توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است

درخواست پمپئو برای به رسمیت شناختن تایوان

درخواست پمپئو برای به رسمیت شناختن تایوان وزیر امورخارجه سابق آمریکا و از شخصیت‌های تندرو این کشور، امروز جمعه در خصوص چین تایپه (تایوان) گفت آمریکا باید رسما تایوان را به رسمیت بشناسد. این سخنان با واکنش وزیر امور خارجه چین روبه رو شد که پمپئو را شخصیتی بی اعتبار توصیف کرد و سخنان وی را هم نامربوط دانست.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۰ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 04
کد خبر: ۱۲۴۶۸۲

به گزارش راهبردمعاصر، «مایک پمپئو» در سخنرانی سازمان دهی شده توسط اتاق فکر تایوان گفت: «دولت آمریکا باید فورا گام‌های لازم را برای اقدامی درست بردارد و این اقدام چیزی نیست مگر آنکه به دولت چین اعلام کند به لحاظ دیپلماتیک تایوان را به عنوان کشوری آزاد به رسمیت می‌شناسد.»

او در ادامه سخنانش گفت: «لازم است آمریکا به ارتباط با تایوان به عنوان کشوری مستقل ادامه دهد و حق حاکمیت را برای ۲۳ میلیون تایوانی دوست داشتنی به رسمیت بشناسد. دولت قانونی، دموکراتیک و منتخب تایوان دیگر نباید بیش از این مورد بی اعتنایی قرار بگیرد.»

واشنگتن روابط دیپلماتیک رسمی اش را با تایوان در سال ۱۹۷۹ قطع کرد.

براساس ادعا‌های این دیپلمات ارشد سابق آمریکا، واشنگتن از خط قرمز چین که تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند گذر کرده است.

«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به سخنان وزیر امورخارجه سابق آمریکا گفت: «پمپئو سیاستمداری است که اعتبارش خیلی پیش از این‌ها از دست رفته است. از آن دسته انسان‌هایی است که سخنان نامربوط می‌گویند و راه به جایی نمی‌برند.»

سال گذشته با پایان ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» چین تحریم‌هایی را علیه مایک پمپئو اعمال کرد. علاوه بر این سیاستمدار پیشین دولت ترامپ ۲۷ نفر دیگر از مقامات ارشد دولت پیشین آمریکا از سوی چین با آغاز ریاست جمهوری «جو بایدن» در سال ۲۰۲۱ تحریم شدند.

دولت دونالد ترامپ به رغم نداشتن روابط رسمی دیپلماتیک به شدت از تایوان پشتیبانی می‌کرد. از جمله فروش سلاح به این کشور و دیدار‌های رسمی مقامات ارشد سیاسی از تایپه بود.

چین بار دیگر اعلام کرد مسئله تایوان مهمترین و حساس‌ترین موضوع در روابط میان واشنگتن و آمریکاست./ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار