مورالس انتخاب رئیس جمهور جدید را فریبکارانه و فاجعه‌آمیز خواند-راهبرد معاصر

مورالس انتخاب رئیس جمهور جدید را فریبکارانه و فاجعه‌آمیز خواند

اوو مورالس که به مکزیک پناهده شده در واکنش به تعیین جینین آنیز به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور، ضمن کودتا خواندن برکناری اش، این اقدام را ضربه ای فاجعه آمیز و فریبکارانه خواند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 13
کد خبر: ۲۷۸۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ تحولات حاکم بر بولیوی همچنان در صدر اخبار آمریکای لاتین قرار دارد. کودتا علیه اوو مورالس و پناهندگی او به مکزیک با واکنش های متفاوتی از سوی رهبران آمریکا مواجه شده است. در حالی که ایالات متحده آمریکا از کودتاچیان حمایت کرده، مکزیک، آرژانتین، کوبا، ونزوئلا و نیکاراگونه این اقدام را کودتا خوانده و خواستار بازگشت مورالس به قدرت هستند.

 

در جدیدترین رخداد صورت پذیرفته در بولیوی، خانم «آنیز»، معاون دوم مجلس سنای بولیوی و از مخالفان دولت مورالس اعلام کرد که کنترل این کشور را به دست گرفته است.

 

آنیز گفت: «من ریاست‌جمهوری را به عهده گرفته و تمامی اقدامات لازم برای به صلح رساندن کشور را منظور خواهم کرد.»

 

مورالس که از سوی کمیسیون انتخابات بولیوی برنده انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ماه اکتبر اعلام شده بود به دنبال اعتراضات خشونت آمیز مخالفان و اتهامات آنها علیه وی روز یکشنبه ترجیح داد برای جلوگیری از خشونتهای بیشتر از سمت خود کناره گیری کند.

 

اوو مورالس در واکنش به اقدام قانونگذار مخالف دولت سابق بولیوی در اعلام خودش به عنوان رئیس‌جمهور موقت این کشور اعلام کرد. «این خیانت‌بارترین و وحشتناک‌ترین کودتا در تاریخ است.»

 

مورالس اعلام ریاست جمهوری موقت توسط «جینین آنیز» نائب‌رئیس دوم سنای بولیوی را که در نشست روز سه‌شنبه به ریاست این مجلس رسید، "خودسرانه" خواند و آن را محکوم کرد.

 

مورالس که پس از استعفا از مقام ریاست جمهوری، از مکزیک درخواست پناهندگی کرده و به این کشور رفت، این اقدام آنیز را "ضربه‌ای فریبکارانه و فاجعه‌آمیز" دانست.

 

به دنبال تشدید بحران سیاسی در بولیوی، سازمان کشورهای قاره آمریکا از دولت لاپاز خواست تا نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ مهر ماه (۲۰ اکتبر) را ملغی اعلام کند و به برگزاری انتخابات دوباره تن دهد.

 

روز یکشنبه ۱۹ آبان ماه (۱۰ نوامبر) با دخالت ارتش بولیوی، اوو مورالس رئیس جمهوری پیشین این کشور مجبور به استعفا شد و در نطقی تلویزیونی اظهار داشت: استعفای خود را تقدیم می‌کنیم تا برادران و خواهران کارمند دولت هدف حملات و تهدیدات قرار نگیرند.

 

قانونگذاران بولیویایی پیشتر اعلام کرده بودند که با توجه به عدم حضور نمایندگان حزب حرکت برای سوسیالیسم، سنای این کشور حدنصاب لازم برای بررسی استعفای مورالس را ندارد.

 

اما در جلسه روز سه‌شنبه سنای بولیوی، به رغم اینکه نمایندگان حزب مورالس همچنان غایب بودند، آنیز که دومین نائب‌رئیس این مجلس بود، ریاست جلسه را به عهده گرفته و اعلام ریاست جمهوری کرد.مورالس روز دوشنبه پس از دریافت پناهندگی از مکزیک، بولیوی را ترک کرد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده