برداشت از صندوق توسعه ملی کشور به نفع یا به ضرر بورس؟-راهبرد معاصر

برداشت از صندوق توسعه ملی کشور به نفع یا به ضرر بورس؟

با توجه به این که سازمان بورس به طور جد پیگیر نهایی شدن انتقال یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار است باید دید که تا چه زمان اقدام واریزی این مبلغ به طول می‌انجامد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 09
کد خبر: ۵۸۲۹۲

به گزارش راهبرد معاصر با توجه به این که چند سالی است بحث برداشت از صندوق توسعه ملی کشور به منظور کمک بازار سرمایه مطرح شده اما در چند روز گذشته این مسئله بیش از پیش در حال مطرح شدن است به همین دلیل ما نظرات کارشناسان ذی ربط و مسئول مربوط را در این خصوص جویا شدیم.


مزایای تزریق یک درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار

علی عباس کریمی معاون توسعه و تحقیق بورس تهران در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سوال که آیا این تصمیمی که سال ۹۴ در خصوص برداشت یک از صندوق توسعه ملی کشور به منظور کمک به بازار سرمایه کار درستی است یا خیر؟ اظهار کرد: این مسئله قطع به یقین نه تنها به ضرر بازار سرمایه نیست بلکه سرمایه این صندوق در کنار بازار گردانان می تواند سبب ارتقاء جایگاه بازار سرمایه شود.

او افزود: سرمایه گزاران نباید درگیر جو بازار شوند در حال حضر حقیقی ها بیشترین فشار را دارند بر بازار سرمایه وارد می کنند که این مسئله اصلا به نفع بازار سرمایه نیست.


تزریق منابع از صندوق توسعه ملی به بورس از سال ۹۴ تصمیم گیری شده بود

مهدی دلبری کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با خبرنگار بورس در پاسخ به این سوال آیا این تصمیمی که سال ۹۴ در خصوص برداشت یک از صندوق توسعه ملی کشور به منظور کمک به بازار سرمایه کار درستی است یا خیر؟ تصریح کرد: من در اصل با این قضیه مخالف هستم به این دلیل که منابع مالی کشور نباید خرج بازار سرمایه شود در اصل می‌توان گفت این نوع از تصمیمات حاصل یک نگاه کوتاه مدت در بازار سرمایه است در حالی که ما می‌توانیم با تصمیمات بهتر مثل فروش اوراق تبعی یا با حمایت از بازارگردانان بازار را به روال عادی خودش بازگردانیم.

او افزود: ممکن است این صندوق‌ها را هم وارد بازار کنند، اما نه تنها به نفع بازار نیست تا حدودی باز هم بازار ثانویه را دچار تلاطمات کند، پس بهتر این است که اگر قصد داریم از این صندوق استفاده کنیم آن را به بازار اول بیاوریم تا بتواند تا حدودی سبب عمق بخشیدن به بازار شود.

 

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در این باره بیان کرد: در سال ۹۴ با توجه به قانونی که درباره کمک به تولید در بازار سرمایه تثبیت شد یکی از آن‌ها همین تامین مالی از طریق صندوق توسعه ملی بود به علت آنکه تا حدودی می‌توانست اوضاع بازار را ارتقاع دهد.

او افزود: سازمان بورس باید سعی براین داشته باشد که بازارگردان بزرگی را وارد بازار کند تا آن‌ها بتوانند تا حدودی جای خالی شرکت‌های سرمایه گذاری پر کنند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: این تصمیم از آنجایی که تاکنون چند سالی است که برنامه ریزی شده و کارشناسان زیادی طرح داده اند به همین دلیل می‌توان گفت که این طرح نه تنها به ضرر بازار نیست بلکه به نفع بازار نیز است.


منابع حاصل از صندوق توسعه ملی تنها یک هفته در بورس دوام می آورد

احمد پویان فر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تاثیرات مثبت و منفی استفاده از صندوق توسعه ملی برای بازار سرمایه، بیان کرد: این مسئله را باید از زوایای مختلفی بررسی کرد؛ نخست بحث امکان پذیری استفاده این منابع در بازار بورس، وجود دارد یا خیر؟ به نظر می رسد که این طرح نیاز به مصوبه‌ها دارد. دوم در رابطه با مجموع مبلغ منابع حاصل از این صندوق، طبق برآورد‌های صورت گرفته این منابع بین ۱۰ هزار تا ۲۰ هزار میلیارد تومان است که این مبلغ با توجه به متوسط مبالغی که در روز‌های منفی بر بازار تحمیل شده است که به نظر می رسد این حمایت یک هفته دوام بیاورد. معتقدم این بازار با این کمک تنها یک هفته مثبت می شود.

او افزود: سوالی که در این بین برای بسیاری از کارشناسان مطرح است، این است که آیا صندوق قرار است حمایتش بر کل سهام‌های بازار باشد یا نصف آن و مکانیزم آن‌ها؟ در کل معتقدم وزیر اقتصاد به جای آنکه سعی بر تزریق مالی داشته باشد سعی می کند که به همراه رئیس بانک مرکزی نرخ ارز را تعدیل کنند.

در انتها باید به این مسئله اشاره کرد که با توجه به نظرات مخالف و موافقی که در بین کارشناسان بازار سرمایه وجود دارد وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس باید هرچه سریع‌تر در این امر شفاف سازی اقدام کنند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده