بیمه اجباری برای همه موتورسواران در سال ۱۴۰۰-راهبرد معاصر

بیمه اجباری برای همه موتورسواران در سال ۱۴۰۰

همان‌طور که دریافت بیمه شخص ثالث خودرو اجباری‌ست طبق قانون کلیه راکبان موتورسیکلت نیز باید برای دریافت بیمه شخص ثالث موتور اقدام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۲ - ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 11
کد خبر: ۱۱۳۱۲۲

به گزارش راهبرد معاصر همان‌طور که دریافت بیمه شخص ثالث خودرو اجباری‌ست طبق قانون کلیه راکبان موتورسیکلت نیز باید برای دریافت بیمه شخص ثالث موتور  اقدام کنند.

پلیس راهنمایی و رانندگی به منظور تاکید بر دریافت این نوع بیمه، قوانینی وضع کرده که به‌واسطه آن اگر موتورسیکلتی مشاهده شود که فاقد بیمه شخص ثالث بوده یا اعتبار بیمه شخص ثالث آن به پایان رسیده است، علاوه‌بر جریمه، موتورسیکلت به پارکینگ منتقل خواهد کرد.

بنابراین مالک موتورسیکلت به‌منظور خروج وسیله نقلیه خود از پارکینگ باید برای دریافت بیمه شخص ثالث اقدام کرده و علاوه‌بر جریمه و هزینه پارکینگ، جریمه دیرکرد بیمه موتور را نیز پرداخت کند.

با توجه به اینکه دریافت بیمه ‌شخص‌ ثالث کمک می‌کند تا در حوادث رانندگی خسارات مالی و جانی وارده به شخص ثالث و خسارات جانی وارده به راننده مقصر در حادثه رانندگی پرداخت شود، بنابراین چه بهتر که با دریافت بیمه موتور علاوه‌بر کاهش هزینه‌های حوادث رانندگی، نیازی به پرداخت جریمه نباشد.

در ادامه پوشش‌های بیمه موتور و عوامل موثر در تعیین نرخ بیمه بررسی می‌شود بنابراین به‌راحتی می‌توانید با توجه به نوع موتورسیکلت خود، نوع پوشش‌ها و نرخ بیمه را تعیین کنید.

پوشش‌های بیمه  موتور

  • شخص ثالث می‌تواند هر شخص سومی(ترک نشین، عابرپیاده یا ….) باشد که در حادثه تصادف موتورسیکلت آسیب می‌بیند. اگر راننده در حادثه تصادف مقصر شناخته شود، شرکت بیمه‌گر متعهد به تامین غرامت حادثه است. اگر راننده موتورسیکلت دارای بیمه شخص ثالث مقصر نباشد و طرف مقابل حادثه به عنوان مقصر شناخته شود، ترک نشین موتور در چتر حمایت بیمه شخص ثالث موتور قرار می‌گیرد. او باید خسارت خود را از شرکت بیمه‌گر موتور طلب نماید.

اگر درباره بیمه موتور نیازمند اطلاعات بیشتری هستید، مطالعه بیمه موتور چیست  را به شما پیشنهاد می‌کنیم تا با انواع بیمه های موتورسیکلت و تنوع پوشش‌های آن‌ها آشنایی کامل را کسب کنید.

  • خسارات مالی وارده به اشخاص ثالث در حادثه: شرکت بیمه‌گر با توجه به پوشش‌های بیمه‌نامه شخص ثالث موتور، میزان خسارات مالی وارده به شخص ثالث در حادثه را برآورد کرده و در نهایت برای پرداخت غرامت اقدام می‌کند.
  • خسارات جانی وارده به اشخاص ثالث در حادثه: شرکت‌های بیمه‌گر با توجه به نوع صدمه و شدت آن میزان خسارات جانی وارده به شخص ثالث را برآورد کرده و طبق پوشش‌های بیمه‌نامه برای پرداخت غرامت اقدام می‌کنند. صدمه بدنی در یک حادثه رانندگی می‌تواند شامل شکستگی، نقص عضو، از کار افتادگی کلی و جزئی یا موقت و دائم، هزینه‌های درمان و بیمارستان و دیه فوت باشد.

 

  • خسارات جانی وارده به راننده مقصر در حادثه: بر خلاف بیمه شخص ثالث خودرو که خسارات جانی وارده به راننده مقصر در حادثه رانندگی را پوشش نمی‌دهد، بیمه شخص ثالث موتورسیکلت خسارات جانی وارده به راننده مقصر در حادثه رانندگی را پرداخت خواهد کرد. بنابراین شرکت بیمه‌گر با توجه به نوع و شدت صدمات جانی و طبق پوشش‌های بیمه موتور برای پرداخت غرامت به راننده مقصر در حادثه اقدام خواهد کرد.

عوامل موثر در تعیین نرخ بیمه شخص ثالث موتور

در تعیین نرخ بیمه موتور عوامل مختلفی تاثیرگذار هستند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

  • نوع موتورسیکلت: موتورسیکلت‌ها به‌صورت کلی در سه گروه اصلی موتورسیکلت برقی، سه چرخ و دو چرخ قرار می‌گیرند. با وجود اینکه بیشتر موتورها دو چرخ هستند اما نرخ بیمه شخص ثالث موتورهای سه چرخ نسبت به موتورهای دوچرخ بالاتر است.

 

  • تعداد سیلندرهای موتورسیکلت: تعداد سیلندرهای موتورسیکلت رابطه مستقیمی با قدرت این وسیله نقلیه دارد. بنابراین با توجه به اینکه هر چقدر تعداد سیلندرها بیشتر باشد قدرت موتور افزایش پیدا می‌کند و به‌واسطه آن نیز نرخ تصادف بیشتر خواهد شد، بنابراین نرخ بیمه شخص ثالث افزایش پیدا خواهد کرد.

 

  • سال تولید موتورسیکلت: سال تولید موتورسیکلت عامل مهم دیگری در تعیین نرخ بیمه موتور است. با توجه به اینکه هرچه موتورسیکلت جدیدتر باشد ریسک بروز حادثه برای آن کمتر است نرخ بیمه شخص ثالث نیز به مراتب کاهش پیدا می‌کند.

نوع و ساختار موتورسیکلت: موتورسیکلت‌های برقی و دنده‌ای نرخ بیمه‌های متفاوتی از یکدیگر دارند. همان‌طور که اشاره کردیم با بالا رفتن تعداد سیلندرها قدرت موتور نیز افزایش پیدا می‌کند و به‌واسطه آن سایز موتور بزرگ‌تر خواهد شد و در نتیجه با توجه به افزایش ریسک حادثه رانندگی برای این موتورسیکلت‌ها، نرخ بیمه موتور نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به‌عنوان‌مثال نرخ بیمه شخص ثالث موتورسیکلت دنده‌ای تک سیلندر در سال ۱۴۰۰، ۵۸۷۶۰۰ تومان است. درحالی‌که نرخ بیمه شخص ثالث موتور‌های دنده‌ای دو سیلندر و بیشتر، ۶۴۵۵۰۰ تومان خواهد بود. همان‌طور که اشاره کردیم موتورسیکلت‌های سه چرخ نرخ بیمه بالاتری در مقایسه با موتورسیکلت‌های دوچرخ دارند. در نتیجه نرخ بیمه شخص ثالث موتورهای دنده‌ای سه چرخ در سال ۱۴۰۰، ۶۹۴۲۰۰ تومان خواهد بود./شهرآرا

ارسال نظر
آخرین اخبار