نوشآبادی: ایران با دور زدن تحریمهای آمریکا نفت خود را مقتدرانه خواهد فروخت
نوشآبادی گفت: ایران قدرت دور زدن آمریکا را دارد و به هر میزان که نیاز داشته باشد نفت خود را صادر خواهد کرد و پاسخ دشمنیهای ایالات متحده را بهموقع خواهد داد.
به گزارش راهبرد معاصر ، حسین نوشآبادی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحریمهای نفتی آمریکا، گفت: تحریم نفتی و اعلام پایان معافیت تعدادی از خریداران نفت ایران توسط رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا با هدف به صفر رساندن صادرات نفت کشورمان، در راستای سیاستهای سلطهجویانه و رفتارهای استکباری آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است.
وی با بیان اینکه "با نگاهی به تاریخ تحولات سیاسی گذشته ایران با غرب، شاهد اینگونه رفتارها توسط دولتهای بریتانیا و آمریکا هستیم"، افزود: اقدام کشور انگلیس در سال 1329 پس از اعلام ملی شدن صنعت نفت ایران مبنی بر تحریم نفتی کشورمان توسط دولت بریتانیا، نمونهای از سیاستهای کینهتوزانه دولتهای سلطهگر غربی علیه ایران است.
نوشآبادی گفت: تحریم نفتی ایران در سال 1390 (2012) توسط تعداد زیادی از کشورها بهرهبری آمریکا و همراهی اتحادیه اروپا با این تصمیم خصمانه، با هدف جلوگیری و محدود کردن فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی و محدود ساختن کشورمان از درآمد نفتی و وادارکردن ایران به همکاری با جامعه بهاصطلاح جهانی برای برطرف ساختن ادعای واهی آنان در فعالیتهای هستهای نظامی، نمونه دیگری از خوی استکباری و زیادهخواهی و سلطهطلبی آمریکا میباشد.
سفیر سابق ایران در عمان گفت: تحریم بیمهای کشتیهای نفتکش با هدف انحراف خریداران نفت ایرانی در همان سال (2012) و پهلو گرفتن 14 نفتکش از 25 نفتکش ایران در جزیره خارک، بهدلیل نبود خریدار نفت و کاهش شدید درآمدهای ارزی کشورمان و جلوگیری از دسترسی ایران به درآمدهای بهدستآمده از فروش نفت را میتوان از جمله رفتارهای قلدرمآبانه و ناعادلانه غربیها نسبت به جمهوری اسلامی ایران برشمرد.
وی افزود: اکنون لغو معافیتها از تحریمهای نفتی ایران و هشدار به کشورها توسط دونالد ترامپ که باید بین تجارت با ایران و آمریکا یکی را انتخاب کنند، نشان از دشمنی آشکار ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی است.
نوشآبادی تصریح کرد: بهگفته بسیاری از تحلیلگران سیاسی و اقتصادی، صفر کردن صادرات ایران باعث قیمت بالاتر بنزین در آمریکا در آغاز کمپین انتخاباتی ترامپ میشود و امید او را برای امضای یک قرارداد تجاری با چین ناامید میکند و روابط با کره جنوبی را به خطر میاندازد و این درحالی است که اقتصادهای چین و آمریکا به هم وابسته هستند، کره جنوبی یک متحد کلیدی برای آمریکا است و هند یک متحد در حال رشد است و نشانههایی از کند شدن روند نزدیکی ترکیه به روسیه وجود دارد.
"در این میان، همراهی شتابزده و کورکورانه عربستان که تحت فشارهای دونالد ترامپ برای افزایش تولید نفت و از سوی دیگر عدم همراهی چین، روسیه و ترکیه از تصمیم یکجانبه آمریکا و نگرانی جامعه جهانی از افزایش قیمت نفت، شرایط را برای آمریکا با چالش جدی مواجه کرده است. بهاعتقاد بسیاری از کارشناسان، جلوگیری از عرضه و صادرات نفت از ایران، موجب بالا رفتن بهای نفت خام میشود و اقتصاد دنیا را با آسیب مواجه میسازد و این اتفاق بهنفع کشور های جهان نخواهد بود و کار به این آسانی برای آمریکا پیش نخواهد رفت زیرا قطع نفت ایران، برای اقتصاد جهان تکاندهنده است".
سفیر سابق ایران در عمان در پایان گفت: مسئولان جمهوری اسلامی اعلام کردهاند، ایران تسلیم اقدامات و سیاستهای زورگویانه آمریکا نمیشود و قدرت دور زدن آمریکا را دارد و به هر میزان که نیاز داشته باشد نفت خود را صادر خواهد کرد و پاسخ دشمنیهای ایالات متحده را بهموقع خواهد داد.
تسنیم