فرانسه، مانع صلح در قفقاز جنوبی-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

فرانسه، مانع صلح در قفقاز جنوبی

دستیار رئیس جمهور جمهوری آذربایجان دولت فرانسه را به صادر کردن دسیسه‌های ژئوپلتیکی و برنامه‌های سیاسی داخلی خود به قفقاز جنوبی متهم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۰۹ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 30
کد خبر: ۲۲۰۹۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، «برنامه نظامی سازی ارمنستان و ترغیب احساسات بدخواهانه در این کشور از سوی فرانسه کاملا غیرسازنده است..» این تازه ترین موضع دولت جمهوری آذربایجان در زمینه مداخله پاریس در امور قفقاز جنوبی است که «حکمت حاجی اف» دستیار رئیس جمهور جمهوری آذربایجان آن را بیان کرده است.

 

حاجی اف در مصاحبه با آذری نیوز افزود: ارسال تجهیزات نظامی و سلاح به ارمنستان برخلاف تدابیر اعتماد ساز در چارچوب توافق عادی سازی باکو-ایروان است.

 

کارشناسان سیاسی می‌گویند که فرانسه تحت تاثیر لابیهای جامعه ارمنیهای فرانسه درحال زمینه‌سازی جنگ جدیدی در منطقه قفقاز جنوبی است.

 

جامعه ارمنیهای فرانسه بزرگترین در اتحادیه اروپا و سومین جامعه ارمنی‌های خارج نشین در جهان محسوب می‌شود.

 

دولت پاریس طی ماههای گذشته سه قرارداد نظامی با ارمنستان امضا کرده است که مهمترین آن ارسال سامانه های راداری برد کوتاه به نام «گرند مستر 200» است.

 

به دنبال شکست ارمنستان در جنگ دوم قره باغ در سال 2020 که در نهایت به انحلال دولت محلی قره باغ در سال جاری میلادی و پیوستن رسمی آن به خاک جمهوری آذربایجان شد برخی کشورهای غربی از جمله فرانسه در حال تقویت نظامی و تسلیحاتی ایروان برآمده‌اند که مخالفت شدید جمهوری آذربایجان را در پی داشته است.

 

مواضع فرانسه در قفقاز درحالیست که جمهوری آذربایجان و ارمنستان به سمت نهایی کردن توافق صلح پیش می‌روند و دو طرف آمادگی کامل خود را برای دستیابی به یک سند واحد و نهایی کردن مذاکرات صلح اعلام کرده‌اند.

 

حکمت حاجی اف در ادامه گفت که «باکو هیچ مانع جدی برای نهایی کردن معاهده صلح با ارمنستان نمی‌بیند..»/ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده