منافع برخی جریان‌های سیاسی در گرو روسیه‌هراسی است-راهبرد معاصر
سخنگوی رزمایش شهدای امنیت: از آغاز رزمایش ۲۳ تروریست به هلاکت رسیده‌اند دیدار مهم هسته‌ای پزشکیان با گروسی | رئیس جمهور: دنیا به این باور رسیده که ایران بدنبال صلح در جهان است شهادت ۲ پاسدار در راسک / ۴ تروریست به هلاکت رسیدند مهاجرانی: دولت امروز، مشورت‌پذیر است و لجبازی نیست پیام فرمانده کل ارتش درباره زمان و نحوه پاسخ به اسرائیل جانشین فرمانده سپاه پاسداران: پاسخی پشیمان‌کننده به اسرائیل می‌دهیم پزشکیان: مسلمان در برابر حق سر خم نمی‌کند؛ دانایی باید همچنان در جامعه گسترش پیدا کند سرلشکر سلامی: انتقام خواهیم گرفت؛ منتظر بمانید رئیس سازمان امور اجتماعی منصوب شد موافقت مجمع تشخیص مصلحت با افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی پول اطلاعیه سپاه صاحب الزمان(عج) در خصوص صدای انفجار در مورچه‌خورت رئیس جمهور: ادامه فیلترینگ با توجه به نارضایتی مردم قابل قبول نیست تصویب کلیات طرح تناسبی برگزار شدن انتخابات شورا‌ها تصویب پیشنهاد الحاق طرح ساماندهی کارکنان دولت به بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون اجتماعی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس تغییر کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی:

منافع برخی جریان‌های سیاسی در گرو روسیه‌هراسی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: خطی در کشور و رسانه‌های منتسب به برخی جریان‌ها راه افتاده که تلاش می کند روسیه‌هراسی را در کشور باب کند چرا که این جریان‌ها علاقه ندارند ایران با کشورهای مهم دنیا تعامل داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۱ - ۲۹ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 19
کد خبر: ۱۱۸۶۰۵

به گزارش راهبرد معاصر زهره الهیان با اشاره به سفر رئیس جمهور به روسیه با بیان اینکه توسعه روابط با چین و روسیه منجر به رشد ایران خواهد شد، گفت: برخی این موضوع را برای منافع خود نگران کننده می‌دانند و به این دلیل بر روسیه‌هراسی دامن می‌زنند.

وی افزود: این جریان‌ها و رسانه‌ها می‌دانند نزدیکی ایران - روسیه و چین به یکدیگر منجر به خنثی سازی تحریم‌ها، انعقاد پیمان‌های دوجانبه، انتقال تکنولوژی و توسعه زیرساخت‌ها می‌شود. این خط رسانه‌ای که در آن دمیده می‌شود به شکل هدفمند و هوشمند تلاش دارد افکار عمومی را نسبت به روسیه و چین بدبین و نگران کند.

وی با بیان اینکه رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم تعامل با همسایگان است، اظهار داشت: این رسانه‌ها و خط فکری دنبال آن هستند که تاریخ روابط ایران در دوران قاجار با روسیه را برجسته کنند در حالی که روسیه امروز با روسیه دوره قاجار تفاوت اساسی دارد. نشانه این تفاوت آن است که پوتین اولین رئیس جمهوری بود که انتخاب رئیسی را به ریاست جمهوری تبریک گفت و نشستی نیز با رئیس جمهور بدون سقف زمانی تعیین کرده است که این موارد معنا دار است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به دستاوردهای این سفر اشاره کرد و گفت: سفر رئیس جهور به روسیه در عرصه بین‌الملل و عرصه داخلی حائز اهمیت است و سبب تحکیم روابط دو کشور خواهد شد.

وی افزود: روسیه به دلیل ظرفیت‌های بالایی که دارد می‌تواند منجر به تعمیق روابط دو کشور شود. ما در شرایطی این سفر را شاهد هستیم که سنگین‌ترین تحریم‌ها علیه ایران از سوی آمریکا و متحدانش اعمال شده است و این موضوع سبب تضییع حقوق اساسی ملت ایران شده است.

وی با اشاره به اینکه سیاست اصولی دولت سیزدهم و جمهوری اسلامی ایران، بهبود روابط و گسترش همکاری با کشورهای همسایه است، اظهار داشت: یکی اولویت‌های دولت سیزدهم درعرصه بین‌المللی ایجاد توازن در روابط بین‌الملل است، موضوعی که در دولت آقای روحانی شاهد انجام آن نبودیم و به این دلیل، ظرفیت‌هایی را که در منطقه می‌توانستیم از آن به نفع خود استفاده کنیم را از دست دادیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در دولت روحانی، موفق به داشتن رابطه‌ای منطقی با همسایگان نشدیم چرا که نگاه سیاست خارجی دولت قبل صرفا به کشورهای اروپایی و غربی بود و تعاملات این دولت با این کشورها انجام می‌شد. در دولت سیزدهم، این رند اصلاح و تعاملات منطقه‌ای افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه روابط راهبردی ایران و چین نیز از چند روز گذشته عملیاتی شده است و این روابط می‌تواند به تقویت مشارکت‌های منطقه‌ای ایران بینجامد، گفت: آغاز مشارکت راهبردی ایران و چین منجر به رشد اقتصادی، ایجاد زیرساخت‌ها، افزایش فروش نفت و تسهیل در بازگشت منابع مالی خارج از کشورخواهد شد. این روابط در قالب امضای پیمان‌های همکاری مشترک و دوجانبه برای دور زدن تحریم‌ها انجام خواهد شد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به همزمانی سفر رئیس جمهور به روسیه و آغاز روابط راهبردی ایران با چین، این موضوع را حامل پیام‌هایی بسیار مهم برای طرف های مذاکره کننده غربی دانست.

الهیان با تاکید بر اینکه روابط اقتصادی میان ایران و روسیه نیز دارای اهمیت بالایی در این سفر است گفت:  تبادل دانش، فناروی، فروش محصولات کشاورزی، کالاهای اساسی، توسعه روابط دانشگاهی و دیگر موضوعاتی که به تقویت روابط سیاسی منجر شود به خنثی سازی تحریم‌ها و اثر آن منجر خواهد شد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: هنوز در این سفر به مرحله جزئیات برای امضای تفاهم نامه نرسیده‌ایم، اظهار داشت: این سفر تسهیل کننnه توافقات آتی خواهد بود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار