در سایه انفعال دستگاه دیپلماسی در جنگ قرهباغ؛
مسئولین وزارت خارجه باید بدانند که اگر تعيين تکليف جنگ قرهباغ بر پايه توافق آتشبس کنونی پيش رود و کريدور انرژی در حاشيه مرزهای شمال غربی ایران ایجاد گردد، ضمن اینکه امنيت ژئوپلیتيکی، برای کمپانیها و کشورهای صاحب این خطوط در حاشیه مرزهای ایران ايجاد میشود و اصطلاحاً شرایط ژئوپلیتیکی جدیدی به ایران تحميل خواهد شد، فضای ژئوپلیتيک و ژئواکونومیک ايران نیز در آینده نهچندان دور، بهطور کاملاً منفی تحتالشعاع قرار خواهد گرفت.
سینا حسین پور، کارشناس مسائل قفقاز در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ داد:
حسین پور: از سال ۱۹۹۲ که مباحث حل مناقشات قرهباغ آغاز شد، شاهد ارائه طرح صلح های متعددی بوديم که همه ی طرحهای صلح شباهت زیادی به یکدیگر داشته اند، طرح صلح کنونی قره باغ هم را میتوان یکی از همان طرحها و ماحصل همان طرح های قدیمی عنوان کرد.
پیر محمد ملازهی، کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر مطرح کرد:
به هر حال این سرزمین ها جزء خاک آذربایجان است اما ارمنستان به لحاظ جمعیت ارمنی مناطق تحت منازعه معتقد است که این سرزمین متعلق به آنهاست. حمایت صریح ترکیه از باکو و پشتیبانی احتمالی روس ها از ایروان بر شدت منازعه افزوده و احتمال وقوع صلح را کمتر از گذشته نموده است.
وزیر خارجه سودان اذعان کرد که موافقت کرده است تا حذف نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم، با عادیسازی با رژیم صهیونیستی، گره زده شود.
محسن پاک آیین، سفیر پیشین ایران در آذربایجان در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ می دهد:
سفیر پیشین ایران در آذربایجان بر این باور است که موضوع قره باغ مساله ای نیست که با مذاکره صرف بتوان به نتیجه رسید. هفت شهر آذربایجان در اشغال ارمنستان است و تا زمان تخلیه این شهرها از سوی ارمنی ها، هیچ مذاکره ای نمی تواند بشکل بلند مدت آتش بس و صلح و را به منطقه آورد.
رئیس جمهوری قرقیزستان امروز(پنجشنبه)در پی ناآرامیهای پس از انتخابات پارلمانی یکشنبه هفته گذشته از مقام خود کناره گیری کرد.