باران و باد در تهران تا چهارشنبه رئیس قوه قضاییه: نباید نگاه سلیقه‌ای و جناحی به قانون داشته باشیم؛ قانون برای همه یکسان است شیادان سایبری در کمین عیدی و یارانه شهروندان رئیس مرکز مدیریت بحران خشکسالی: طبق پیش‌بینی‌ها فروردین و اردیبهشت پربارشی را نخواهیم داشت محاکمه متهمان پشتیبانی از عاملان حملات تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) آغاز شد سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده «رستمی صفا» برگزار شد دانشگاه‌ها در هفته پایانی سال مجازی شد اهدای خون در وضعیت قرمز دادگاه رسیدگی به پرونده گروه رستمی صفا برگزار شد درگیری مسلحانه و سوءقصد به جان محیط‌بانان بواناتی احتمال تعطیلی تهران برای روز شنبه این محصولات درمانی و مراقبتی پوست غیرمجازند! کاهش بهت‌آور جمعیت پروانه‌ها؛ زنگ خطری برای طبیعت شگرد متهم ردیف اول پرونده چای دبش در ارتکاب جرم قاچاق سازمان یافته و تامین ارز مورد نیاز برای واردات کالا مخترعی که دنیا را به هم متصل کرد

تاثیر مصرف سبزیجات در پیشگیری از دیابت و چاقی

محققان دانشگاه کمبریج به این نتیجه رسیدند که خوردن سبزیجات سبز غنی از نیترات، خطر تولید هورمون اریتروپویتین که از کبد و کلیه‌ها ترشح می‌شود را کاهش می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۸ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 14
کد خبر: ۱۱۱۹۸

به گزارش راهبرد معاصر ،  مطالعات جدید نشان می‌دهد ماده‌ای به نام نیترات که در سبزیجات پهن برگ مانند اسفناج، کاهو و کرفس موجود است، می‌تواند به سلامت قلب کمک کند و خطر ابتلا به چاقی و دیابت را کاهش دهد.

محققان دانشگاه کمبریج به این نتیجه رسیدند که خوردن سبزیجات سبز غنی از نیترات، خطر تولید هورمون اریتروپویتین که از کبد و کلیه‌ها ترشح می‌شود را کاهش می‌دهد.

 

این هورمون تعداد گلبول‌های قرمز خون را در بدن تنظیم می‌کند. هنگامی که بدن مبتلا به بیماری قلبی عضلانی می‌گردد، دچار کمبود اکسیژن می‌شود. اریتروپویتین با افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون، این کمبود اکسیژن را جبران می‌کند. با این حال، بالا رفتن تعداد گلبول‌های قرمز خون باعث غلیظ شدن خون می‌گردد. در چنین شرایطی اعضای بدن و بافت‌ها ممکن است دچار کمبود شدید اکسیژن شوند و به دلیل اینکه خون بسیار غلیظ شده و از مویرگ‌ها به آسانی رد نمی‌شود اکسیژن کافی دریافت نمی‌کنند.

 

براساس یافته‌های این مطالعات، مصرف سبزیجات غنی از نیترات می‌تواند خون را رقیق کرده و تعداد گلبول‌های قرمز خون تولید شده را کاهش دهد که تأثیر بسیار مهمی بر روی سلامت دارد. مصرف این سبزیجات می‌تواند از ایجاد لخته خون در رگ‌ها، سکته یا حملات قلبی جلوگیری کند.

 

نیترات همچنین می‌تواند با تبدیل کردن چربی‌های "بد" به چربی‌های "خوب" از دیابت و چاقی جلوگیری کند. در این فرایند، سلول‌های سفید دارای چربی بد، به سلول‌هایی که چربی خوب دارند تبدیل می‌شوند.

ارسال نظر