شلیک به یک کارمند در زاهدان+ جزئیات حضور همزمان ۵ ناوگروه نیروی دریایی در آب‌های بین‌المللی درگذشت اولین فرمانده دافوس بعد از انقلاب اسلامی پزشکیان: دولت از سربازان گمنام امام زمان حمایت می‌کند پزشکیان: با برطرف کردن کانون‌های ناآرامی مانع سوءاستفاده دشمنان شویم جیش‌الظلم مسئولیت انفجار چابهار را بر عهده گرفت برگزاری جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان طرح مجلس برای ساماندهی و شفافیت عملکرد شرکت‌های دولتی رهگیری پهپاد کرّار توسط جنگنده رهگیر میگ ۲۹ سردار قاآنی به زیارت امام زاده جعفر (ع) پیشوا رفت + عکس ابوترابی، امام جمعه تهران: کاهش اقتدار سیاسی هدف اصلی منازعات نرم است؛ راهی جز وحدت و انسجام نیست توضیحات خسروپناه درباره شایعه برکناری جمیله علم‌الهدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر دفاع: ماهیت وجودی انقلاب ما با ماهیت وجودی آمریکا در پارادوکس است؛ نمی‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم فاطمی، نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف ۶ ماه آینده انجام می‌شود دریادار سیاری: رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا آغاز می‌شود

تضمین‌ در مذاکرات باید بتواند جلوی عهدشکنی را بگیرد

نماینده دوره دهم مجلس گفت: با توجه به تجربه برجام، تضمین در مذاکرات باید به شکلی باشد که مثل دفعه قبل با عوض شدن مقامات آمریکایی همه چیز «وتو» نشود و کاری هم از دست کسی برنیاید.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 11
کد خبر: ۱۲۵۶۹۸

به گزارش راهبرد معاصر حسین افضلی نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، گفت: آمریکا در گذشته نشان داده در انجام تعهداتش به قوانین بین المللی پای بند نیست به همین جهت در مذاکرات فعلی هم باید تضمین معتبری باشد که ثابت شود در صورت توافق، آمریکا به انجام عمل می کند و تجربه برجام تکرار نمی شود.

وی ادامه داد: عرف بین الملل به گونه ای است که در صورت پذیرفتن تعهدی توسط مسئولین یک کشور این تعهد برای مسئولین بعدی هم الزام آور است در حالی که شاهد بودیم رئیس جمهور آمریکا به راحتی از زیر تعهدات دولت قبلی شانه خالی کرد و از توافق خارج شد.

نماینده دوره دهم مجلس با اشاره به خروج آمریکا از برجام تصریح کرد: با توجه به تجربه برجام، توافق باید به شکلی باشد که مثل دفعه قبل با عوض شدن مقامات آمریکایی همه چیز «وتو» نشود و کاری هم از دست سایر اعضای توافق برنیاید.

افضلی با بیان این نکته که ایران نقض کننده هیچ توافقی نبوده، گفت: در هر قراردادی باید منافع طرفین در نظر گرفته شود و شرایط به گونه ای تعیین گردد که در صورت زیان دیدن یکی از طرفین امکان جبران آن وجود داشته باشد. قرارداد باید به شکلی تنظیم شود که خروج یک طرفه از آن برای طرفین مذاکره به صرفه نباشد و اگریکی از اعضای توافق به هر دلیلی معاهده را نقض کنند، به اندازه زیانی که به طرف مقابل وارد کرده بهایش را بپردازند.

وی با اشاره به تجربیات مذاکرات گذشته تاکید کرد: ایران باید براساس منافع خودش تدابیر لازم را  اتخاذ کند. تضمین در توافق احتمالی باید به گونه‌ای باشد که طرف مقابل را از عهدشکنی منصرف کند.

افضلی در مورد چرایی تضمین گرفتن روسیه و چین از آمریکا گفت: روسیه و چین هم به دنبال منافع خود هستند، اگر شرایط به گونه ای باشد که مسول بعدی آمریکا به راحتی بتواند تعهداتش را زیرپا بگذارد همه طرف ها متضرر می شوند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر