سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم کالاس: روسیه فقط برای ادامه حملاتش زمان می‌خرد انتصاب نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر احتمال حضور «ترامپ» در مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین

ایروان:روابط ارمنستان و ایران مبتنی بر همکاری‌های نزدیک و ناگسستنی است

وزیر امور خارجه ارمنستان در پیام خود اشاره کرد که روابط ارمنستان و ایران مبتنی بر همکاری‌های نزدیک و ناگسستنی است که مبتنی بر احترام متقابل و پیشینه تاریخی چند صد ساله بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 09
کد خبر: ۱۲۱۵۵۵

به گزارش راهبرد معاصر وزیر امور خارجه ارمنستان در پیام تبریکی به «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت سی‌امین سالگرد برقراری روابط دوجانبه، ابراز امیدواری کرد که ارمنستان به تقویت هرچه بیشتر روابط موثر و دوستانه با ایران در جهت رفاه دو ملت و صلح پایدار در منطقه کمک کند.

به گزارش خبرگزاری «آرکا» «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان در پیام خود به ویژه اشاره کرد که روابط ارمنستان و ایران مبتنی بر همکاری‌های نزدیک و ناگسستنی است که مبتنی بر احترام متقابل و پیشینه تاریخی چند صد ساله بوده است.

بیانیه برقراری روابط دیپلماتیک بین جمهوری ارمنستان و جمهوری اسلامی ایران در ۹ فوریه ۱۹۹۲ در تهران به امضا رسید و در آوریل ۱۹۹۲ سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایروان افتتاح و در دسامبر همان سال سفارت ارمنستان در تهران افتتاح شد.

ایران یکی از شرکای مهم سیاست خارجی و اقتصادی ارمنستان است. پروژه‌های زیربنایی بزرگی توسط دو کشور در زمینه های انرژی، حمل و نقل، کشاورزی، داروسازی و سایر بخش ها در حال اجراست.

ارمنستان از میان چهار کشورهمسایه خود فقط با ایران و گرجستان مرزهای باز دارد. مقامات ایرانی از جمله به دنبال تقویت روابط تجاری و سیاسی با کشورهای اتحادیه اروپا از طریق خاک ارمنستان هستند.

طبق آمار رسمی، ایران سومین شریک تجاری خارجی ارمنستان است. تجارت ارمنستان با ایران در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۵۰۲.۸ میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل ۲۵.۲ درصد رشد داشته است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان روز چهارشنبه ضمن اشاره به اهمیت جاده‌های عبوری از ارمنستان و جمهوری آذربایجان، بر فایده مسیر ترانزیتی خلیج فارس به دریای سیاه تاکید کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان روز چهارشنبه در گفت‌وگویی اظهار داشت، مسیر ترانزیتی خلیج فارس به دریای سیاه می‌تواند برای ایران و ارمنستان و سایر کشورهایی که از آن عبور می‌کنند ، فرصت‌های فراوانی ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری نیوز آرمنیا «عباس بدخشان ظهوری» سفیر ایران در ارمنستان روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که ایران برای جاده‌های عبوری از ارمنستان و جمهوری آذربایجان اهمیت زیادی قائل است. به گفته سفیر ایران در ایروان، مسیر ترانزیتی خلیج فارس به دریای سیاه می‌تواند نه تنها برای ایران و ارمنستان بلکه برای سایر کشورهایی که از آن عبور می‌کنند ، فرصت‌های بزرگی ایجاد کند.

وی گفت: «جنبه حقوقی این موضوع در حال بررسی است و به زودی جلسه مربوطه تشکیل خواهد شد.»

این دیپلمات ایرانی در خصوص «کریدور زنگزور» یادآور شد که مقامات بلندپایه ارمنستان بارها موضع خود را در این زمینه اعلام کرده اند.

ظهوری گفت: «مسیر ترانزیتی که خلیج فارس را به دریای سیاه وصل می‌کند، ربطی به "کریدور زنگزور" ندارد و این مسیری جداست.»/فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار