حمله نظامی روسیه به اوکراین چقدر محتمل است؟-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ داد؛

حمله نظامی روسیه به اوکراین چقدر محتمل است؟

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگویی پیرامون تشدید تنش‌ها میان روسیه و غرب و متهم کردن مسکو به برنامه‌ریزی برای حمله به اوکراین گفت: در مقطع کنونی منطقی نیست که روسیه یک بحران بوجود بیاورد که عواقب استراتژیک و اقتصادی در بر داشته باشد، خصوصا اینکه روسیه در مسئله اوکراين دست بالا را دارد. آمریکایی‌ها در چنین مقاطعی با بهره‌گیری از جنگ روانی علیه دشمنان و رقبای‌شان تلاش می‌نمایند تا امتیازهای حداکثری را از روس‌ها و اروپایی‌ها اخذ نمایند.
امیر علی ابوالفتح؛ کارشناس مسائل آمریکا
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۹ - ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 09
کد خبر: ۱۱۲۸۳۱

حمله نظامی روسیه به اوکراین چقدر محتمل است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ روابط میان روسیه و اوکراین پس از استقلال این کشور در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی همواره پرتنش بوده است. از دید کشورهای غربی و به ویژه اعضای ناتو، روسیه در مرزهای غربی خود در حال توسعه طلبی و در سال ۲۰۰۸ به گرجستان و در ۲۰۱۴ به اوکراین لشگرکشی کرده است. در ادامه درگیری های سال ۲۰۱۴، روسیه توانست شبه جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کند. از آن پس روابط غرب و روسیه بیش از پیش تنش آلود شد، به ویژه که اتحادیه اروپا، ناتو و آمریکا، به جز چند مورد تحریم، در عمل کار خاصی علیه روسیه از پیش نبردند. اما غرب با کوله‌باری از تجربه در خصوص رابطه پر تنش آلمان و فرانسه که پس از سال‌ها، کشمکش را کنار گذاشته و هسته اصلی اتحادیه اروپا را تشکیل دادند، با نگرانی از احتمال همبستگی اوکراین با روسیه بِرغم تنش‌های کنونی بین این دو، تلاش می‌کند مانع از اتحاد این دو قدرت شرق به عنوان تهدیدی بالقوه شود. «امیرعلی ابوالفتح»، کارشناس روابط بین الملل در همین خصوص معتقد است واشنگتن نگران شکل گیری اتحاد و ائتلاف میان روس‌ها و چینی‌ها است.


«امیرعلی ابوالفتح»، در خصوص ارزیابی تنش‌ها میان آمریکا و روسیه و تهدیدهای نظامی روسیه علیه اوکراین در گفتگو با «راهبردمعاصر» عنوان کرد: نمی‌توان صحت، داشتن یا نداشتن درگیری نظامی روسییه علیه اوکراین را تایید کرد چرا که این ادعای مقامات غربی است.


وی ادامه داد: آنها معتقدند که نشانه‌های قوی برای این قضیه وجود دارد ولی باید به قضیه با تردید نگاه‌ کرد چرا که واقعیت این است که در این شرایط منطقی نیست که روسیه یک بحران بوجود بیاورد که هم عواقب استراتژیک و هم عواقب اقتصادی در بر داشته باشد خصوصا اینکه روسیه در مورد اوکراين دست بالا را دارد.


ابوالفتح در خصوص ادعای غربی ها مبنی بر تجمیع نیروهای نظامی روسیه بر سر مرزهای اوکراین ابراز کرد: روسیه کرِیمه را در اختیار دارد و بخش‌هایی از شرق اوکراين هم در اختیار جدایی طلبان است؛ با توجه به این مورد ممکن است اوکراين بخواهد با تحرکات نظامی بخش‌های جدا شده از سرزمینش را بازگرداند ولی این تحرکات از طرف روسیه دور از انتظار است.


وی با تاکید بر ادعای آمریکا مبنی بر حمله نظامی روسیه به اوکراین گفت: اطلاعاتی مبنی بر واهی بودن یا نبودن ادعای آمریکایی‌ها ندارم اما آنچه مسلم اینکه آنها همیشه از این گونه فرصت‌ها استفاده می‌کنند و جنگ روانی علیه دشمنان و رقبایشان راه می‌اندازند تا از دشمنان و رقبایشان امتیازاتی بگیرند هم از روسیه و هم از اروپایی‌ها، از این جهت به این ادعا شک دارم اما قطعا هم نمی‌توانم بگویم که روس‌ها قصد حمله را ندارند.


این کارشناس روابط بین الملل با اشاره به اینکه غربی‌ها ادعایشان را با تجمع نیروهای نظامی روسیه در مرز‌های اوکراين مطرح کرده‌اند، افزود: غربی ها می گویند روسیه ۱۷۵هزار نیرو در مرزهای اوکراین دارد اصلا با فرض وجود این نیروها به این معنا نیست که الزاما بخواهد حمله‌ای صورت بگیرد.


وی عنوان کرد: روسیه و اوکراین در یک تقابل با یکدیگر به سر می‌برند و مرز‌های روسیه و اوکراين متشنج است چرا که قبلا در جنگ با یکدیگر بوده‌اند و طبيعی است که یک تجمع نیرو وجود داشته باشد اما صرف تجمع نیرو به منزله‌ حمله نیست البته این حرکت را تحریک آمیز قلمداد می‌کنند.


ابوالفتح با بیان اینکه این یکی از مواردی است که سر آن اختلاف است، ابراز کرد: البته روس‌ها این حق را دارند که در داخل کشورشان تحرکات نظامی داشته باشند و در مرزها نیرو مستقر کنند و این از حقوق حاکمیتی هر کشور از جمله روسیه است؛ اما آمریکایی‌ها از این قضیه سوءاستفاده می‌کنند برای اینکه فضای شرق اروپا را متشنج نشان دهند.


این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تنش های میان روسیه و اوکراین به سابقه تاریخی آن اشاره و عنوان کرد: عوامل زیادی وجود دارد، از جمله اینکه روسیه در حال بازیابی قدرتش چه به لحاظ اقتصادی، چه سیاسی و چه امنیتی است و مسئله مهمتر آنکه در شرق اروپا نگاه به شدت بدبینانه‌ای نسبت به روس‌ها وجود دارد.


وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها از قدرت گرفتن روس‌ها نگران هستند خصوصا اینکه روسیه از ابزار انرژی علیه اروپا استفاده کند تا با وابسته کردن آنها به خودش به نوعی از آنها باج‌خواهی کرده و به واسطه‌ی ابزار انرژی روابط دیرینه بین اروپا و آمریکا را تضعیف کند.


ابوالفتح در پایان ابراز کرد: ضمن اینکه روس‌ها این قدرت را دارند که قدرت آمریکا را در عرصه‌‌ نظامی و امنیتی به چالش بکشند. این نگرانی در واشنگتن وجود دارد که روس‌ها و چینی‌ها با هم متحد بشوند و با کمک کشورهایی مانند ایران ائتلافی را بوجود بیاورند. به همین علت به دنبال ترویج روس هراسی در جهان تا شرکت‌ها از تجارت با روسیه نگران باشند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار