رزمایش پیامبر اعظم (ص)؛ ارسال پیام راهبردی سپاه پاسداران به آمریکا-راهبرد معاصر
یادداشت اختصاصی زهیر اصفهانی، کارشناس مسائل نظامی

رزمایش پیامبر اعظم (ص)؛ ارسال پیام راهبردی سپاه پاسداران به آمریکا

برگزاری رزمایش پیامبر اعظم 14 در این برهه حساس این پیام را به آمریکا منتقل می کند که توان نظامی جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح استانداردهای جهانی قرار دارد، لذا آمریکا و عمال منطقه ای نمی توانند با هجمه رسانه ای مانع تقویت بنیه دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران و تاثیرات منطقه ای ایران در خلیج فارس و غرب آسیا شوند.
زهیر اصفهانی؛ کارشناس مسائل نظامی
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 July 30
کد خبر: ۵۲۷۵۹

رزمایش پیامبر اعظم؛ ارسال پیام راهبردی سپاه پاسداران به آمریکا

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ در خصوص برگزاری رزمایش پیامبر اعظم ١۴در خلیج فارس و شبهه افکنی های رسانه های آمریکا و کشورهای منطقه باید گفت، ارتقای بنیه دفاعی، سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه های مختلف نظامی همواره یکی از اصلی‌ترین حقوق حقه هر کشوری در جامعه بین الملل به شمار می رود تا در راستای تامین امنیت و منافع خود تلاش کند، لذا برگزاری این رزمایش در راستای و برنامه ها و دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران قابل ذکر است.

 

تجارب تلخ تاریخی و تجاوز و حملات آمریکا در دهه ۶٠ به جمهوری اسلامی ایران، ما را به تلاش برای ارتقای توان دفاعی خود بیش از پیش ترغیب می کند. هنوز خاطره رویارویی نظامی دریایی ایران و آمریکا در خلیج فارس در ۲۹ فروردین سال ۶۷ در عملیات موسوم به "اراده محکم یا آخوندک" که آمریکا با استفاده از هشت ناوچه و یک ناو هواپیمابر به سکوهای نفتی نصر و سلمان حمله کرد و با از بین بردن دو سکوی اشاره شده و غرق کردن دو ناوچه سهند و سبلان، موجب به شهادت رساندن تنی چند از پرسنل و نیروی نظامی دریایی جمهوری اسلامی ایران شد از یاد نرفته است، از آن زمان به بعد این اصل همیشه برای جمهوری اسلامی ایران که مرزهای مشترک و طولانی با کشورهای همسايه دارد حائز اهمیت است که در راستای  تامین منافع ملی خود به خصوص قلمروی آبی در منطقه خلیج فارس و ارسال نفت و صادرات نفت هر گونه تلاشی مهم و اساسی است، از این جهت می توان گفت آمادگی نیروهای مسلح و توسعه فناوری نظامی ایران و مقابله با جنگ افروزی های دشمنان در منطقه همیشه یکی از راهبردهای نظامی جمهوری اسلامی ایران بوده است، لذا در درجه اول رزمایش پیامبر ١۴ را از اين منظر می توان مورد بررسی قرار داد.

 

این رزمایش نمایش قدرت و توانایی بازدارندگی نظام دفاعی جمهوری اسلامی ایران و نشان از پیشرفت ایران در توسعه و روند رو به رشد در مسائل نظامی و تسلیحاتی را نشان می دهد. در مرحله سوم از اهمیت این رزمایش می توان گفت رزمایش پیامبر ١۴ نشان دهنده افزایش توان بالقوه و بالفعل جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه توان دفاعی متعارف خود در کلیه زمینه های دریایی، هوایی و ساحلی است که نمود اصلی آن در به کارگیری نسل جدید و پیشرفته موشک ها و رادارها و ابزارهای جنگ های الکترونیکی قابل مشاهده بود، به خصوص در شلیک موشک از درون زمین و موشک های ضد راداری و از همه مهمتر رصد هوایی این رزمایش توسط ماهواره نور بود، لذا بزرگترین پیام‌ این رزمایش برای آمریکا و قدرت های زورگو این بود که علی رغم تلاش آمریکا جهت تحریم تسلیحاتی ایران و فشار برای تمدید این تحریم ها در ۲۶ مهرماه سال جاری، ایران به دنبال گوشزد کردن این نکته به جامعه جهانی است که با همه تحریم ها و فشارها رشد و پیشرفت نظامی خود را متوقف نمی کند.

 

در حالی که تا کنون سیاست راهبردی ایران دفاعی بوده، اما در این مانور تاکید فرمانده نیروهای مسلح بر تاکتیک و عملیاتی کاملا مبتنی بر تهاجم برنامه ریزی شده، ضمن اینکه مبنای شناخت نقاط قوت و ضعف دشمن نیز در دستور کار این رزمایش بوده است. نکته بسیار مهمی که اتفاقا آمریکا در این رزمایش آن را به خوبی درک کرد، سخن گهربار مقام معظم رهبری که در سال های گذشته فرمودند: دوران بزن دررو تمام شده است، نشان می دهد ایران در این زمینه راسخ و محکم ایستاده و با کسی تعارف ندارد. خانم ربکا ریویچ سخنگوی ناوگان پنچم آمریکا در بحرین در اظهارات مداخله جویانه ای عنوان کرده رزمایش ایران در آبراه شلوغ بین المللی بی ملاحظگی و قلدر مآبانه بوده است! در پاسخ به این اظهار نظر بی شرمانه باید گفت اینکه آمریکا در یک سال اخیر دست به سه مانور نظامی در منطقه خلیج فارس زد اعم از آبان ماه سال گذشته که رزمایشی  با حضور ۵۰ کشور دنیا در خلیج فارس و دریای عمان انجام داد، همچنین مانور اسفند ماه با امارات، مسوولان آمریکایی بايد به اين سوال پاسخ دهند چگونه می شود کشوری از ده ها هزار کیلومتر آن سو تر در منطقه ی دیگری و متعلق به ملت های دیگری در راستای ارتقای توان نظامی، دریایی و ارکان مسلح خود اقدام به برگزاری مانور کند، محل چالش و قلدری و بی ملاحظگی نیست، اما آمریکا برای کشورهای منطقه چنین حقی قائل نیست؟ براساس قواعد بین المللی این حق برای هر کشوری پابرجاست که  خود تعیین کننده سیاست های نظامی کشورش باشد.

 

از سوی دیگر اینکه اشاره شده چرا ایران حمله به ماکت آمریکایی را مد نظر قرار داده، یکی از آن سخنان کودکانه و مضحکی است که همواره از سوی دشمنان بیان می شود چرا که آینده اندیشی و بررسی سناریوهای مختلف در عملیات های نظامی جزء دکترین و پیوست های  سیاسی-نظامی هر کشوری به شمار می رود، اگر در وقایع چند سال اخیر دقت کرده باشید رژیم نامشروع اسرائیل مبادرت به برگزاری چندین مانور هوایی دریایی در منطقه مدیترانه کرد که بر روی حمله به مراکز هسته ای و نظامی ایران آزمایش و امتحان کند تا توانایی هوایی و نظامی خود را محک بزند، تجاوز یک رژیم نامشروع کودک کش به ایران و برگزاری مانور برای این برنامه غیر حقوق بشری و متضاد با صلح جهانی غیر مشروع نیست؟ اما برای کشوری که در آب های سرزمینی، دفاع از خود را تمرین کند غیر مشروع است و باید به آن کشور هجمه های مختلفی وارد شود!؟

 

شیطنت دیگری که در این موضوع اتفاق افتاد، اشاره برخی رسانه ها به معضل کرونا و اینکه چرا در این شرایط مانور نظامی برگزار می شود، بود، در پاسخ به این دسته باید گفت: مسائل دفاعی شوخی بردار نیست، حتی آمریکا در اوج مسائل و معضلات کرونا تا کنون چندین مانور نظامی برگزار کرده است، لذا این خرده نیز به هیچ وجه قابل دفاع نیست.

 

به هر حال اعتراف مسوولین ارشد نظامی آمریکا نشان می دهد آنها در پی مشاهده توان نظامی بالای جمهوری اسلامی ایران در این مانور در حال حاضر از اعزام ناو هواپیما بر و سایر شناورهای بزرگ خود به منطقه خوددداری کرده اند، قطعا همه ی دنیا متوجه این موضوع شده اند که سیاست اصلی ایران، حفظ امنیت منطقه به دست مردم و دولت های منطقه است، لذا جایی برای ماندن آمریکا و کشورهای غربی در  منطقه وجود ندارد.

 

حضور این کشورها در منطقه به غیر از مختل سازی امنیت منطقه دستاوردی به دنبال نداشته و اتفاقا، احتمال تنش و درگیری را  افزایش داده است. برگزاری رزمایش در این برهه بخصوص از مسائل سیاسی و نظامی ایران و آمریکا این پیام را به آمریکا منتقل نمود که توان نظامی جمهوری اسلامی ایران در بالاترین استانداردهای جهانی قرار دارد، لذا آمریکا و عمال منطقه ای نمی توانند با چنین شانتاژهایی مانع تقویت بنیه دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران و تاثیرات منطقه ای ایران در خلیج فارس و غرب آسیا شوند.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده