به گزارش راهبرد معاصر، براساس این گزارش، بایدن به وزارت دادگستری دستور داده اسناد مربوط به تحقیقات پلیس «اف بی آی» درباره این حملات را برای خارج کردن از طبقه بندی محرمانه مورد بررسی قرار دهد.
رئیس جمهور آمریکا در بیانیهای در این زمینه گفته، وقتی که رئیس جمهور شدم متعهد به شفاف سازی در ارتباط با از طبقه بندی خارج کردن اسناد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر شدم. همزمان که به بیستمین سالگرد این حملات تراژیک نزدیک میشویم من مفتخرم که این تعهد خود را عملی کنم.
براساس گزارش رویترز، این فرمان «مریک گاربند» دادستان کل ایالات متحده را موظف میکند تا اسناد را طی شش ماه آینده و براساس بازنگریِ از طبقه بندی خارج شدن اسناد مربوط به اداره تحقیقات فدرال انتشار عمومی کند.
روز پنج شنبه گذشته خانوادههای قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر از دولت آمریکا درخواست کرده بودند که درباره احتمال دروغگویی و پنهانکاری اف بی آی یا از بین بردن شواهد مربوط به دست داشتن عربستان سعودی در این حملات و هواپیماربایان تحقیق کند.
آنها در این نامه به «میشل هوروویتز» بازرس کل وزارت دادگستری آمریکا نوشتهاند که احتمالا یک یا چند افسر پلیس فدرال مرتکب تخلفات عمدی با قصد از بین بردن شواهد و مدارک و یا جلوگیری از انتشار عمومی آنها شدهاند.
شبکه آمریکایی سی ان ان نیز گزارش داده که مدیر اطلاعات ملی این کشور شخصاً در پرونده شکایت، ولی عهد سعودی علیه یکی از مقامهای اطلاعاتی سابق ریاض مداخله کرده تا مانع انتشار اطلاعات حساس شود.
عربستان سعودی مدعی است که هیچ نقشی در ربودن هواپیماها که با برجهای تجارت جهانی در روز ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ برخورد کردند نداشته است.
خانوادهها و بستگان قربانیان این حادثه طی دو دهه گذشته بارها خواستار ارائه اطلاعات بیشتر درباره تحقیقات و کشفیات اف بی آی درباره عاملان حوادث ۱۱ سپتامبر شدهاند.
ماه گذشته بسیاری از خانوادههای قربانیان از جو بایدن خواستند که اسنادی که آنها معتقدند رهبران سعودی در حمایت از این حملات دست داشتند را منتشر کند یا از حضور در مراسم یادبود قربانیان خودداری کند.
سه روز بعد وزارت دادگستری آمریکا در یک جلسه دادگاه اعلام کرد که قصد دارد درباره دلایل پیشین خود که چرا نمیتواند این اسناد را از طبقه بندی خارج کند بازنگری کند.
بایدن که قرار است هفته آینده در مراسم یادبود قربانیان ۱۱ سپتامبر شرکت کند در بیانیه خود گفته است که از درخواستها و تلاشهای خانوادهها استقبال میکند و قول داده است که راهی برای پیشرفت به جلو ترسیم (در زمینه تحقیقات) ترسیم کند.
در حملات ۱۱ سپتامبر، ۱۹ عضو القاعده که اقدام به هواپیماربایی کردند، شهروند عربستان سعودی بودند.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» اخیرا گزارش داد، شکوائیهای که عربستان سعودی را در حادثه یازدهم سپتامبر دخیل میداند، در سال جاری میلادی پیشرفت قابل توجهی در دادگاه بهدست آورد و مقامهای سابق این کشور به سوالات دادستانی پاسخ دادند.
«ویلیام بار» دادستانکل آمریکا و «ریچارد گرنل» سرپرست نهاد ادارهکننده اطلاعات ملی آمریکا در دولت دونالد ترامپ پیش از این با بهانه قرار دادن «مسائل امنیت ملی» اعلام کردند که امکان ارائه اسناد مرتبط با دست داشتن عربستان سعودی در حادثه ۱۱ سپتامبر به خانواده قربانیان این حادثه وجود ندارد./فارس