به گزارش راهبرد معاصر طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان برای اولین بار پس از تدوین سند تحول بنیادین در سال ۹۰ در این سند مطرح شد.
لوایح این طرح اوایل تابستان سال ۹۲ به مجلس ارائه شد که پس از بررسی به دلیل برخی اشکالها از سوی مجلس به دولت بازگردانده شد و نمایندگان مشخص شدن منابع مالی برای اجرای آن را خواستار شدند.
اما مسوولان آموزش و پرورش اعلام کردند طرح رتبهبندی معلمان نیاز به مصوبه مجلس شورای اسلامی ندارد، بنابراین در آخرین جلسه هیات دولت ۲۷ اسفند ماه ۹۳ در قالب قانون مدیریت خدمات کشوری به تصویب رسید.
بر این اساس مرحله اول طرح رتبهبندی معلمان در نیمه ابتدایی سال ۹۴ با بار مالی هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اجرا شد، اما به منظور اعتباربخشی بیشتر، قانونی بودن اجرا و تامین اعتبار این طرح در قانون برنامه ششم توسعه (۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰)، دولت مکلف شد طرح رتبهبندی را در مرحله نهایی در قالب یک لایحه تهیه و به مجلس ارائه کند.
طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است. این طرح ویژه معلمان رسمی و پیمانی است. آن دسته از معلمانی که ۳۰ سال سابقه خدمت به بالا تا ۳۵ سال دارند نیز از امتیاز بیشتری نسبت به سایر مشمولان برخوردارند. در مجموع هر معلم رسمی و پیمانی با بیش از ۲ سال سابقه کار میتواند از مزایای طرح رتبه بندی برخوردار شود.
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که این طرح شامل آموزگاران، دبیران، مربیان تربیتی، هنرآموزان، مربیان ورزش، مربیان پرورشی، مراقبان سلامت، مشاوران، معاونان و مدیران واحدهای آموزشی است یعنی حدود ۷۲۰ هزار نفر در سراسر کشور از امتیاز این طرح بهرهمند خواهند شد.
معاون پارلمانی رییس جمهوری نهم آبان ماه امسال با تاکید بر پایبندی دولت به لایحه رتبه بندی و ارتقای معیشت معلمان، گفت: دولت به این لایحه پایبند است و رییس جمهوری بر ارتقای سطح معیشت معلمان تاکید دارد.سید محمد حسینی افزود: رییس جمهوری قائل به اجرای این لایحه است و در این که وضع معیشتی و منزلتی معلمان باید ارتقا پیدا کند، هیچ تردیدی وجود ندارد و همه درباره آن اتفاق نظر دارند. معلمان مطمئن باشند که هم دولت و هم مجلس در کنار آنها هستند و درصدد هستند که شرایط به نفع آنها تغییر کند./پیشنهاد ویژه
بغیر از مزایاهایی گه دیکر کارمندان. حتی کار گر آن شرکتی به اندازه ویابیشتر از حقوق فرهنگیان میگیرند ومعلمان وخانواده هایشان در وضعیت بد وفلاکت با ر وزجر آورمعیشتی زندگی میکردند وتنها امید آنها اجرای لایحه رتبه بندی وافزایش حقوق تا هم مشکلات عدیده معیشتی حل شود وهم فاصله حقوقی با دیگر ادارات کم شود عدالت برقرارگردد اکنون اگر با اجرای
لایحه رتبه بندی حداقل حقوق فرهنگیان بالای 19میلیون تومان وانهم زمانیکه حقوق دیگر ادارات حداقل 20وحداکثر بالای 50 میلیون تومان است ویک راننده بیل میکانیکی ویک جوشکا ر بالای20روز کار 10روز مر خصی بجز مزایا ی ماهیانه 32میلیون تومان میگیرندکمتر باشد علاوه بر اینکه هیچ تاثیری در حل مشکلات معیشتی فرهنگیان در تورم ثانیه ای ندارند بلکه بعد از ماهها انتظار واسترس باعث سرخوردگی. دلشکستگی. تحقیر واز بین رفتن منزلت اجتماعی معلمان میشود افزایش بین 3الی7میلیون تومان مابهالتفاوت قیمت تخم مرغ
روغن. وموز وسیب هم نمیشود تابر سد دیگر کالا ها وحل کردن مشکلات معیشتی فرهنگیان امیدوارم مسولین ذیربط ونمایندگان ودولتمردان انقلابی در اجرای لایحه رتبه بندی تمام نکات د ر نطر بگیرند تا باعث دلسردی بیش از این فر هنگیان وخانواده هایشان نشوندچرا25 هزار برای 6ماه درنظرنمیگیرند تا مشکلات معیشتی فرهنگیان تا حدودی حل شود وبرای یکسال 50هزار تا باشد آنموقع که می گفتند ب ای یکسال 200هزار میخواهد چرا اکنون اجرای لایحه رتبه بندی با50هزار در سال راضی نیستند چرا فرهنگیان را سرکار گذاشتند 25هزاربرای6ماه سال1400باشد نه1401 برای سال آینده بای 50 هزار بودجه بز ارند معلمان راکی فرض کرده اند امید ا م که همین طور اجرا شود تا معلمان نیز ا. لحاظ معیشتی نفس راحتی بکشند نه باعث دلسردی ودلشکستگی آنها شوند