به گزارش «راهبرد معاصر»؛ این روزها بیشتر رسانه های غربی بر افزایش یهودستیزی در اروپا تأکید می کنند و دستگاه های امنیتی غرب نیز ضریب هشدارهای امنیتی خود را در قبال مراکز تجمع یهودیان افزایش داده اند. در یکی از تازه ترین گزارش های منتشر شده، اتحادیه ضد افترا (ADL) با انتشار گزارش سالانه خود از میزان بیسابقه حملات ضدیهودی ثبت شده در سال ۲۰۲۳ میلادی هشدار داد که با ادامه روند موجود ممکن است زندگی یهودیان اروپا غیرممکن شود.
در این زمینه دو نکته اساسی وجود دارد که نباید در روند پژوهی موضوع مغفول بماند؛
نخست، اینکه جریان رسانه ای و تبلیغاتی حاکم بر غرب کماکان مترادف سازی واژگان «یهودستیزی» و «صهیونیسم ستیزی» را در دستور کار قرار داده است و هرگونه مخالفت با ماهیت یا حتی عملکرد رژیم اشغالگر قدس را مصداق عینی یهودستیزی تلقی می کند.
هزینه های امنیتی -اجتماعی حمایت از صهیونیسم در غرب به شدت افزایش یافته و حتی در دوران پساجنگ غزه نیز این روند ادامه خواهد داشت
این راهبرد کلان حقوقی-امنیتی به وسیله هیئت حاکمه اتحادیه اروپا و با هدف افزایش هزینه های مخالفت با رژیم صهیونیستی بنا نهاده شده است و در جنگ غزه شاهد افزایش آن هستیم. با توجه به حکمرانی رسانه ای مطلق لابی های سوسیال-صهیونیستی و محافظه کار-صهیونیستی درغرب، این موضوع کاملاً قابل پیش بینی بود و موضوع تازه ای نیست.
نهادهای حقوقی غرب نیز به سوی اتقان این رویکرد ظالمانه و تبدیل آن به رویه قضایی معمول حرکت می کنند. باید رصد هوشمندانه و آینده پژوهی مستندی نسبت به تحولات زیرساختی غرب و واکنش نهادهای قدرت نسبت به این پدیده عینی و واقعی داشت.
دوم، اینکه تدوین گزارش هایی که از سوی نهادهای ظاهراً مستقل غربی در زمینه افزایش یهودستیزی در اروپا و آمریکا منتشر می شود، جملگی ناظر بر این واقعیت است که هزینه های امنیتی -اجتماعی حمایت از صهیونیسم در غرب به شدت افزایش یافته و حتی در دوران پساجنگ غزه نیز این روند ادامه خواهد داشت.
در چنین شرایطی غرب درصدد دستکاری فرامتن واقعی موضوع و القای وارونه آن برآمده است. تفسیرگری کاذب و تصویرسازی وارونه نسبت به آنچه در بسترهای اجتماعی و زیربنایی آمریکا و اروپا (به ویژه ناظر بر جنگ غزه) روی داده، نه به مثابه تاکتیک کوتاه مدت و جنگ روانی محدود، بلکه به مثابه «کلان روند امنیتی» باید تجزیه و تحلیل شود. بر همین اساس جرم انگاری صهیونیسم ستیزی در آینده ای نزدیک وارد مرحله شدیدتری خواهد شد.
بدیهی است تنها راه مواجهه با این روند، آگاه سازی افکار عمومی دنیا نسبت به بازی نه چندان پیچیده دستگاه های قضایی-رسانه ای غرب است. تا قبل از جنگ غزه افکار عمومی آمریکا و اروپا درک ماهوی لازم را برای تحلیل بازی نداشتند، اما اکنون با توجه به آشکارسازی بسیاری از سیاست ها و ابزارهای مهار صهیونیسم ستیزی از سوی نهادهای آشکار و پنهان قدرت در غرب، هضم چنین موضوعی ساده تر از هر زمان دیگری به نظر می آید.
بدیهی است بخش مهمی از ارتقای آگاهی عمومی در محدوده جغرافیایی-فرهنگی اتحادیه اروپا و حتی آمریکای شمالی، در بستر جهاد تبیین و به واسطه تصریح واقعیت های گذشته و جاری در ساختار قدرت در غرب محقق خواهد شد.