مذاکره کنندگان سه کشور اروپایی وین را ترک می‌کنند-راهبرد معاصر
اسپوتنیک: عراق روند بازگرداندن ۲۰۰۰ سرباز سوری را از امروز آغاز می‌کند پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام پزشکیان در نشست دی هشت: کشور‌های اسلامی با همگرایی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی بایستند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی

مذاکره کنندگان سه کشور اروپایی وین را ترک می‌کنند

مذاکره‌کننده ارشد انگلیس با بیان این که مذاکرات وین به توافق نزدیک است، افزود مذاکره‌کنندگان تروئیکای اروپایی برای مدت کوتاهی وین را ترک می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۹ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 04
کد خبر: ۱۲۴۶۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، «استفانی القاق» مذاکره‌کننده ارشد انگلیس در توییتی از نزدیک شدن مذاکرات به توافق خبر داد.

وی در این خصوص اعلام کرد: ما (به توافق) نزدیک هستیم. مذاکره‌کنندگان تروئیکای اروپایی برای مدت کوتاهی وین را ترک می‌کنند تا وزرا (وزرای خارجه کشور‌های متبوع خود) را در مورد وضعیت (مذاکرات) به روز کنند. (آن‌ها) بزودی آماده بازگشت هستند.

مذاکره‌کننده ارشد انگلیس دیروز هم در توییتی به زبان فارسی نوشت: ما خیلی نزدیک به یک توافق هستیم. همه طرف‌ها به طور سازنده تحت هدایت «انریکه مورا» هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا مذاکره کرده‌اند. اکنون باید چند قدم نهایی را برداریم.

پیش‌تر آمریکا گفت که «توافق احتمالی» در وین نزدیک است، اما چند نقطه اختلاف مانع از توافق شده و زمان در حال اتمام است. «جالینا پورتر» معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران با تکرار ارزیابی سایر طرف‌های مذاکره‌کننده در وین در هفته‌های اخیر، گفت مذاکره‌کنندگان در وین «پیشرفت قابل توجهی» داشته‌اند. وی افزود: ما به یک توافق احتمالی نزدیک هستیم، اما تعدادی از مسائل دشوار هنوز حل نشده باقی مانده است. توافقی نخواهیم داشت مگر این که مسائل باقیمانده را به سرعت حل کنیم.

او در ادامه با انداختن توپ در زمین ایران، گفت: با این حال، اگر ایران جدیت نشان دهد، ما می‌توانیم و باید در عرض چند روز به درک بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام برسیم.

شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان» هم گزارش داد یک مقام ارشد دولت آمریکا و همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور به این شبکه گفت که دولت بایدن به توافقی برای نجات توافق هسته‌ای ایران نزدیک‌تر می‌شود، اما هنوز تعدادی از مسائل حل‌نشده وجود دارد که می‌تواند باعث شکست تلاش‌ها شود. سی‌ان‌ان قبلا گزارش داده بود که دولت بایدن امیدوار بود تا پایان فوریه به توافق دست یابد، بنابراین فشار‌ها برای دستیابی به موفقیت در روز‌های آینده ادامه دارد.

به گزارش فارس، دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران از روز سه‌شنبه ۱۹ بهمن ماه و بعد از تنفسی ۱۱ روزه برای مشورت هیأت‌ها با پایتخت‌هایشان با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون در سطوح و فرمت‌های مختلف در حال برگزاری بوده است.

«میخائیل اولیانوف»، سرپرست هیأت روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین دیروز (پنجشنبه) گفت مسائل «نسبتاً کوچکی» در این گفتگو‌ها باقی مانده‌اند که باید حل شوند. اولیانوف افزود ممکن است نشستی با حضور وزیران خارجه برگزار شود، اما هنوز مشخص نیست که چنین نشستی شنبه، یکشنبه یا دوشنبه برگزار شود.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه نهم اسفند ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مذاکرات جاری در وین گفت: «پیش‌نویسی از توافق آماده شده و الان در نقطه‌ای هستیم که ابهامی برای واشنگتن و اروپا درباره خطوط قرمز ما وجود ندارد و قطعا از خطوط قرمز خود عبور نمی‌کنیم». «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه نیز ظهر چهارشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای چینی درباره مذاکرات وین اظهار داشت: ایران تاکنون ابتکارات زیادی برای حل و فصل موضوعات به خرج داده و اکنون رسیدن به توافق، تصمیم سیاسی و نگاه واقع‌بینانه طرف‌های غربی را می‌طلبد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار