غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

واکنش پنتاگون به اوضاع افغانستان

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در کنفرانس خبری امروز خود در پاسخ به سوال خبرنگار افغانستانی درباره اوضاع کنونی این کشور گفت که برای دردی که با آن مواجه هستید واقعا متاسفیم.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۲ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 17
کد خبر: ۹۹۰۶۱

به گزارش راهبرد معاصر «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا عصر سه‌شنبه گفت که هر روز چند بار ارتباطاتی میان طالبان و نیروهای آمریکایی در فرودگاه کابل وجود دارد.

وی که در کنفرانس خبری پنتاگون صحبت می‌کرد گفت که حداکثر ظرفیت انتقال افراد از فرودگاه بین‌المللی «حامد کرزی» کابل، 5 هزار تا 9 هزار نفر در روز تا 31 اوت (9 شهریور) می‌باشد.

کربی در پاسخ به سوال یک خبرنگار افغانستانی درباره اوضاع کنونی این کشور گفت: «برای درد شما واقعا متاسفم».

ژنرال تیلور، از فرماندهان ارشد پنتاگون نیز در این کنفرانس خبری گفت که هیچ اقدام خصمانه‌ای یا تهدیدی از سوی طالبان در فرودگاه کابل مشاهده نشده است و این فرودگاه همچنان امن است.

بر اساس گفته این مقام نظامی آمریکا تا صبح امروز 3 هزار و پانصد نظامی آمریکایی در فرودگاه کابل مستقر شده‌اند.

وی گفت که این فرودگاه در حال حاضر برای پروازهای نظامی باز بوده و حرکت پروازهای مسافری در این فرودگاه محدود است.

«ینس استولتنبرگ» دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی نیز عصر سه‌شنبه گفت که فروپاشی افغانستان سریع و غیرمنتظره بوده است.

وی که در کنفرانس خبری درباره اوضاع افغانستان صحبت می‌کرد، گفت: «پایان حضور نظامی ما در افغانستان ساده نبود اما در برابر انتخاب‌های سختی قرار داشتیم».

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر طالبان موفق به پیشروی در افغانستان و تصرف شهرهای مهم این کشور شد. گروه طالبان روز یکشنبه وارد کابل شد و دولت اشرف غنی در افغانستان سقوط کرد.

«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان نیز آمریکا را مقصر تحولات اخیر افغانستان دانست و گفت سقوط دولت کابل به دست طالبان تصویری غم‌انگیز از پیامدهای حضور آمریکا در افغانستان است./فارس

ارسال نظر