به گزارش راهبرد معاصر؛ قصه های صوتی برای کودکان یکی از پدیدههای نسبتا جدید در دنیای امروزی است که هم بین بچهها و هم والدین آنها طرفداران زیادی دارد.البته چیزی که جدید است گسترش باورنکردنی این نوع از سرگرمی و آموزش در حد و اندازههای فعلی است. ما آیا باید نگران این روند بود؟ این نوع قصهها چه تاثیری بر روی کودکان دارد؟
دلیل محبوبیت قصه های صوتی تقریبا مشخص است. بچهها علاقمند به شنیدن قصه هستند. از آنجا که زندگی امروزی با تمام گرفتاریهایش مثل ایام قدیم فرصت انجام این کار را به والدین نمیدهد، کتابهای صوتی از بهترین گزینهها برای رفع این نیاز کودکان بهنظر میرسند. در ادامه به بررسی تاثیرات مثبت و منفی قصه های صوتی برای کودکان خواهیم پرداخت.
اما والدین چطور قصه صوتی برای کودکان انتخاب کنند؟ قبل از اینکه یک قصه را برای کودک خود درنظر بگیرید، آن را گوش کرده و این موارد را چک کنید.
آیا صدای قصهگو به راحتی قابل فهم است؟ صدایی دلنشین دارد؟ موضوع داستان و قصه برای سن کودک شما مناسب است یا خیر؟
اگر از موسیقی در قصه استفاده شده است آیا صدای این موسیقی بیش از حد بلند نیست؟ آیا حواس را از خود قصه پرت نمیکند؟ آیا اصوات بهکاررفته در قصه به بهتر فهمیده شدن داستان کمکی میکند یا بنظر شما این صداها بیربط هستند؟
تاثیرات منفی قصه های صوتی معمولا به نحوه استفاده ما از آن بستگی دارد. قصه صوتی نیز نوعی از تکنولوژی و فنآوری محسوب میشود. استفاده صحیح از آن موجب رفع بسیاری از نیازها است ولی اگر استفاده درستی نداشته باشیم یا زیادهروی کنیم قطعا تاثیرات منفی هم به دنبال خواهد داشت.
تاثیرات منفی استفاده بیشازحد از قصه های صوتی و بهطور عمومی کتابهای صوتی شامل موارد زیر میشود.
سخن پایانی...
وقتی فرزند شما یک قصه صوتی برای کودکان را میشنود، به دنیایی وارد میشود که پس از آن خواندن کتاب برای او راحتتر و ملموستر خواهد شد. اگرچه هیچ چیز جایگزین خواندن کتاب کاغذی نمیشود، اما گوش دادن به قصه های صوتی کودکان کمک میکند تا ذهن کودک برای یادگیری و رشد آمادهتر شده و او را به یادگیری موضوعات مختلفی علاقمند خواهد کرد.