اوضاع کرانه‌باختری همانند روزهای قبل از انتفاضه اول است-راهبرد معاصر
کاظم جلالی: روند نهایی شدن توافقنامه راهبردی ایران و روسیه در حال انجام است علی باقری با وزیر خارجه عربستان دیدار کرد رایزنی ضد ایرانی مقام ارشد ارتش اسرائیل با فرمانده سنتکام واکنش کنعانی به حکم اجباری علیه دانشجویان کالیفرنیا جان باختن همه سرنشینان هواپیمای مالاویایی کرملین: روسیه و ایران به کار بر روی توافقنامه جامع ادامه می‌دهند حزب‌الله لبنان: غافلگیری‌های بزرگتری برای اسرائیل داریم بلینکن: نتانیاهو به من گفت که به طرح آتش‌بس آمریکا پایبند است ماکرون گزینه استعفا از ریاست‌جمهوری فرانسه را بررسی می‌کند فراخوان حماس برای تشدید مقاومت ضد اشغالگران در کرانه باختری باقری: امروز همبستگی کشورهای منطقه بیش از گذشته است هلاکت ۴ نظامی ارتش اسرائیل/ بن گویر: روز دردناکی بود ادعای فیدان درباره رویکرد ایران نسبت به پروژه "جاده توسعه" واکنش انصارالله به انهدام شبکه جاسوسی آمریکایی ـ اسرائیلی تاکید باقری بر سوء استفاده صهیونیست‌ها از شورای امنیت

اوضاع کرانه‌باختری همانند روزهای قبل از انتفاضه اول است

یک ژنرال صهیونیست گفت که شرایط حال حاضر در کرانه باختری بسیار شبیه روزهای منتهی به انتفاضه اول در سال ۱۹۸۷ است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 11
کد خبر: ۱۶۳۲۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، «میخائیل میلیشتاین» ژنرال یگان ذخیره ارتش صهیونیستی و استاد دانشگاه تل آویو در مقاله‌ای در روزنامه معاریو به رئیس سازمان امنیتی داخلی رژیم صهیونیستی در خصوص ادامه یافتن درگیری‌های مسلحانه با فلسطینی‌ها هشدار داد.

 

او همزمان با سی و پنجمین سالگرد انتفاضه اول نوشت که بسیاری از اسرائیلی‌ها در آن زمان ادعا میث‌کردند که خشم و طغیان فلسطینی‌ها به زودی فروکش خواهد کرد، اما اینگونه نشد و درگیری‌ها در عرض چند روز به کرانه باختری و بیت‌المقدس کشیده شد و تا زمان توافق اسلو ادامه یافت.

 

این ژنرال نظامی و استاد دانشگاه صهیونیستی همچنین نوشت که انتفاضه اول اولین برخورد ملموس اسرائیلی‌ها با ساکنان فلسطینی اراضی اشغالی بود و تا آن زمان ارتباط چندانی با آن سوی مرزهای خط سبز نداشتند و شناختشان از فلسطینی‌ها به کارگرانی که از غزه و کرانه باختری در بازارهای اسرائیل کار می‌کردند، یا عملیات‌هایی که به شکل نادر هرازچندگاهی انجام می‌شد، محدود بود.

 

میخائیل میلیشتاین افزود: «انتفاضه اول تأثیر عمیقی در میان فلسطینی‌ها گذاشت. این اولین درگیری داخلی در مناطق فلسطینی بود و تا آن زمان عمده درگیری‌ها از سوی گروههای فلسطینی در خارج از فلسطین هدایت و عملی می‌شد، اما این بار جامعه فلسطینی‌ها در یک انسجام بی نظیر وارد میدان شدند. نسل‌هایی که بعد از سال ۱۹۶۷ به دنیا آمده بودند و جامعه اسرائیلی را می‌شناختند و آن را مانند یک جریان اجتماعی می‌دانستند و به نظر می‌رسید که اسرائیلی‌ها را پذیرفته بودند. اما در انتفاضه رهبران فلسطینی مبارزه جمعی را جایگزینی برای کار مسلحانه یافتند و چون همه فلسطینی‌ها در صحنه بودند، حمایت بین‌المللی نیز به همراه آمد و خیزش فلسطینی از یک مشروعیت و ابراز همدردی جهانی برخوردار شد».

 

به گفته او شرایط فعلی پس از ۳۵ سال می‌تواند برای صهیونیست‌ها خظرناک‌تر باشد، به خصوص اینکه مبارزه همه‌گانی ایندفعه صرفا با سنگ نیست و پای سلاح‌های گرم در میان است و اگر انتفاضه اول منجر به تشکیل تشکیلات خودگردان شد، این بار باید منتظر یک دگرگونی اساسی‌تر باشیم.

 

در این راستا روزنامه یدیعوت احارانوت روز گذشته در گزارشی نوشت که حجم زیادی سلاح از عراق و سوریه در ۱۰ سال وارد کرانه باختری شده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده