ایالات متحده دستور کاهش تحریم‌های سوریه را صادر کرد جان کری: اسرائیل نمی‌تواند تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود کند اعلام آمادگی مجدد روسیه برای میانجی‌گری در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا نتانیاهو: از توافق هسته‌ای با ایران استقبال می‌کنیم هشدار عراقچی درباره «اشتباه بزرگ» اروپا اتهام‌زنی ترامپ به آفریقای جنوبی در کاخ سفید سخنگوی وزارت خارجه: دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا روز جمعه در رم برگزار می‌شود ادعای رژیم اسراییل درباره ترور فرمانده رضوان در جنوب لبنان ایران: کمک‌ها و بازسازی در سوریه نباید سیاسی‌سازی شود واکنش جمهوری آذربایجان به اعدام عامل حمله به سفارت این کشور بازداشت ۱۷ شهروند سعودی به اتهام انتقال زائران غیرمجاز روبیو: توافق قابل‌قبول با ایران یعنی عدم غنی‌سازی اورانیوم باکو: تعمیق روابط با تهران الزامی است العربیه: مذاکرات ایران و آمریکا روز جمعه در رم از سر گرفته می‌شود سالیوان: دولت ترامپ فرصت توافق با ایران را از دست ندهد
چرایی شانتاژ شبکه سعودی علیه روابط ایران و سوریه؛

مقامات سوری اخراج سردار ایرانی را تکذیب کردند

منابع مطلع و چهره‌های سیاسی در سوریه و ایران ادعای اخیر شبکه العربیه عربستان سعودی مبنی بر وجود اختلاف بین ایران و سوریه را رد کرده به تشریح چرایی طرح چنین ادعایی از سوی این شبکه در مقطع کنونی پرداختند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 15
کد خبر: ۱۰۹۷۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، منبع مطلعی در سوریه ادعا‌های رسانه‌های عربستان سعودی از جمله شبکه العربیه درباره آنچه را «اخراج» یکی از فرماندهان مستشاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوریه خوانده شد، تکذیب کرد.

این منبع که خواست نامش فاش نشود امروز یکشنبه این ادعا را که «بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه و مقامات ارشد این کشور پشت‌پرده اقدام به اخراج سردار «مصطفی جواد غفاری»، از مستشاران ایران در سوریه کرده‌اند، تکذیب کرد.

این منبع تصریح کرد که ادعای شبکه العربیه مبنی بر اینکه ریاست‌جمهوری سوریه از «اقدامات غفاری راضی نیست»، صحت ندارد و سردار غفاری در سوریه عملکرد نظامی و انسانی خوبی داشته است.

وی ادامه داد: «آقای غفاری بین خود و هیچ یک از رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی سوریه یا بین خود و گروهی در کشور دیگر اختلاف‌آفرینی نکرده است.»

هدف ریاض از طرح ادعا‌های خود چیست؟

با این حال این منبع آگاه گفت: «هدف شبکه العربیه از طرح این ادعا، این است که بگوید بین ایران و سوریه اختلافات است تا از این رهگذر برای متوقف کردن حملات خود علیه شخص بشار اسد، توجیه رسانه‌ای دست‌وپا کند، به‌ویژه این که این مسئله به تحولات مثبتی در ارتباط با مواضع کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس در خصوص سوریه برمی‌گردد.»

اخیراً عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات به دمشق رفت و با رئیس جمهور سوریه دیدار کرد. ناظران و تحلیلگران می‌گویند ابوظبی مأموریت بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب و عادی‌سازی روابط بین دمشق و سایر پایتخت‌های عربی را به‌عهده گرفته است.

منبع سوری در ادامه توضیح چرایی این اقدام العربیه تأکید کرد: عربستان سعودی، «شبکه سعودی العربیه را، [در قضیه عادی‌سازی]نردبانی برای پایین آمدن از درختِ [مواضع ضدسوری]خود قرار داده است و تلاش می‌کند گام‌های خود برای نزدیک شدن به سوریه را توجیه کند و تغییر مثبتی در سیاست‌های خود در برابر دمشق ایجاد کند؛ آن‌ها همچنین وانمود می‌کنند که این سیاست بعد از اختلافات ادعایی بین سوریه و ایران شکل گرفته است.»

در همین ارتباط، «احمد جمیل ابراهیم»، سرتیپ سابق ارتش سوریه و عضو کمیسیون امنیت ملی در پارلمان این کشور نیز در گفتگو با تسنیم گفت که ادعای العربیه ارزش واکنش ندارد.

وی تأکید کرد: «ادعای العربیه تنها نمونه جدیدی از اخبار‌های مغرضانه‌ای است که جهانیان به آن عادت کرده اند.»
در عین حال، یکی از سفیران برجسته ایران در منطقه نیز ادعای شبکه العربیه را رد کرد و به خبرگزاری تسنیم گفت که این خبر صحت ندارد و از اساس دروغ است.

«سید هادی افقهی»، دیپلمات سابق کشورمان در این خصوص، اظهارات منبع آگاه سوری را تأیید کرده گفت که سردار غفاری، قبل از اینکه مأموریتش را در سوریه تمام کند، به بهترین شکل ممکن نه‌تن‌ها از سوی مؤسسات نظامی و امنیتی سوریه بلکه در سطح ریاست‌جمهوری نیز تکریم شده است./تسنیم

ارسال نظر