سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

جزئیات دیدار علی باقری و انریکه مورا در بروکسل

جزئیات دیدار علی باقری و انریکه مورا در بروکسل معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران گفتگو‌هایی را دنبال می‌کند که مستلزم دستاورد و نتیجه عملی باشد و موضوع اصلی آن لغو تحریم‌های ظالمانه علیه ملت است، گفت: گفتگو برای دستیابی به توافقی بر روی کاغذ را دنبال نمی‌کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۶ - ۰۶ آبان ۱۴۰۰ - 2021 October 28
کد خبر: ۱۰۷۱۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که روز گذشته (چهارشنبه) پنجم آبان ماه در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل با «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام به مدت پنج ساعت به رایزنی و گفتگو پرداخت در گفت‌وگویی در این باره اظهار داشت: در ادامه گفت‌وگویی که با آقای مورا در تهران داشتیم در نشست چند ساعته در بروکسل درباره زمین‌ها، اقتضائات و شرایطی که لازم است برای این‌که گفتگو‌های نتیجه محور بین ایران و ۱+۴ شکل بگیرد، رایزنی کردیم.

وی افزود: درباره چارچوب‌ها و الزامات شکل گیری این گفتگو‌ها تبادل نظر کردیم و قرار بر این شد بر اساس این چارچوب‌ها ایران و ۱+۴ ظرف یک ماه آینده بتوانند گفتگو‌هایی را شکل بدهند.

* ایران گفتگو‌هایی را دنبال می‌کند که مستلزم دستاورد عملی و نتیجه عملی باشد/ موضوع اصلی در این گفتگو‌ها لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی است

معاون وزیر خارجه اضافه کرد: نکته‌ای مهم که در جلسه تهران و بروکسل بر آن تأکید شد این است که جمهوری اسلامی ایران گفتگو‌هایی را دنبال می‌کند که مستلزم دستاورد عملی و نتیجه عملی باشد. جمهوری اسلامی ایران گفتگو برای صرفا دستیابی به یک توافق بر روی کاغذ را دنبال نمی‌کند.

علی باقری که با شبکه پرس تی وی گفتگو می‌کرد، اظهار داشت: موضوع اصلی در این گفتگو‌ها لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی است که در طول چند سال گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شده است، به ویژه تحریم‌هایی که به واسطه خروج آمریکا از برجام توسط ترامپ تحت عنوان فشار حداکثری به مردم ما اعمال شده و ما به دنبال رفع این تحریم‌ها علیه ملت ایران هستیم.

* الان هم در میدان مذاکره حاضر هستیم

معاون وزیر امور خارجه توضیح داد:، چون ما یک منطق قوی و مستحکمی داریم و براساس آن منطق قوی و مستحکم وارد میدان مذاکره شدیم و الان هم در میدان مذاکره حاضر هستیم. در جلسه روز چهارشنبه تأکید کردم ما به صورت کامل به توافق پایبند بودیم و الان هم هستیم، در کنار میز مذاکره هستیم.

وی اضافه کرد: کسانی از میز مذاکره فاصله دارند که یا نسبت به تعهداتشان پایبندی نشان نداده و پایبند نبودند یا کسانی که ناقض تعهدات قبلی بودند. آن‌ها فاصله بسیار زیادی با میز گفتگو دارند، ولی ما براساس منطق قوی که داریم در میز گفتگو حاضر هستیم، ولی منتظریم که آیا طرف مقابل این آمادگی را دارد که وارد یک مذاکرات جدی شود که بتواند نتیجه عملی داشته باشد که نتیجه عملی آن از نظر ما لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی علیه ملت ایران است.

این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: گفتگو‌های نتیجه محور برای ما مورد قبول است، گفتگو‌هایی که نتیجه عملی داشته باشد و منجر به لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی شود.

* گفتگو برای گفتگو و مذاکره برای مذاکره را قبول نداریم و نمی‌پذیریم

باقری بیان کرد: ما گفتگو برای گفتگو و مذاکره برای مذاکره را قبول نداریم و نمی‌پذیریم، ولی گفت‌وگویی که نتیجه آن لغو تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران باشد، این گفتگو می‌تواند مدنظر ما باشد و از چنین گفت‌وگویی استقبال می‌کنیم.

به گزارش فارس، باقری پس از مذاکرات پنج ساعته با انریکه مورا در توئیتی نوشت: گفت‌وگوی جدی و سازنده‌ای با انریکه مورا درباره عناصر ضروری مذاکرات موفق داشتم. توافق کردیم پیش از پایان ماه نوامبر مذاکرات را آغاز کنیم. تاریخ دقیق هفته بعد اعلام خواهد شد.

لازم به ذکر است باقری در مذاکرات دیروز در بروکسل در خصوص لغو موثر تحریم‌ها و پایبندی سایر طرف‌ها به تعهدات خود به رایزنی پرداخت.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان در این ملاقات با تاکید بر تجربه چند ساله بدعهدی در اجرا و نهایتا خروج یکجانبه و غیرقانونی از برجام توسط ایالات متحده و بی عملی کشور‌های اروپایی در عمل به تعهدات پذیرفته شده خود، بیان کرد: آنچه برای ایران موضوعیت دارد، لغو موثر تحریم‌ها و عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران است و هر توافقی باید خواسته‌های ایران در این‌خصوص‌را برآورده سازد.

باقری ارائه تضمین برای عدم تکرار بدعهدی و رفتار‌های غیرقانونی طرف‌های مقابل را خواسته غیرقابل چشم پوشی ایران خواند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان نیز روز چهارشنبه پنجم آبان ماه در نشستی خبری درباره مذاکرات تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم از نقطه بن بست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، ولی فرمتی که در مذاکرات وین شکل گرفته را قبول داریم و به زودی پس از ارزیابی از گفتگو‌های امروز آقای باقری با آقای مورا و مسئولان اتحادیه اروپا درباره این‌که در چه تاریخی وارد گفتگو و مذاکره با ۱+۴ شویم، تصمیم می‌گیریم. ولی دیر نخواهد بود و بزودی این اتفاق خواهد افتاد و با ۱+۴ گفتگو‌ها را از سر می‌گیریم. /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار