دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با نواف سلام + عکس عراقچی: از تلاش‌های دولت و ملت لبنان برای اخراج اشغالگران حمایت می‌کنیم حمله اوکراین به پل کریمه با ۱۱۰۰ کیلو ماده منفجره سنای آمریکا لایحه تحریم روسیه را بررسی می‌کند دیدار ۶ سفیر جدید ایران با پزشکیان پسکوف: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست رئیس جمهور لبنان: مایل به تقویت روابط با ایران هستیم سفیر ایران در ونزوئلا استوارنامه خود را تقدیم مادورو کرد دیدار عراقچی با رئیس جمهور لبنان قالیباف: ایران و کوبا هدف، دوست و دشمن مشترک دارند زلزله ۶.۲ ریشتری مناطق مرزی ترکیه و یونان را لرزاند ادعای شورای همکاری خلیج فارس: میدان گازی الدره به‌طور کامل در آب‌های سرزمینی کویت قرار دارد و ثروت مشترک عربستان و کویت است استقبال رسمی مقامات لبنانی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری + فیلم عراقچی: روابط ایران و لبنان یک روابط دیرینه است / حفظ تمامیت ارضی لبنان از اهمیت زیادی برخوردار است آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد

ادعای آنکارا: برای تامین امنیت مرزهایمان در سوریه هستیم

ادعای آنکارا: برای تامین امنیت مرزهایمان در سوریه هستیم سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در مصاحبه‌ای گفت که نیروهای این کشور برای تامین امنیت مرزهای این کشور در سوریه حضور دارند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۸ - ۱۴ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 05
کد خبر: ۱۰۸۳۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه انتقال سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ به پایگاه اینجرلیک در جنوب این کشور را تکذیب کرد.

 

وی که در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: «چنین چیزی وجود نداشته و موضوع اس-۴۰۰ طبق مسیر خود حرکت می‌کند و ابعاد فنی و امنیتی داشته و این موضوعات از سوی وزارت دفاع مدیریت می‌شود و چیز جدیدی در این زمینه وجود ندارد».

 

کالین ادامه داد: «ادعاها درباره انتقال این سامانه به اینجرلیک ناصحیح است. هر از چند گاهی شائعه‌ها و اخبار دروغی با هدف مشغول کردن ترکیه در موضوعات ساختگی ایجاد می‌شود».

 

وی درباره دیدار رؤسای جمهور ترکیه و آمریکا در حاشیه نشست گروه ۲۰ گفت که سران دو کشور توافق کردند که روابط ترکیه-آمریکا در چارچوب راهبردی صحیح قرار بگیرد.

 

کالین ادامه داد که رؤسای جمهور دو کشور بر ایجاد سازوکاری برای پیگیری این چارچوب به صورتی که بر موضوعات دوجانبه و منطقه‌ای تاثیر داشته باشد، توافق کردند.

 

وی اضافه کرد که ترکیه از طریق ایجاد دوستی با تمامی کشورها در چارچوبی که رئیس جمهور اردوغان آن را ترسیم کرده، سیاست خارجی خود را به پیش می‌برد و این سیاست به خصوص در موضوعات منطقه‌ای نظیر افغانستان، سوریه، قفقاز، لیبی و خاورمیانه نشان داده شده است.

 

برخی پایگاه‌های خبری طی روزهای اخیر مدعی شدند که ترکیه اقدام به انتقال سامانه دفاع موشکی اس-400 به پایگاه هوایی اینجرلیک کرده است.

 

کالین درباره یک میلیارد و چهارصد ملیون دلاری که ترکیه برای پروژه ساخت جنگنده‌های اف-35 هزینه کرده، گفت: «همانطور که می‌دانید، رئیس جمهور بارها بر این موضوع تاکید کرد. اگر مشکل برنامه اف-35 را نمی‌توان در زمان کنونی حل کرد، ما زمان برای از دست دادن نداریم».

 

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه ادامه داد: «امکان تعویض آن از طریق خرید جنگنده‌های اف-16 به جای اف-35 وجود دارد. دولت آمریکا موضع مثبتی درباره این موضوع نشان داده و تا کنون رویکردی مثبت درباره آن داشته‌اند».

 

وی گفت که بر اساس دیدار دوجانبه اخیر میان جو بایدن و رجب طیب اردوغان، مذاکرات میان هیئت ترکیه و آمریکا درباره خرید جنگندههای اف-16 و دیگر موضوعات فنی مرتبط با آن ادامه دارد.

 

کالین تاکید کرد که اولویت ترکیه این است که در برنامه جنگنده اف-35 باقی بمانیم و دور کردن ترکیه از این برنامه به دلیل تحریم‌های کاتسا، اقدامی ناعادلانه و غیرقانونی است.

 

وی اضافه کرد که اولویت ترکیه، فراهم کردن و تامین نیازمندی‌ها در زمینه صنایع دفاعی بوده و به دنبال جایگزین‌هایی در این زمینه است.

 

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه ادامه داد: «به لطف رهبری قدرتمند رئیس جمهور در سال‌های اخیر، قادر به تولید پهپادهای محلی شدیم و در زمینه فناوری‌های دفاعی نیز جهش‌های منحصربفردی داشتیم».

 

کالین گفت که ترکیه به این مسیر ادامه خواهد داد و همکاری با کشورهای دوست و همپیمان را نیز در این زمینه در پیش خواهد گرفت.

 

وی اضافه کرد که ترکیه در حال حاضر در 5 موضوع ژئوسیاسی جهان که شامل افغانستان، شرق دریای مدیترانه، سوریه، قفقاز و لیبی بوده، حضور دارد.

 

کالین درباره موضوع سوریه نیز مدعی شد که دلیل اصلی حضور ترکیه در سوریه، تامین امنیت مرزهای خود و اتخاذ تدابیر در برابر حملات احتمالی از سوی پ‌ک‌ک، شبه نظامیان کُرد، داعش یا نظام سوریه است.

 

وی ادامه داد: «اولویت ما، حفظ خط مرزی بین ترکیه و سوریه که طول آن بالغ بر 911 کیلومتر بوده، است و در برابر هیچ هجومی صرف نظر از کسی که آن را انجام داده، کوتاه نخواهیم آمد»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده