حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا غریب‌آبادی: گزارش آژانس با هدف استفاده سیاسی بر برخی ادعا‌های بسته شده تمرکز دارد کشتاری جدید در مرکز توزیع غذا در جنوب غزه با ۳۰ شهید و ۱۲۰ زخمی انگلیس به دنبال خرید جنگنده‌های آمریکایی با قابلیت استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی عراقچی به گروسی: ایران به هر تحرک نامناسب اروپا واکنش مقتضی نشان می‌دهد الجولانی: ما و اسرائیل دشمنان مشترک داریم / مهره کسی نیستم المیادین: تهران به اروپا درباره هرگونه تشدید تنش هشدار داده است همسر نتانیاهو: ترامپ و شوهرم قربانی «دولت‌های پنهان» هستند وزیر خارجه عربستان وارد دمشق شد ادعای برخی رسانه‌های غربی به نقل از آژانس: ایران تولید اورانیوم ۶۰ درصدی را تسریع کرده است «ناوگان آزادی» فردا به مقصد غزه حرکت می‌کند عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد

آمریکا تورم شدید دهه ۱۹۶۰ را دوباره تجربه می‌کند؟

به گفته نایل فرگوسن، کارشناس برجسته اقتصاد آمریکا، این کشور احتمالاً تورم شدید اواخر دهه ۱۹۶۰ را دوباره تجربه خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۹ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 04
کد خبر: ۱۰۰۸۶۱

به گزارش راهبرد معاصر به گفته نایل فرگوسن، کارشناس برجسته اقتصاد آمریکا، این کشور احتمالاً تورم اواخر دهه 1960 را دوباره تجربه خواهد کرد.

فرگوسن روز جمعه به شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی گفت که سیاست گذاران آمریکا با چالش جدیدی به نام تورم فزاینده مواجه هستند که در نتیجه واکنش دولت به همه گیری کرونا همانند واکنش به رکود بزرگ سال 2008، رخ داده است.

فرگوسن در انجمن آمبروستی Ambrosetti در ایتالیا گفت: آنچه در مورد فجایع جالب است، این است که یکی می‌تواند منجر به دیگری شود. شما از یک فاجعه سلامت عمومی احتملاً وارد یک فاجعه مالی، پولی و بالقوه تورمی شوید.

وی افزود: این یک فاجعه بسیار بزرگ نیست، مردم را نمی‌کُشد، اما افزایش تورم یک مشکل خواهد بود.

بر اساس این گزارش، قیمت مصرف کننده در ایالات متحده در ماه ژوئیه نسبت به مدت مشابه سال قبل 5.4 درصد افزایش یافت که بزرگترین جهش از اوت 2008 به شمار می‌رود.

فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) و بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که تورم اخیر «گذرا» خواهد بود، اما فرگوسن این موضوع را زیر سوال برد.

وی گفت: چه مدت گذرا خواهد بود؟ در چه مرحله‌ای انتظارات به طور اساسی تغییر می‌کند، به ویژه اگر فدرال رزرو به مردم بگوید «ما رژیم هدف‌گذاری تورم خود را تغییر داده‌ایم و اگر تورم برای مدتی بالاتر از این هدف باشد، اهمیتی نمی‌دهیم»؟

این کارشناس دانشگاه استنفورد افزود: احساس من این است که ما به سمت دهه 1970 نمی‌رویم، بلکه احتمالاً دوباره اواخر دهه 1960 را تجربه خواهیم کرد یعنی زمانی که مک چسنی مارتین، رئیس فدرال رزرو در آن زمان، کنترل انتظارات تورمی را از دست داد.

فرگوسن با بیان اینکه تورم بالای دهه 70 در اواخر دهه 60 سرچشمه گرفته است، افزود: خیلی زود است که با اطمینان به این نتیجه برسیم که تورم فعلی گذرا است.

ارسال نظر