عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

عربستان: بدون مشارکت ما مذاکره هسته‌ای با ایران نتیجه نمی‌دهد

وزیر امور خارجه عربستان سعودی با نسخه‌پیچی برای مذاکرات رفع‌ تحریم‌ها در وین، می‌گوید که این روند و آنچه او آن را ممانعت از ساخت بمب اتم دانست، به موفقیت نمی‌انجامد مگر آنکه غربی‌ها، ریاض را در این پروسه مشارکت دهند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۲ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 24
کد خبر: ۱۲۳۶۸۱

به گزارش راهبرد معاصر «فیصل بن فرحان بن عبدالله آل سعود»، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری آلمان به سوالاتی درباره مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پاسخ داد.

بنا بر گزارش امروز (پنجشنبه) پایگاه خبری «الخلیج اونلاین» به نقل از خبرگزاری آلمان (DPA)، وزیر امور خارجه عربستان که کشورش در تلاش برای توسعه توانمندی‌های اتمی خود است، در این خصوص گفته: «ایران امکانات ساخت بمب اتمی داشته باشد، این شاید سبب شود برخی کشورهای دیگر همین راه را بپیمایند».

فیصل بن فرحان در ادامه مدعی شد که برخورداری ایران از توانمندی هسته‌ای «طبیعتا نشانه‌ای بسیار خطرناک خواهد بود». او ادعا کرد که کشورش اصل مخالفت با تسلیحات اتمی و جنگ‌افزارهای کشتار جمعی را می‌پذیرد. بن فرحان در این خصوص گفت: «ما بر این اصل مُصـرّ هستیم».

این مقام سعودی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: «ما اعتماد نداریم که [برجام] در شکل کنونی خود بتواند جلوی ایران را برای ساخت بمب اتمی بگیرد. ما تمایل شرکایمان برای بازگشت به این مذاکرات را درک می‌کنیم؛ اما بر این باوریم که این مذاکرات بایست فقط آغاز باشد نه پایان خط».

بن فرحان افزود، باید این مذاکرات «فقط یک گام در جهت درست باشد سپس برای مشخص کردن دقیق روند برنامه هسته‌ای و برای بررسی مسائل منطقه‌ای این گام اولیه، اساس قرار داده شود». او ادامه داد: «این، به موفقیت نخواهد انجامید مگر آنکه جامعه بین‌الملل و به طور مشخص کشورهای عضو [طرح جامع اقدام مشترک] ما را در مذاکره با ایران مشارکت دهند».

اظهارات وزیر خارجه ریاض در حالی مطرح می‌شود که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخیرا در یک نشست به میزبانی عربستان سعودی اظهار داشت که آژانس با مصر و عربستان برای کمک به منظور توسعه انرژی هسته‌ای این دو کشور همکاری خواهد کرد.

این اظهارات در حالی بیان شد که «ترکی الفیصل» رئیس اسبق سازمان اطلاعات عربستان سعودی، آبان‌ماه، در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» گفته بود که ریاض باید برای دفاع از خود در برابر ایران هر آنچه لازم است، از جمله دستیابی به یک بمب هسته‌ای انجام دهد. الفیصل با طرح این ادعا که ایران به دنبال بمب هسته‌ای است، در این خصوص بیان کرده بود: «پیشتر هم علنا گفتم که ما حتما باید هر آنچه لازم است، انجام دهیم از جمله توسعه یک بمب هسته‌ای تا از خودمان در برابر احتمال ایران هسته‌ای دفاع کنیم».

پس از اظهارات ترکی الفیصل، «عبدالعزیر بن سلمان» وزیر انرژی عربستان سعودی دی‌ماه سال جاری در کنفرانسی در خصوص معادن به ذخایر اورانیوم موجود در این کشور اشاره کرده بود و در عین حال خبر داده بود: «به دنبال توسعه برنامه اتمی خود هستیم و درباره این موضوع واقعا صریح خواهم بود. ما مقادیر زیادی اورانیوم داریم و باید از آن بهره‌برداری کنیم. از شرکاء جهت بهره‌برداری از این ذخایر و توسعه آن با بالاترین درجه شفافیت کمک خواهیم گرفت و برای استفاده کامل از آن به جنبه تجاری خواهیم رسید».

مقامات سعودی در حالی از توسعه برنامه اتمی خود خبر می‌دادند که همزمان ایران را به تلاش برای دستیابی به بمب هسته‌ای متهم می‌کردند. در نوامبر سال ۲۰۱۷ دولت سعودی اعلام کرده بود که طرح ساخت دو رآکتور بزرگ را در دستور کار دارد و کشورهای روسیه، چین، آمریکا، فرانسه و کره جنوبی طرح‌های خود را برای ریاض ارسال کرده‌اند. پیشتر همچنین گزارش شده بود که کشورهای چین و کره جنوبی در حال ساخت چند رآکتور کوچک در عربستان هستند.

 روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» پیش از این به نقل از یک مقام غربی فاش کرده بود که محل تهیه کیک زرد در منطقه دورافتاده «العلا» در شمال غرب عربستان سعودی واقع شده است. این روزنامه آمریکایی به نقل چند مقام غربی گزارش داده بود که عربستان سعودی با کمک چین تأسیساتی برای تولید کیک زرد اورانیوم تأسیس کرده است؛ تأسیساتی که از آن برای سوخت رآکتورهای هسته‌ای استفاده می‌شود./فارس

کلمات کلیدی: فیصل بن فرحان
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده