ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

رسوایی تازه از پرونده‌های فساد «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان

رسوایی تازه از پرونده‌های فساد «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان منابع از رسوایی جدید «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان در فرانسه پرده برداشتند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 15
کد خبر: ۱۰۹۸۱۶

به گزارش راهبرد معاصر، منابع لبنانی گزارش دادند که پلیس فرانسه به شماری از آپارتمان‌ها و املاک و مستغلات متعلق به «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان و نزدیکان او که با پول‌های اختلاس شده از بانک این کشور خریداری شده بود، حمله کرد.

روزنامه الاخبار در این زمینه گزارش داد که در ۲۱ اکتبر ۲۰۲۱ نیرو‌های پلیس فرانسه به دستور دادگاه به تعدادی از آپارتمان‌ها و املاک و مستغلات متعلق به ریاض سلامه و «رجا» برادر و «آنا کوزاکووا» معشوقه وی (با تابعیت اوکراینی) که بیشتر در پاریس بود، حمله کردند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که این املاک متعلق به رئیس بانک مرکزی لبنان و تعدادی از نزدیکانش از جمله برادرش است.

الاخبار افزود، همچنین قوه قضاییه فرانسه و سوئیس و لبنان اعلام کردند این املاک با پول‌های اختلاس شده از بانک مرکزی لبنان خریداری شده است. پرونده‌های فساد رئیس بانک مرکزی لبنان در این کشور و همچنین در فرانسه، لوکزامبورگ، آلمان و سایر کشور‌ها باز است و او از ابتدای سال جاری متهم به اختلاس بیش از ۳۰۰ میلیون دلار از بانک مرکزی لبنان شده است.

الاخبار در ادامه گزارش خود تاکید کرد، دادستانی فرانسه اعلام کرد هدف از حمله نیرو‌های پلیس به آپارتمان‌های ریاض سلامه این بود که در وهله اول ادله کافی برای ادامه تحقیقات در پرونده فساد مالی رئیس بانک مرکزی لبنان جمع آوری شود. همچنین هدف دوم مربوط به روشن شدن اقدامات ریاض سلامه در پاریس است، چرا یکی از آپارتمان‌های متعلق به معشوقه ریاض سلامه در خیابان معروف شانزلیزه پاریس توسط بانک مرکزی لبنان اجاره شده بود تا در زمانی که ریاض سلامه در فرانسه است فعالیت‌های مربوط به بانک مرکزی لبنان را از داخل این آپارتمان انجام دهد.


بر اساس این گزارش، در تحقیقات مشخص شد که آپارتمان موجود در ساختمان ۶۶ خیابان شانزلیزه پاریس متعلق به معشوقه ریاض سلامه بوده و درواقع بانک مرکزی لبنان این آپارتمان را از معشوقه رئیس این بانک اجاره کرده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که بانک مرکزی لبنان ماهانه حدود ۳۵ هزار یورو بابت اجاره این آپارتمان پرداخت می‌کند؛ بنابراین علاوه بر اختلاس‌هایی که ریاض سلامه از بانک مرکزی لبنان انجام داده، این بانک سالانه حدود نیم میلیون دلار به معشوقه ریاض سلامه اجاره پرداخت می‌کند!

در اقدامات گمرکی که علیه ریاض سلامه در فرانسه انجام شده او متهم به اختلاس و پولشویی است و دستگاه قضایی فرانسه پرونده‌های فساد رئیس بانک مرکزی لبنان را مورد بررسی قرار می‌دهد. این سند فرانسوی اثبات می‌کند ادعا‌های نزدیکان ریاض سلامه مبنی بر این که او در فرانسه مورد پیگرد قانونی قرار نمی‌گیرد، دروغ است.

دستگاه‌های امنیتی در اروپا میزان ثروت سلامه در لبنان و جهان را حدود دو میلیار دلار برآورد کرده‌اند.

این دستگاه‌های امنیتی گفته‌اند، این ظن که سلامه مابین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ حدود ۳۳۰ میلیون دلار از بانک مرکزی با شراکت برادرش «رجا» اختلاس کرده، ظنی کوچک است، زیرا نشانه‌ها حاکی از آن است که مبلغ اختلاس بسیار بیشتر از این مقادیر است.

چندی پیش سوئیس، رئیس بانک مرکزی لبنان را به اختلاس متهم کرد، تحقیقات داخلی در لبنان در این خصوص آغاز شد و پس از آن بود که در دستگاه قضایی دو کشور فرانسه و انگلیس نیز شکایاتی علیه او طرح شد.

پس از آن، دستگاه قضایی لبنان، حکم بازپرسی از رئیس بانک مرکزی این کشور را به چندین اتهام از جمله اختلاس، پولشویی و فرار مالیاتی صادر کرد.

ریاض سلامه یکی از بارزترین متحدان آمریکا در لبنان به شمار می‌رود که طی ماه گذشته با اعلام حذف یارانه سوخت موجب بروز خشم گسترده مردمی و تشدید بحران سوخت در این کشور شد. بسیاری از کارشناسان سیاست‌های اشتباه و عامدانه ریاض سلامه را از عوامل اصلی فروپاشی لبنان می‌دانند./تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار