سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد
مصطفی‌خوش‌چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با «راهبرد معاصر» پاسخ می‌دهد؛

هدف آمریکا از پیوند زدن تبادل زندانیان به مذاکرات وین چیست؟

مصطفی‌خوش‌چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه «تبادل زندانیان ربطی به توافق و مذاکرات وین ندارد» اظهار داشت: طرف آمریکایی چون به دنبال دستاورد‌سازی از مذاکرات است، به صورت تعمدی سعی می کند تبادل زندانیان را به مذاکرات وین گره بزند تا از یک سو برای خود دستاورد بسازد و از سوی دیگر با تحقق شروط ایران از جمله آزادی پول های بلوکه شده ایران، خدشه‌ای به آبرویش وارد نشود.
مصطفی خوش‌چشم؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 25
کد خبر: ۱۲۳۵۳۵

 

هدف آمریکا از پیوند زدن تبادل زندانیان به مذاکرات وین چیست؟

 

«سید مصطفی خوش‌چشم»، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با «راهبرد معاصر» در تحلیل آخرین مسائل و اتفاقات مذاکرات احیای برجام گفت: یکی از مهمترین تاکتیک های شناخته شده آمریکایی که بارها بر سر این مساله در مذاکرات دچار تنگنا شده ایم، آن است که پس از انجام مذاکره و رسیدن به یک توافق و تفاهم نسبی بر روی بسیاری از محورهای مورد گفت وگو زیر میز می زنند، به طوری که تمام امتیازات داده شده را باطل می کنند وسعی می کنند مجددا از ابتدا به دنبال بررسی موارد بحث شده باشند. این موضوع یکی از تاکتیکهای شناخته شده امریکاست که در طول بیست سال گذشته بارها آن را تجربه کرده ایم. به این معنا که آمریکایی ها اصولا در مذاکرات دو طرفه، بده بستان ها و بحث هایی را صورت می دهند که در نهایت به یک تفاهم نسبی منجر می شود اما وقتی بخش عمده ای از راه طی می شود، آمریکایی ها به ناگهان زیر میز می زنند و تمام امتیازات کسب شده خود را نگه می دارند، در حالی که سعی می کنند امتیازات داده شده را نفی کنند.

 

وی هدف از انجام چنین تاکتیکی از سوی آمریکایی ها در نشست ها و مذاکرات را  ایجاد فرسایش در تیم مقابل و گروگان گرفتن پیشرفت مذاکرات دانست و گفت: اگر چه طرف آمریکایی در این دور از مذاکرات به صورت مستقیم حضور ندارد اما به صورت غیر مستقیم از طریق 4+1 مسائل خود را با ایران درمیان می گذارد و متاسفانه  این بار امریکا و اروپایی ها باز هم به چنین تاکتیکی متوسل شدند. آنها با اتلاف وقت و با فشار با تعیین ضرب الاجل ساختگی خود، تلاش می کنند ایران را برای دست کشیدن از خواسته های خود تحت فشار قرار دهند.

 

خوش‌چشم با تاکید بر اینکه طرفین مذاکره «همچنان اختلافات پررنگی با هم دارند» اظهار داشت: در نشست های برگزارشده تا کنون  درباره بسیاری از مسائل رایزنی شده، اما موضوعات اساسی به قوت خود در ذیل بحث های عمده باقی مانده و مقصر باقی ماندن این اختلافات طرف آمریکایی است. وضعیت به گونه ای است که هنوز مشخص نیست آیا طرف آمریکایی برای توافق آمده یا برای رسیدن به امتیازاتی یک سویه وارد این دور از مذاکرات شده است. آمریکایی ها تلاش می کنند با شیوه های مختلف اهرم های فشار را از دست جمهوری اسلامی خالی کنند

 

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه «تبادل زندانیان ربطی به توافق و مذاکرات وین ندارد» به تلاش آمریکا برای دستاوردسازی از مذاکرات اشاره کرد و گفت: در حالی که برای تبادل و آزاد سازی زندانیان، روسای جمهور آمریکا هر زمان که می خواستند می توانستند با برآورده کردن شرط های ایران، زندانیان خود را مبادله کنند. اما طرف آمریکایی چون به دنبال دستاورد سازی از مذاکرات است به صورت تعمدی سعی می کند تبادل زندانیان را به مذاکرات وین گره بزند تا از یک سو برای خود دستاورد بسازد واز سوی دیگر با تحقق شروط ایران از جمله آزادی پول های بلوکه شده ایران خدشه ای به آبرویش وارد نشود.

 

وی در خصوص آزادسازی منابع مالی بلوکه شده ایران و ارتباط آن با توافق برجام نیز گفت: آمریکایی ها تلاش می کنند تا اینگونه نشان دهند پول های بلوکه شده در ذیل توافق، در دسترس ایران قرار گرفته است. حال اینکه در حقیقت اگر پولی آزاد شود در چارچوب توافق تبادل زندانیان خواهد بود نه در بحث مذاکرات وین وتحریمهای برجامی. به همین دلیل آمریکایی ها تلاش می کنند این دو موضوع را همزمان کنند. حتی در زمینه تبادل زندانیان نیز، با مردم خود صادق نیستند بلکه با مصلحت سنجی و ارائه سناریوهای ساختگی سیاسی سعی می کنند برای خود اعتباری کسب کنند.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار