تجاوز اسرائیل به قنیطره در سایه سکوت رژیم جولانی وزیر خارجه پاکستان: اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسیم فؤاد حسین پیشنهاد نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس، عراق و ایران را مطرح کرد پیش‌نویس نشست دوحه: روند عادی‌سازی با حمله به قطر مورد تهدید قرار گرفته است دیدار وزرای خارجه ایران و لبنان/ رایزنی درباره روابط دو جانبه و اقدام فوری جامعه جهانی برای توقف جنایات اسرائیل ادعای رسانه عبری: ترکیه نگران وقوع عملیات موساد است هشدار ترکیه: اسرائیل به دنبال کشاندن منطقه به یک فاجعه نظامی است رایزنی عراقچی با همتایان پاکستانی، سومالیایی، مصری و عراقی در قطر اسلامی: وضع قانون ممنوعیت حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ضروری است الشمری: همکاری ایران و عراق منجر به بازداشت قاچاقچیان خطرناک مواد مخدر شد جزئیات دیدار وزیران خارجه ایران و قطر در دوحه اتحادیه عرب: تجاوز اسرائیل به قطر ناشی از ترس، خیانت و حماقت است رئیس سازمان انرژی اتمی وارد وین شد هشدار شدید اللحن نخست وزیر پاکستان به طالبان ونزوئلا: کشتی جنگی آمریکا به کشتی ماهیگیری ما حمله کرد

ترکیه نخستین جنگنده نسل پنجم پنهانکار خود را ساخت

صنایع هوا فضای دولتی ترکیه اعلام کرد که ساخت اولین جنگنده پنهانکار نسل پنجم را به پایان رسانده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۵ - ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 07
کد خبر: ۱۰۸۵۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، رسانه‌های ترکیه از ساخت نخستین جنگنده نسل پنجم پنهانکار ساخت صنایع هوایی این کشور خبر دادند.

وبگاه «احوال» به نقل از روزنامه «دیلی صباح» گزارش داد که صنایع هوافضای دولتی ترکیه (TAI) ساخت اولین جنگنده پنهانکار نسل پنجم را به پایان رسانده است.

«تمل کوتیل» مدیرعامل صنایع هوافضای دولتی ترکیه با اعلام این خبر در توییتی نوشت: «هر قدمی که ما برای بقای کشورمان برمی‌داریم بسیار معنادار و ارزشمند است. وی در ادامه از کسانی که با تلاش و اشتیاق همین مسیر را پیمودند، تشکر کرد.

رسانه‌های ترکیه مدعی شدند که این جنگنده رادارگریز پیشرفته از حدود ۲۰۰۰۰ قطعه تشکیل شده و تولید آن تا قبل از سال ۲۰۲۳ تکمیل خواهد شد. مدیرعامل صنایع هوافضای دولتی ترکیه گفت که این جنگنده در ۱۸ مارس ۲۰۲۳ رونمایی خواهد شد و اولین پرواز خود را در سال ۲۰۲۶ انجام خواهد داد سپس جایگزین ناوگان جنگنده‌های نسل چهارم «اف-۱۶» ساخت ایالات متحده در طول دهه آینده خواهد شد.

ترکیه قبلاً بخشی از برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم اف-۳۵ بود، اما در سال ۲۰۱۹ به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی «اس-۴۰۰» از روسیه از این پروژه اخراج و سفارش برای خرید این جت‌ها نیز لغو شد.

رسانه‌های ترکیه پیشتر فاش کردند که موتور این جنگنده ساخت شرکت «رولز رویس» انگلیس است. ترکیه در زمینه ساخت پهپاد به پیشرفت‌های قابل توجهی رسیده، به طوریه پهپاد‌های «بیرقدار» ساخت این کشور در اروپا و آفریقا از جمله اوکراین، مغرب و برخی کشور‌های دیگر مشتریانی پیدا کرده است.

همچنین پیشتر در مورد خرید موتور در زمینه این جنگنده بومی گفته بود که شرکت انگلیسی «رولز رویس» انگلیس پیشنهاد‌هایی داده بود با این حال، شرایط آن‌ها برای آنکارا قابل قبول نبود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار