گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

اولیانوف: رایزنی‌های فشرده و بی وقفه ای در وین جریان دارد

میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه با انتشار تصویری از دیدارش با «راب مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در توئیتی نوشت: رایزنی های فشرده و تقریباً بدون وقفه در جریان مذاکرات وین ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۱ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 16
کد خبر: ۱۲۲۵۲۸

به گزارش راهبرد معاصر اولیانوف پیشتر به خبرنگاران گفته بود که مذاکرات وین به مراحل پایان نزدیک شده است « اما به زمان بیشتری نیاز داریم -  نه خیلی طولانی - تا کارها را تکمیل کنیم. » وی با ابراز خوش‌بینی نسبت به روند مذاکرات عنوان کرد که امکان توافق تا پایان ماه فوریه وجود دارد.

ساعاتی پیش هم مذاکره کننده ارشد چین ارزیابی مشابهی را از روند مذاکرات ارائه و عنوان کرد: در یک قدمی توافق نهایی قرار داریم.

«وانگ کوان» عصر چهارشنبه (به وقت محلی وین) به خبرنگاران مقابل هتل کوبورگ گفت: ما در مرحله آخر مذاکرات هستیم. امیدوارم گام‌های (نهایی) به سمت یکدیگر برداشته شود، چرا که ما در یک قدمی توافق نهایی هستیم.

وی افزود که همه اطراف سخت سرگرم کار روی توافق هستند.

این دیپلمات چین درباره نقش ایران در مذاکرات تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران «تلاش های هنگفتی را به گونه‌ای سازنده با یک رویکرد صریح در مذاکرات صورت داده و این بدین معناست که آن‌ها همه چیز روی میز گذاشته، تصمیمات سیاسی خود را ارائه داده‌اند و ما از آن‌ها قدردانی می‌کنیم.»

وی عنوان کرد که این اقدامات «در کنار تلاش‌ها از سوی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها» صورت گرفته است. کوان با بیان اینکه «گام‌هایی به سمت یکدیگر برداشته شده است» ابراز امیدواری کرد: گام‌های بیشتری در راستای توافق نهایی برداشته شود تا توافق نهایی حاصل شود.

این دیپلمات چین دو روز آینده را برای مذاکرات وین حیاتی خواند و گفت که به حس فوریت بیشتری نیاز است و همه طرف‌ها در مذاکرات جدی هستند. 

مذاکرات در روزهای گذشته و بویژه پس از بازگشت هیأت‌ها از پایتخت‌ها به مرحله‌ای رسیده است که موفقیت یا شکست گفت‌وگوها صرفا به تصمیمات سیاسی طرف‌های غربی بستگی دارد. اگر طرف‌های غربی تصمیمات لازمی را که به آن آگاه هستند، اتخاذ نمایند، می‌توان چند موضوع باقی‌مانده را حل کرده و ظرف چند روز به توافق نهایی دست یافت.

هیأت ایرانی بر اساس اصول و دستورالعمل‌ها پیشنهادات و خواسته‌های روشن خود در موضوعات باقی‌مانده را روی میز قرار داده است و اکنون توپ کاملا در زمین طرف‌های غربی است./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر