رئیس جمهور: اصلاحات اقتصادی را حتی به قیمت آبرویم دنبال می‌کنم-راهبرد معاصر
حکم جدید حسین هدایتی صادر شد | محکومیت ۱۲۰۰ میلیارد تومانی فرمانده نیروی زمینی سپاه: پرندۀ فوق سبک حامل شهید مازندرانی براثر «گیر کردن» و «اصابت پره به کابل برق» سقوط کرد پزشکیان به باکو می‌رود صابر برزکار شرور مسلح معروف به هلاکت رسید + عکس بخشنامه عارف به کلیه دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی معاون سیاسی سپاه: مردم ایران در مسیر درست تاریخ ایستاده اند | جوانان تحت تاثیر جنگ روانی دشمنان قرار نگیرند فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناو هواپیمابر، ۱۶ ناوشکن و ناوچه آمریکا را در منطقه رصد می‌کنیم | محموله نفتی توقیفی را پس گرفتیم استانداران جدید بوشهر و استان مرکزی معرفی شدند پزشکیان خطاب به سران رژیم اسرائیل: تجاوز به حریم و امنیت خود را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم | اگر آتش‌بس را بپذیرند ممکن است در نوع و شدت پاسخ ما اثر داشته باشد حسین طائب: آمریکا به دنبال جنگ مدیریت شده است | از آنجایی که فکر نمی‌کنید تصویر آمریکا و اسرائیل عوض خواهد شد سرکرده تروریست‌های حادثه تفتان به هلاکت رسید + عکس نامه همسر شهید جهاندیده خطاب به رهبر انقلاب + ویدئو جانشین فرمانده‌کل سپاه: عملیات وعده صادق ۳ حتمی است شایعات درباره سردار قاآنی برای چه بود؟ | توضیحات جدید سخنگوی سپاه سردار مرتضوی‌: تروریست‌های تفتان را ۱۵ ساعته به هلاکت رساندیم
آنچه در دیدار اصلاح‌طلبان با رئیس‌جمهور گذشت

رئیس جمهور: اصلاحات اقتصادی را حتی به قیمت آبرویم دنبال می‌کنم

چهارشنبه شب رئیس جمهور جلسه‌ای سه ساعته با مدیران رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب در دفتر کار خود برگزار کرده که از جنبه‌هایی حائز اهمیت است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۷ - ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 06
کد خبر: ۱۰۸۴۳۴

به گزارش راهبرد معاصر چهارشنبه شب، 12 آبان، آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور جلسه‌ای سه ساعته با مدیران رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب در دفتر کار خود برگزار کرده است که از جنبه‌هایی حائز اهمیت است. رئیسی پیش از این نیز در خلال رقابت‌های انتخاباتی 1400 دیداری با این مدیران رسانه داشت ولی این دیدار اخیر برخی بحث‌ها درباره شعاری و تبلیغاتی بودن شنیدن سخنان منتقدان و رسانه‌های غیر موافق را که پس از دیدار قبلی مطرح شده بود از بین می برد.

شهاب‌الدین طباطبایی روزنامه نگار و فعال سیاسی که از مدعوین جلسه چهارشنبه شب رئیس جمهور با روزنامه نگاران و مدیران رسانه‌های اصلاح طلب بود در گفت‌وگویی با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس به مباحث مطرح شده در این دیدار اشاره می‌کند.

تقدیر از سفرهای استانی و دیدارهای سرزده

به گفته طباطبایی «نگرانی‌هایی بابت فرصت سوزی‌ها و در نتیجه امیدسوزی مطرح شد، تاکید حاضران بر اینکه دولت باید به کارهای اساسی بپردازد و فرصتی برای آزمون و خطا نیست»،‌ نکته‌ای بود که در این نشست مطرح شد.

نکته بعدی که این روزنامه نگار به آن اشاره دارد که در آن نشست طرح شد، تاکید بر اصلاح فاصله بین مردم و دولت و به طور کلی حاکمی بود‌. در کنار آن همه حاضرین سفرهای استانی و حضور سرزده آقای رئیسی در مقاطع مختلف و بحران‌های این مدت را مورد تقدیر قرار دادند و در عین حال همه بر این تاکید داشتند که «باید نتیجه این بازدیدها و حضور در میدان‌ها نتیجه ملموس برای مردم باشد و در حد سخنرانی و وعده باقی نماند و در کنارش اتفاقی هم برای مردم بیفتد».

وعده‌ها توسط رسانه‌ها پیگیری شود/ رسانه‌ها در مبارزه با فساد به دولت کمک کنند

شهاب الدین طباطبایی می‌گوید در این نشست پیشنهاد شد که «در سفرهای استانی رسانه‌ها به عنوان ناظر و پیگیر مصوبات و قول‌هایی که داده می شود ورود کنند و بعد از سفرها پیگیری کنند و گزارش ها را منتشر کنند و این مستلزم این هست که در جریان قول‌ها و وعده هایی که در طول سفر داده می شود قرار گیرند و بعد پیگیری کنند و نتایجش را از مردم بپرسند. همچنین در بحث مبارزه با فساد هم دولت رسانه ها را بیشتر درگیر کند و مخصوصا از رسانه های مستقل بخواهد که پیگیر باشند و در افشای مفاسد اقتصادی کمک کنند».

انتقاد از رسانه‌ای نبودن وزرا و نبود سخنگوی دولت

این روزنامه نگار و فعال سیاسی با اشاره به طرح انتقادهایی به وزرای دولت در این نشست نیز گفت که این انتقاد مطرح شد که «تاکنون هیچکدام از وزرای دولت جلسه‌ای این‌چنینی را با رسانه‌های مستقل و اصلاح‌طلب نگذاشته اند و حتی وزیر ارشاد جلسه‌ای را با رسانه‌ها برگزار نکرده است».

طباطبایی به بحث‌های مطرح شده درباره برجام اشاره کرده و می‌گوید «سوال اساسی این بود که شما که گفته اید زندگی مردم را به برجام گره نمی زنید،  پس قرار است به چه چیزی گره بزنید و چه کار کنید؟

وی همچنین ضعیف بون ارتباط دولت با افکار عمومی و نداشتن سخنگو در دولت سخنگویی و بحث‌های مطرح شده درمورد انتصابات دولت و نظامی بودن برخی استانداران را از مواردی عنوان کرد که مورد انتقاد حضار در این جلسه بود.

طباطبایی جلسه را بسیار همدلانه توصیف کرده و مهم‌ترین نکته در صحبت‌های رئیسی را این می‌داند که «در نکات و مشکلات و موضوعات اشتراک نظر داریم و ضرورت امیدآفرینی و برون رفت از مشکلات و بحران را قبول داریم و در مورد مشکلاتی چون معیشت، کرونا و موضعات اقتصادی نیز در روش حل آن‌ها اختلاف نظر داریم».

رئیسی: طرحی که متقن باشد را اجرا می‌کنم/ منفعت مردم مهم است نه میزان محبوبیتم

به گفته طباطبایی «رئیس جمهور تاکید داشت که برای حل هرکدام از این موضوعات باید به اتقان و اجماع نسبی کارشناسان و صاحب‌نظران برسیم و می گفتند که نظریه یا طرح های اقتصادی و سیاسی را که می خواهیم اجرا کنیم،‌ می‌خواهیم از نظر اکثر صاحب‌نظران محکم و متقن باشد. منفعت مردم برایم مهم است نه میزان محبوبیتم که یا پایین بیاید یا هر اتفاقی برایش بیفتد و می خواهم این طرح به نفع مردم باشد» و جمله‌اش این بود که «هر طرح و نظری که قاطبه اهل فن قبولش داشته باشند، من ملزم به اجرای آن هستم».

رئیسی از دولتی که تحویلش دادند انتقاد نکرد

طباطبایی می‌گوید رئیس جمهور موافق پیگیری مصوبات توسط رسانه‌ها بود و از نقد منصفانه استقبال کرد و گفت اصلا به گذشته کاری ندارم و هرجا می‌روم، می‌خواهم بدانم که بالاخره باید چه کاری بکنیم و ایشان در این جلسه انتقادی نسب به وضعیتی که دولت را تحویل گرفتند نکردند.

اگر وزیری نتوانست همراهی کند، عوضش می‌کنم

همچنین بنابر این روایت، نکته دیگر راجع به انتصابات بود که ایشان گفتند «تضمینی ندادم که هرکسی که منصوب می‌شود حتما تا آخر نگه دارم و هم رصد تدریجی و هم سالانه دارم و اگر کسی نتوانست همراهی کند، حتما عوضش می‌کنم».

غرب را کنار نگذاشته‌ایم

به گفته این فعال رسانه‌ و سیاسی موضوع دیگر که آقای رئیسی مطرح کردند این بود که «تعامل ما با همه دنیا هست و اصلا اینگونه نیست که غرب را کنار گذاشته باشیم و تعامل را در عمل دنبال می کنم نه در حرف و غرب را کنار نگذاشته‌ایم، اما با کسانی که دشمنی می کنند راه دیگری داریم و با همه هیات‌های خارجی دیدار داشته ام و برای مثال با مکرون صحبت یک ساعته داشتم و موضوعات مهمی در آن مکالمه مطرح شد».

تصمیمات دولت در مورد ارز و بنزین

طباطبایی همچنین به مصمم بودن رئیسی بر حل مساله ارز 4200 تومانی تاکید دارد و بیان می‌کند که رئیس جمهور توضیحاتی در مورد بحث بنزین ارائه دادند و گفتند «اصلاحات اقتصادی را حتی به قیمت آبرویم دنبال می‌کنم و در مورد بنزین جلسات متعددی گذاشته ایم و به نتایجی رسیده ایم که بعدا اعلام می‌کنیم». در مورد دز سوم واکسن هم گفتند باز سراغ تولید داخل می‌رویم و اگر نشد، سراغ واردات خواهیم رفت. اولویت من حل مسئله مردم است، بنابراین از هر روشی که مسئله مردم حل شود استفاده می‌کنیم.

رئیسی:‌سال آینده از نظر اقتصادی خوب خواهد بود

این فعال رسانه‌ای اصلاح‌طلب می‌گوید که آقای رئیسی اشاره کردند که برنامه کوتاه مدتی داریم که معیشت، کسری بودجه،‌ مسکن، اشتغال و کرونا مهم ترین موضوعات آن است و ایشان امیدوار بود و نگاه به آینده‌شان خوب بود و مطمئن بودند که سال آینده سال خوبی را از نظر اقتصادی خواهیم داشت.

به گفته طباطبایی فرض آقای رئیس جمهور این بود که این جلسات را ادامه دهیم و با همین مدل درمورد مسائل گفت و گو کنیم.

طباطبایی اما با بیان اینکه اگر این جلسات در حد تعارف و حرف بماند نمی دانم چه اتفاقی می افتد ولی نکته مهم این است که رسانه ها با بخشی از مردم در تعامل اند که ممکن است صدایشان به آقای رئیس جمهور نرسد،‌ تاکید دارد: این انتقال نگاه‌ها و پرسشگری برای مطالبات مهم است و به روند کار دولت کمک می کند و نفس همین گفت‌وگوها و عکس العمل‌های آقای رئیسی و وزرایش مهم است و در عین حال شاهد هستیم که بیشترین همدلی را شخص رئیس جمهور دارد.

طباطبایی می‌گوید از کلیت جلسه که سه ساعت بود،‌ دو ساعت یا 2ساعت و 15دقیقه حاضرین صحبت کردند و حدود 45دقیقه هم رئیس جمهور به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت.

 انتقاد از نامفهوم بودن منطق انتصابات دولت

دیگران نیز روایت‌هایی در مورد این جلسه داشتنه اند و امثال محمدعلی وکیلی مدیرمسئول روزنامه ابتکار ضمن اشاره به تقدیر حاضرین جلسه از رفتار مردمی دولت، تمرکز انتقادات را بر نامفهوم بودن منطق انتصابات دولت و نامعلوم بودن برنامه عمل در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی عنوان می‌کند.

 

به گفته وکیلی آیت‌الله رئیسی در‌ این نشست ضمن جمع بندی، پاسخگوی انتقادات بودند و با بیان محدودیت ها و تنگناها بسیار مصمم و امیدوار به آینده نشان می‌داد.

این روزنامه نگار اصلاح طلب می‌گوید «آنچه از این دیدار قابل استنباط است، اینکه همچنان آقای رئیسی به‌رغم مشغله بسیار و انتظارات فراوان برای شنیدن دیدگاه گروه‌های مختلف و منتقدین گوش شنوا و از حوصله قابل تحسین برخوردار است. نکته جالب صحبتهای او در پاسخ به چرائی برخی انتصابات، تاکید مکرر بر عدم رودربایستی با اعضای کابینه و مدیران در صورت اثبات ناتوانی در پیشبرد ماموریت‌های محوله بود».

وی در بخش پایانی این روایت خود با گریزی به ضعف دولت سابق در ارتباط با نخبگان بیان می کند که «به یاد دارم روزی یکی از وزرای دولت قبل به نقل از آقای روحانی می‌پرسید که به‌رغم لشکر نیروهای رسانه‌ای چرا او (روحانی) دست به سفید هم که می‌زند سیاه می‌نماید؛ و هرکار خوبی که بکند به چشم نمی‌آید؛ در پاسخ عرض کردم مشکل آقای روحانی کمبود رسانه حامی نیست بلکه پای ایشان در عدم ارتباط با نخبگان لنگ است. اکنون همین ارتباط، تبدیل به نقطه قوت آقای رئیسی در این آوردگاه شده است».

 ثبات قدم دولت سیزدهم در حفظ ارتباط فراجناحی با نخبگان

روزنامه اعتماد نیز این دیدار را نشان از ثبات قدم دولت سیزدهم در حفظ ارتباط فراجناحی با نخبگان و مشخصا تعامل با اصحاب رسانه قلمداد کرده و در سرمقاله خود می‌نویسد: «نکته‌ای که در نشست اخیر خطاب به رییس‌جمهوری مطرح و تاکید شده که دولتمردان باید با پرهیز از کلی‌گویی، برنامه دقیق و عملیاتی ارایه بدهند؛ چه آنکه در غیر این صورت نه‌تنها راه به جایی نخواهند برد، بلکه این رویه می‌تواند اثر عکس گذاشته و پایگاه اجتماعی دولت را حتی آن بخشی که حامیان سنتی دولت هستند، تضعیف کند».

بر اساس این خبر رییس جمهور در پاسخ به انتقاد یکی از مدیران رسانه درباره وضع نامشخص برجام، به خبری که شامگاه چهارشنبه گذشته و ساعتی پس از اتمام آن نشست به ‌طور عمومی منتشر شد، اشاره کرده و گفته که «جمهوری اسلامی و مشخصا وزارت امور خارجه دولت سیزدهم هشتم آذرماه را به عنوان موعد از سرگیری مذاکرات احیای برجام تعیین و اعلام کرده است» و فراتر از اعلام این خبر مهم، هم‌نظر با مدیران و اصحاب رسانه حاضر در این نشست، بر اهمیت تعامل با تمامی کشورهای جهان تاکید کرده و در واکنش به انتقاد یکی از حضار مبنی بر اینکه دولت سیزدهم تمایلی به تعامل با غرب ندارد، این گزاره را رد کرده و گفته در فرصت کوتاهی که روی کار آمده، اگر چه هنوز سفر خارجی ویژه‌ای نداشته اما هم در حاشیه مراسم تحلیف و اجلاس شانگهای و هم از طریق تماس تلفنی با رهبران کشورهای غربی و شرقی سعی در ارتقای سطح روابط دیپلماتیک با این کشورها داشته است. او از جمله به تماس تلفنی خود با رییس‌جمهوری فرانسه اشاره کرده و از تلاش دولت خود برای بهبود روابط با کشورهای غربی، به‌خصوص با کشورهای اروپایی سخن گفته است. 

 رئیسی همچنین به موضوع بسیار حساس و مهم «اصلاحات اقتصادی» اشاره کرده و با اشاره به نارسایی‌ها و چالش‌هایی که باعث شده دولت‌های گذشته از نزدیک شدن به این دست اصلاحات اساسی در حوزه اقتصاد حذر کنند، تاکید کرده اعتقادی راسخ به انجام این مهم دارد و به زودی خروجی سلسله ‌جلساتی که در راستای «تحول» در کشور برگزار شده، به اطلاع عموم خواهد رساند. تحولی که دولت هم‌اکنون در حال بررسی دقیق آن است تا ابتدا حوزه‌های دارای اولویت جهت ایجاد تحول را شناسایی و مشخص کرده و سپس در راستای اعمال این تحول اقدام کند.

برگزاری چنین جلساتی با اصحاب رسانه و مخصوصا منتقدان، از سویی به اشرافیت شخص رئیس جمهور و کلیت دولت به عمق و ابعاد متعدد مشکلات کمک می‌کند و از سویی با همراهی همه بخش‌ها و سلایق کشور با دولت، همگرایی ای شکل می گیرد که از مسیر آن می توان به بهبود اوضاع کشور امیدوار بود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار