به گزارش راهبرد معاصر تعویق کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ یکی از خواسته های متقاضایان با توجه به شرایط کشور در دروان موج پنجم کرونا است. با این حال سازمان سنجش اعلام کرده است کنکور ارشد 1400 از چهارشنبه 6 مرداد تا جمعه 8 مرداد 1400 برگزار خواهد شدو حتی توزیع کارت آزمون شرکت در جلسه از یکشنبه سوم مرداد در سایت سازمان سنجش آغاز شده است. دانشجویان اعتراض می کنند که چرا برگزاری کنکور در خرداد ماه که شرایط کرونا به مراتب بهتر بود به تعویض افتاد اما در شرایط فعلی تصمیمی در این جهت اتخاذ نمی شود. این در حالی است که حسین حسینی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران گفته است: سازمان سنجش نباید از همان ابتدا آزمون کارشناسی ارشد را به تعویق میانداخت.
کنکور ارشد براساس مصوبه ستاد کرونا از روز چهارشنبه ۶ مرداد تا روز جمعه ۸ مرداد در ۳۶۷ حوزه امتحانی اصلی و ۱۷۹ شهر در سرتاسر کشور با ۶۳۴۰۵۴ داوطلب (۵۳ درصد زن و ۴۷ درصد مرد) برگزار میشود.براین اساس موعد جدید برگزاری کنکور کارشناسی ارشد نزدیک شدیم، اما کشور در شرایطی حساستر و سختتر از خردادماه است و کرونا همچنان میتازد. آمار روزانه ابتلا و مرگ و میر کرونا نشان میدهد که مردم روزهای سختی را تجربه میکنند و حتی طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور حدود ۳۶۴ داوطلب کنکور ارشد نیز مبتلا به کرونا هستند.
حال صدای اعتراض داوطلبان کنکور ارشد از هر گوشه و کنار شنیده میشود که چرا خردادماه که وضعیت کرونا راحتتر از حال حاضر بود دستور به تعویق کنکور داده شد و حال مسئولان اصرار به برگزاری در موعد مقرر دارند. طی روزهای اخیر اخبار بیشمار و هشتگهای فراوانی برای تعویق کنکور منتشر شده است، اما متاسفانه مسئولان ستاد کرونا به این مسئله بیتوجهی میکنند. البته این بار اولی نیست که ستاد کرونا سلیقهای و تنها برحسب شرایط خود و نه شرایط جمعی تصمیمگیری میکند.
حسین حسینی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تعویق آزمون ارشد به علت شرایط وخیم کشور از نظر ویروس کرونا اظهار کرد: تعویق برگزاری آزمونها منجر به تاخیر در ورود دانشجویان به دانشگاه میشود.او افزود: تاخیر ورود دانشجویان به دانشگاهها زمان بندی و تقویم دانشجویی واحدهای دانشگاهها را با اختلال رو به رو میسازد؛ همواره تاکید میکنیم تا حد ممکن با ایجاد شرایط مناسب، آزمونها به موقع برگزار شوند.حسینی تصریح کرد: سازمان سنجش میتوانست زمان بندی برگزاری امتحان کارشناسی ارشد را به تعویق نیندازد تا هم اکنون که وارد پیک پنجم کرونا شده ایم یکی دیگر از مشکلات مان هم برگزار کردن یا نکردن آزمون ارشد و به خطر افتادن سلامت دانشجویان باشد؛ بنابراین تعویق آزمون کارشناسی ارشد از همان ابتدا کار درستی نبود.معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران ادامه داد: آزمون کارشناسی ارشد باید همانند آزمون کارشناسی و دکتری در زمان خاص خود برگزار میشد تا به تعویق افتادن آن منجر به افزایش سطح استرس در میان جوانان نشود؛ بنابراین شاید بتوانیم با تعویق یک الی دو هفتهای آزمون ارشد تا بهتر شدن وضعیت کشور از نظر ویروس کرونا صبر کنیم و به این ترتیب میزان مرگ و میرها و مبتلایان تا حدودی کاهش یابد.حسینی در پایان گفت: در زمان برگزاری آزمون ارشد باید تمهیداتی اندیشیده شود تا دانشجویان نو ورود در زمان معینی به دانشگاه معرفی شوند.
گفتنی است که بنابر اعلام نظر تیم اپلیکیشن وزارت بهداشت: این هفته در شرایطی قرار است آزمون کارشناسی ارشد برگزار شود که ۲۳۲ شهرستان قرمز هستند، آمار بستری در چندین استان به بالاترین حد از ابتدای شیوع کرونا رسیده و احتمال دارد که بسیاری از شرکتکنندگان آزمون مبتلا باشند بدون آنکه بدانند.حضور صدها نفر در فضای سرپوشیده و بدون تهویه مناسب برای چند ساعت حتی با وجود استفاده از ماسک و فاصله بین صندلیها مخاطره آمیز است. بسیاری از داوطلبان در طول آزمون نگران خواهند بود و با شنیدن یک سرفه مضطرب خواهند شد. محلهای تجمع از جمله درها، راهروها، سرویسهای بهداشتی محل جدی انتقال ویروس خواهند بود.
برگزاری کنکور دکتری ۱۴۰۰ و درخواست داوطلبان برای تعویق این آزمون در اسفندماه سال گذشته را به یاد دارید؟ یا تعویق آزمون وکلا؟ داوطلبان شرکت در کنکور دکتری ۱۴۰۰ نسبت به برگزاری این آزمون در نیمه اسفندماه با توجه به شیوع گسترده کرونای انگلیسی معترض بودند. این داوطلبان سعی کردند به هر نوعی صدای اعتراض و درخواست خود را مسئولان برسانند تا زمان برگزاری کنکور دکتری ۱۴۰۰ را به تعویق انداخته و آن را به زمان مناسبتتری به لحاظ شیوع کرونا موکول کنند.
اما در آن زمان نهتنها مسئولان صدای داوطلبان را نشنیدند؛ بلکه بعد از پیگیریها و شرح موضوع به آنها، اعلام کردند که برگزاری کنکور دکتری در زمان مقرر بهترین تصمیمگیری است و شیوع کرونا در این روزها طبق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا حاد و خطرناک نیست که داوطلبان بخواهند در این خصوص نگرانی داشته باشند.در نهایت کنکور دکتری ۱۴۰۰ در زمان مقرر (۱۵ اسفندماه ۹۹) در استانهای کشور با رقابت بیش از ۱۷۹ هزار داوطلب برگزار شد، اما دقیقا پنج روز بعد از برگزاری این کنکور وزارت بهداشت به یکباره شرایط کرونا را در استانهای کشور حاد و خطرناک دید و تصمیم به تعویق این آزمون در هفته سوم اسفندماه ۹۹ گرفت.
با تمام این تفاسیر تنها سازمان سنجش آموزش کشور است که درحاضر درباره تعویق یا عدم تعویق کنکور ارشد اطلاعرسانی میکند و ستاد کرونا سکوت کرده است. طبق گفته فاطمه زرینآمیزی سخنگوی سازمان سنجش کنکور ارشد در موعد مقرر برگزار خواهد شد و بدون تصمیم ستاد کرونا زمان برگزاری هیچ آزمونی تغییر نخواهد کرد، اما با توجه به شرایط فعلی کشور و درگیری با شیوع خطرناک کرونای دلتا تعداد شهرهای برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۰ به نسبت سال گذشته ۱۲۴ درصد و تعداد حوزههای آزمون حدود ۵۶ درصد افزایش داشته است.
ناگفته نماند که مسئولان دانشگاهی و آموزشی کشور آنطور که باید با تعویق برگزاری آزمونهای سراسری از جمله کارشناسی ارشد موافق نیستند چرا که با تغییر تقویم برگزاری، بدون شک یا در اعلام نتایج، پذیرش در دانشگاهها تاخیر ایجاد خواهد شد که مشکلات خاص خود را دارد و یا باید مسئولان امر در شرایط پیچیده و فشردهتری برای بستن پرونده کنکور و ثبتنام پذیرفتهشدگان کار کنند.
باید منتظر ماند و دید آیا مسئولان و ستاد کرونا برای برگزاری کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ همچون برگزاری کنکور دکتری بی تفاوت به درخواست داوطلبان و شرایط خطرناک کرونایی کشور، تصمیمگیری خود را پیش میبرند یا به یکباره از خواب برخواسته و همچون تعویق کنکور وکلای اسفندماه یک شب مانده به برگزاری آزمون برای برقرار کردن پروتکلها و محدودیتهای سختتر دستور به تعویق برگزاری میدهند؟