کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق
در گفتگو با الجزیره؛

ظریف:ایران ملتی نیست که بافرارازقلدرها ۷ هزار سال دوام آورده باشد

وزیر خارجه ایران با تاکید بر تداوم فروش نفت، گفت: تحریم‌ها و اعمال فشار آمریکا علیه ملت ایران حکم تروریسم اقتصادی را دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۴ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 05
کد خبر: ۱۰۲۶۹
به گزارش  راهبرد معاصر ، شبکه خبری الجزیره اقدام به انتشار ویدئوی کامل مصاحبه‌ای کرد که چندی پیش با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران داشت.

ظریف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تروریستی اعلام کردن نظامیان آمریکایی چه اهمیتی داشته و چه اهدافی را دنبال می‌کند، گفت: این اقدامی نبود که ما خودمان انجام داده باشیم و در واقع واکنشی به تصمیم آمریکا مبنی بر اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عنوان سازمانی تروریستی بود.

وی افزود: همان طور که می‌دانید این نیروها در خط مقدم مبارزه با تروریسم در عراق، سوریه و افغانستان بوده‌اند اما متأسفانه آنها بر اساس منافع خود و برخی در منطقه ما (خاورمیانه) و در آمریکا به دنبال تحریک برای مشکل‌آفرینی در منطقه هستند.

ظریف در ادامه یادآور شد: همان طور که می‌دانید نتانیاهو در پیام توییتری خود به زبان عبری اعلام کرد که این پیشنهاد او بوده است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، سپاه پاسداران ایران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد. بنابراین، این تصمیمی از سوی آمریکا بوده و مجلس ایران و حتی پیش از آن شورای امنیت ملی ایران تنها اقدامی در واکنش به این تصمیم آمریکا اتخاذ کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تروریستی اعلام کردن نیروهای آمریکایی، با ادعای تلاش برای کاهش تنش‌ها مغایرت ندارد؛ افزود: ما به دنبال تقابل و تشدید تنش نیستیم اما ایران ملتی نیست که با فرار از قلدرها ۷ هزار سال دوام آورده باشد. ما به وضوح گفته‌ایم که هیچ تمایلی به گسترش دامنه تنش‌ها نداریم و اینکه خلیج فارس و تنگه هرمز شریان‌های حیاتی ما هستند و ما برای معاش خود به آن‌ها وابسته هستیم و می‌خواهیم که برای ترابری کشتیرانی تمام کشورها از جمله ایران در امن و امان باشند.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد: این بستگی به تصمیم آمریکا دارد که بخواهد گذرگاه آبی پشت در خانه ما را برایمان ناامن کند که ما اجازه چنین چیزی را نخواهیم داد. به نظر ما آمریکا نمی‌تواند درباره تنگه هرمز یا خلیج فارس اقدامات پیوسته‌ای انجام دهد چراکه با مقابله به مثل ایران مواجه خواهد شد که من فکر نمی‌کنم چنین اقدامی از سوی آمریکا در میان باشد. ما به فروش نفت خود و پیگیری مشتریان ادامه خواهیم داد و همیشه به یاد خواهیم داشت که چه کسانی در روزهای سخت با ما همکاری کردند.

ظریف همچنین از تحریم‌های آمریکا علیه ایران به تروریسم اقتصادی تعبیر کرد و افزود: آنها به دنبال اعمال فشار بر مردم ایران هستند تا سیاست آنها را تغییر دهند. این شیوه‌ای است که آمریکا برای ۴۰ سال و به ویژه از زمان روی کار آمدن ترامپ در پیش گرفته است و ناقض تعهد رئیس‌جمهوری قبلی آمریکا است.

وی افزود: تحریم‌های آمریکا هیچ تأثیر سیاسی نخواهد داشت و ایران در مشارکت با کشورهای شریک، طرح‌های متنوعی را برای حفاظت از خود دارد.

به گفته ظریف، یکی از این راه‌ها که در درازمدت جواب خواهد داد و طرفداران زیادی دارد؛ عدم استفاده از دلار در مبادلات ارزی است.

وی ادامه داد: دومی سازوکاری است که در حال ایجاد آن با اروپایی‌ها هستیم و پیش از این با همسایگان خود و با چینی‌ها آن را ایجاد کرده‌ایم و آن عدم گردش پول در مرزهایی است که امکان دارد آمریکا در آن‌جا مداخله کرده و کشورهایی را که بر اساس تحریم‌های آمریکا به طور غیرقانونی در این کار مشارکت دارند تحت فشار قرار دهد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: آمریکا بیش از آنکه به فکر منافع خود باشد در فکر تأمین منافع اسرائیل است. متأسفانه چند نفری هم در منطقه ما هستند که خود را با منافع اسرائیل همسو کرده‌اند.

مهر
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار