آمریکا در این خصوص غیرقابل قبول بوده و آمریکا در حالی از اقدامات ایران اظهار نگرانی می کند که وضعیت فعلی حاکم بر برجام، ناشی از اقدامات و رویکردهای غیرقانونی و یکجانبه خود این کشور است و این کشور در دوره بایدن نیز به اجرای سیاست شکست خورده فشار حداکثری ترامپ علیه مردم ایران ادامه داده است.

 

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: اما در توضیح جزییات بیشتری از فعالیت های فنی هسته ای باید اشاره کنم که سوخت راکتورهای تحقیقاتی و قدرت آنها بطور مستمر شاهد تحول کیفی با استفاده از فناوری‌های نوین می‌باشد. سوخت ۲۰درصدی اورانیوم فلزی،‌ نسبت به سوخت ۲۰ درصدی معمول، موجب ارتقای راندمان و کارآمدی راکتور تحقیقات تهران می‌شود؛ به گونه‌ای که هم بتوانیم کمیت رادیوداروها را افزایش بدهیم و از نظر زمانی نیز فرایند تولید،‌ سریعتر می‌شود. علاوه بر آن، می‌توانیم به تولید رادیوایزوتوپهای صنعتی جدیدی که در شرایط حاضر امان تولید آن نیست، اقدام کنیم. ما انتظار داریم حال که به این تکنولوژی پیشرفته دست یافته‌ایم،‌ برای توقف این فرایند، سوخت جدیدی را برای ما تامین کنند.

 

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که موضع دولت در برابر اعتراضات مردم به قطعی برق و اعتراضات در اصفهان به خاطر عدم دریافت حق آبه گفت: ماجرای خاموشی های برق، باعث ایجاد مشکلاتی برای زندگی مردم شد، ضمن احترام به نگرانی و اعتراض های مردم، از مسائل پیش آمده متاسفیم.

 

وی تصریح کرد: امروز که قطعی برق خانگی کاهش یافته است مروری بر علل قطعی برق و خاموشی ها حاوی آموزه هایی برای جامعه و ساختار مدیریتی است. خشکسالی موضوع مهمی است که باید سازگاری با خشکسالی نه تنها در پیش بینی ها و برنامه ریزی ها بلکه در سبک مصرف انرژی مورد توجه قرار گیرد و بنابر پیش بینی ها ، دولت آینده نیز با این پدیده روبرو خواهد بود و همگان باید به نوعی در مواجه با این پدیده همکاری و مشارکت داشته باشند و لازم است در سبک مصارف کشاورزی، صنعتی و خانگی تجدید نظر شود.

 

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: سیاست های یارانه ای پنهان در انرژی که همواره به سود طبقه ثروتمند بوده نیازمند تامل و بررسی دارد که برای آغاز تصمیم گیری های سخت لازم است همگان با آن همراهی داشته باشند. ادامه روند احداث نیروگاههای جدید و سرمایه گذاری باید مورد توجه قرار گیرد. بخشی از خاموشی های اخیر نشان دهنده آثار تحریم ها بر سرمایه گذاری ها از جمله در صنعت برق است و دولت علرغم همه مشکلات تلاش های ارزنده ای در خصوص احداث نیروگاه ها انجام داده است که در ذیل به آنها اشاره می کنم.

 

وی در مورد عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه تولید برق بیان داشت: در دولت یازدهم ۷۹۲۶مگاوات و در دولت دوازدهم ۱۲۱۰۱مگاوات و جمعا به میزان ۲۰۰۲۷ مگاوات طرح های نیروگاهی به بهره برداری رسیده است و ۱۶۳۰۹مگاوات طرح های نیروگاه حرارتی در حال احداث می باشد.

 

ربیعی تصریح کرد: همچنین ۱۷۹۲۵طرح های نیروگاهی در انتظار رفع توقف تامین مالی خارجی قرار دارند. همچنین یک ابهام در خصوص تکالیف دولت در برنامه ششم توسعه مطرح می کنند که قابل ذکر است که طبق بند ت ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف است از طریق وزارت نیرو در طول اجرای برنامه نسبت به افزایش توان تولید برق تا ۲۵ هزار مگاوات از طریق سرمایه گذاری موسسات عمومی غیردولتی، تعاونی و خصوصی اعم از داخلی و خارجی و یا منافع داخلی شرکت های تابعه یا به صورت روشهای متداول سرمایه گذاری از جمله ساخت، بهره برداری و تصرف اقدام کند.

 

وی ادامه داد: در همین راستا طی برنامه ششم توسعه ۱۲۱۲۶ مگاوات طرح های نیروگاهی راه اندازی شده و ۱۹۶۶ مگاوات طرح های نیروگاهی آماده راه اندازی تا پایان برنامه ششم است. ۱۶۳۰۹ مگاوات طرح های نیروگاهی حرارتی در حال احداث طی برنامه ششم است.

 

سخنگوی دولت در مورد معدن فروشی دولت در روزهای پایانی دولت، گفت: در خصوص آزادسازی شش هزار محدوده و معدن غیرفعال کشور و برگزاری مزایده از ترتیباب اداری و وظایف جاری وزارت صمت بوده و اتفاقا آزادسازی معادن از مطالبات مقام معظم رهبری نیز بوده است. این موضوع از مدت ها قبل در وزارت صمت بررسی و فرایند این طرح از مهر ماه سال گذشته آغاز شد و در نهایت پس از اطلاع رسانی مناسب از طریق شبکه های مختلف صدا و سیما و دیگر رسانه ها مزایده عمومی از تاریخ ۱۴۰۰/۲/۱۹ آغاز و در تاریخ ۲۷ خرداد ماه به پایان رسید و در این مزایده سه هزار متقاضی شرکت کرده اند.

 

وی ادامه داد: به نظر من شیوه بیان در خصوص این مزایده می توانست بسیار مناسبتر صورت گیرد که موجب نگرانی در جامعه هم نشود. اقداماتی از نظیر تماس قبلی، مذاکره با وزیر، بررسی‌های دقیق صورت گرفته و تصمیم لازم اتخاذ شود. مزایده و واگذاری‌ محدوده های معدنی کشور جزء تکالیف قانونی وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و در طول سال های مختلف همواره فرایندی کاملاً تخصصی، فنی و کارشناسی را طی نموده که در طول ۳ دهه گذشته این برنامه توسط وزارت صمت در استان‌های مختلف انجام شده است و تنها تفاوت آن در این مرحله، گستردگی این واگذاری و نیز تغییر برخی شرایط ورود به مزایده شامل افزایش ضمانت حضور در مزایده و بیشتر شدن امتیازات برای سنجش اهلیت و صلاحیت حرفه‌ای و مالی متقاضیان است که برای جلوگیری از حبس دوباره این معادن و غیر فعال ماندن ظرفیت معدنی کشور، بر اساس تجربیات حاصل از واگذاری‌های پیشین، برقرار شده است.

 

وی ادامه داد: طی ماه‌های گذشته اطلاع رسانی لازم برای واگذاری این محدوده های معدنی از طریق رسانه ملی، مطبوعات و جراید و همچنین رسانه‌های مجازی کشور در سطوح ملی و استانی انجام شد و همگان می بایست به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشند که در این شیوه واگذاری به صورت مزایده که به صورت تمام الکترونیکی و صرفا از طریق سامانه ستاد دولت انجام می‌گیرد امکان استفاده از هیچ گونه رانتی وجود ندارد، لذا این وزارتخانه هیچ‌گونه دخل و تصرفی در ثبت و اجرای مزایده نداشته و احتمال استفاده از هرگونه رانتی در این زمینه از بین رفته است.

 

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه معادن جزء انفال محسوب می‌شوند در مزایده معادن، هیچ معدنی به فروش نرسیده و هیچ پولی در این مزایده رد و بدل نشده است و صرفا یک ضمانت نامه جهت شرکت در مزایده از متقاضی دریافت گردیده و حقوق دولتی اجرای این طرح پس از بهره‌برداری و استخراج در دولت بعد به حساب خزانه واریز خواهد شد و در حقیقت اجرای طرح آزادسازی محدوده ها و معادن غیرفعال کشور، ریل گذاری بخش معدن برای دولت آینده است و آثار و پیامدهای مثبت آن قابل مشاهده است، بنابراین مباحث و شبهاتی را که در این خصوص وجود دارد، تماماً مبتنی بر عدم علم و آگاهی است.

 

ربیعی با بیان اینکه اتهامات به دولت زیاد است و به قول رئیس جمهور، اتهام زنندگان از ۱۲ مرداد شغلشان را عوض می‌کنند، تاکید کرد: مزایده شش هزار معدن، معدن فروشی نیست و پولی دریافت نمی‌شود بلکه ریل گذاری برای آینده است. وزارت صمت بنگاه سیاسی نیست بلکه بنگاه اقتصادی و کارشناسی است و در همه این مزایده‌ها نیز پیش بینی حضور نماینده دادستان شده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر