دستور امحای اسناد سفارت آمریکا در کابل-راهبرد معاصر

دستور امحای اسناد سفارت آمریکا در کابل

شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داد که سفارت آمریکا در کابل دستورالعمل‌هایی به کارمندان خود داده که طی آن اسناد و مدارک حساس امحا شوند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 14
کد خبر: ۹۸۶۰۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ منابع خبری اعلام کرده‌اند که به کارمندان سفارت آمریکا در کابل دستور امحای اسناد و مدارک داده شده است.

 

همچنین رسانه‌های افغانستانی گزارش دادند که ستونی از دود از داخل سفارت کانادا در کابل دیده شده که نشان دهنده آن است که این سفارت نیز پیش از آنکه کارمندانش سفارتخانه را تخلیه کنند در حال از بین برد اسناد و مدارک هستند.

 

یک منبع دیپلماتیک نیز به سی‌ان‌ان گفت که اوضاع در افغانستان به یک چالش تبدیل شده و طرح‌ها درباره حضور آمریکا در افغانستان هر دقیقه تغییر می‌کند.

 

«جان کربی» سخنگوی پنتاگون شامگاه جمعه خبر داد که 3 هزار نظامی آمریکایی آخر این هفته به کابل خواهند رسید تا به روند تخلیه دیپلمات‌ها و شهروندان آمریکایی از افغانستان کمک کنند.

 

طالبان از ماه آوریل در حالیکه نیروهای خارجی پس از ۲۰ سال خروج خود را از افغانستان تکمیل می‌کنند، حملاتش را برای شکست دولت کابل افزایش داده است. بنابر گزارش برخی منابع، در حال حاضر این گروه حدود دو سوم خاک افغانستان را در کنترل خود دارد.

 

به گزارش تلویزیون الجزیره، سخنگوی طالبان مدعی شد که سقوط شهرهای بزرگ نشانه استقبال افغان‌ها از طالبان است و افزود که آن‌ها درهای مسیر سیاسی را نمی‌بندند.

 

پیش از این نیز «ضمیر کابلوف» نماینده ویژه ریاست‌جمهوری روسیه در امور افغانستان گفته بود که طالبان کنترل قندهار را نه در پی جنگ، بلکه به دلیل فرار ارتش افغانستان که توسط ناتو و ایالات متحده آموزش دیده، به دست گرفتند.

 

اظهارات این دیپلمات روس در حالی است که پیش از این روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» به نقل از مقام‌های آگاه کنونی و پیشین آمریکا گزارش داد دولت بایدن خود را برای سقوط کابل پایتخت افغانستان بسیار زودتر از آنچه چند هفته پیش بیم آن می‌رفت، آماده می‌کند.

 

واشنگتن پست به نقل از یکی از این مقام‌ها افزود ارتش آمریکا در حال حاضر ارزیابی می‌کند سقوط ممکن است ظرف ۹۰ روز رخ دهد، در حالی که برخی می‌گویند ممکن است ظرف یک ماه این اتفاق بیفتد.

 

با این حال، جو بایدن تاکید دارد که تصمیمش درباره خروج نظامیان آمریکایی جای بحث ندارد و گفته به رغم عملکرد نظامی ضعیف نیروهای افغانستانی او از تصمیم برای پایان دادن به حضور نظامی ۲۰ ساله در افغانستان پشیمان نیست و با توجه به پیشروی‌های طالبان قصد تجدیدنظر در برنامه خروج ندارد./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده