ظرفیت های اقتصادی موجود برای ارتقاء روابط ایران و روسیه کدامند؟-راهبرد معاصر
حمیدرضا صالحی، عضو اتاق بازرگانی در گفتگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

ظرفیت های اقتصادی موجود برای ارتقاء روابط ایران و روسیه کدامند؟

حمیدرضا صالحی، عضو اتاق بازرگانی در خصوص سفر قریب الوقوع آیت‌الله رئیسی به مسکو، به دستاورهای اقتصادی و امکان گسترش همکاری‌های دو کشور اشاره کرد و گفت: دو کشور ایران و روسیه می توانند با یکدیگر تعاملات بزرگی را رقم بزنند. با توجه به اینکه روسیه یکی از کشورهایی با واردات بالا است و نیازمند واردات هستند، بخشی از این واردات می تواند از طریق ایران انجام شود تا درآمدهای ارزی بالایی نصیب ایران کند.
حمیدرضا صالحی؛ عضو اتاق بازرگانی
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۲۲ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 12
کد خبر: ۱۱۷۲۰۱

سفر رئیس جمهور به روسیه نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور

 

به گزارش راهبرد معاصر؛  توسعه روابط کشور با کشورهای مختلف منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از مهمترین وعده‌های دولت آیت‌الله رئیسی بوده است. وعده ای که با پیوستن ایران به سازمان همکاری های شانگهای و اینک در سفر به روسیه برای انعقاد قراردادهای همکاری های اقتصادی دربخش های مختلف در حال محقق شدن است.

 

«حمید‌رضا صالحی»، عضو اتاق بازرگانی در گفتگو با «راهبرد معاصر» در خصوص سفر رئیس جمهور به روسیه و دستاورهای اقتصادی این سفر گفت: با توجه به اینکه پیش بینی می شود در مذاکرات وین با لغو کلیه تحریم های اعمال شده توسط آمریکا، گشایش‌هایی برای ایران ایجاد شود، موضوع سفر آقای رئیسی به روسیه می تواند آثار بهتری در روند رو به رشد توسعه اقتصاد و همکاری فی مابین ایران با سایر کشورهای دنیا به جا بگذارد.

 

 وی افزود: بازگشت ارتباطات تجاری و تعاملات اقتصادی با کشورهای مختلف منطقه و فرامنطقه ای به حالت نرمال، قطعا می تواند مذاکره با کشور روسیه را اثر بخش‌تر کند به گونه ای که منجر به حصول توافق خوبی در وین برای اقتصاد کشور شود. همکاری با روس ها زمانی برای ما حائز اهمیت خواهد بود که روس ها نیز شرایط و آینده اقتصاد ایران را به درستی درک کنند. ضمن اینکه متوجه این موضوع باشند که بعد از لغو تحریم های اقتصادی، قطعا ارتباطات ایران با دنیا به صورت همه جانبه ای دنبال می شود لذا لازم است روس ها و سایر کشورها منافع ایران را رعایت کنند. در چنین شرایطی با سهولت بیشتری می توان مبادلات داشت و قرار دادهای بلند مدتی را بین دو کشور ایران و روسیه امضاء کرد.

 

صالحی گفت: زمانی که روس ها و سایر کشورهای جهان با حفظ احترام متقابل و رعایت اصول کسب و مبادلات تجاری با ایران  قراردادهای طولانی مدت به امضاء برسانند و ظرفیت های همدیگر را برای همکاری های همه جانبه به اشتراک بگذارند، قطعا ارتباطات بیشتری صورت می گیرد و دامنه ارتباطات ما گسترده تر می شود و طرفین در این موضوع برد خواهند کرد. 

 

این عضو اتاق بازرگانی با اشاره به چشم انداز همکاری‌های ایران و روسیه در زمینه انرژی گفت: ایران با کشور روسیه وجوه مشترکی دارد، از جمله در بحث انرژی. با توجه به اینکه ایران دارای منابع انرژی بزرگی است و روسیه نیز از بزرگ ترین کشورهای دارای ذخایر گاز جهان به شمار می رود، ضمن اینکه بزرگترین صادر کننده انرژی به اروپا نیز محسوب می شود، می توانیم در زمینه صادرات گاز برنامه مشترکی داشته باشیم. ضمن اینکه پیش از این باید شاهد چنین تعاملی می بودیم، چرا که سال‌هاست روسیه به تنهایی انرژی اروپا را تامین می کند. بنابراین در مناسبات ایران با روسیه خوب است که به این موضوع بپردازیم تا دو طرف بتوانند از این موقعیت استفاده کنند. دو کشور ایران و روسیه می توانند با یکدیگر تعاملات بزرگی را رقم بزنند. ضمن اینکه ایران می تواند صادر کننده بزرگی به روسیه باشد. با توجه به اینکه روسیه یکی از کشورهایی با واردات بالا از اروپا و سایر کشورهاست و اینکه روس‌ها بارها توسط آمریکا تحریم شده اند و نیازمند واردات هستند، بخشی از این واردات می تواند از طریق ایران انجام شود تا درآمدهای ارزی بالایی نصیب ایران کند.

 

حمید‌رضا صالحی با اشاره به اینکه ایران و روسیه بزرگ ترین تولید کننده منابع انرژی دنیا هستند، اظهار داشت: دو کشور در این موضوعات می تواند تفاهم نامه‌ها و قراردادهای بلند مدتی را به امضاء برسانند. همه این موارد زمانی برای دو کشور محقق می شود که  طرفین از خواستگاه صحیح و توام با احترام متقابل به یکدیگر وارد همکاری های مختلفی شوند و حقوق یکدیگر را رعایت کنند.

 

عضو اتاق بازرگانی با ابراز خوشبینی نسبت به نتایج سفر رئیس جمهور به مسکو، این سفر را نقطه عطفی در گسترش همکاری‌های میان دو کشور دانست و گفت: امیدواریم نخبگان وکارشناسان مجرب در موضوعات مختلف برای انعقاد قراردادهای خوب در کنار هیئت اعزامی به روسیه و رئیس جمهور حضور داشته باشند تا موضوعات به درستی دنبال شود و توافق خوبی برای کشور رقم زده شود. توافقی که بتواند عقب ماندگی اقتصای که بخش بزرگی از آن ناشی از اعمال تحریم ها بوده را با ارتباط با دنیا کاهش دهد و اقتصاد ایران را وارد فاز توسعه کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده