دولت جولانی شروط صلح با رژیم اسرائیل را اعلام کرد آمریکا بر لزوم ادغام نیرو‌های سوریه دموکراتیک با نیرو‌های الجولانی تاکید کرد توقف تمام مذاکرات تجاری بین آمریکا و کانادا پزشکیان در گفت‌و‌گو با ماکرون: رفتار‌های دوگانه آژانس انرژی اتمی مشکلات زیادی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد کرده است ترامپ: هیچ پیشنهادی به ایران نخواهم داد بقائی: مدیرکل آژانس باید درمورد نحوه همکاری با ایران تجدید نظر کلی داشته باشد /تسلیم زیاده خواهی‌های طرف‌های مقابل نمی‌شویم سناتور آمریکایی: کودکان خارجی باید همراه با والدینشان اخراج شوند بازداشت دو شهرک‌نشین اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران + عکس پاسخ حماس به ادعا‌های اسکای نیوز درباره تعیین شروط برای آتش بس روایت سفیر ایران در عربستان از رایزنی‌های تهران و ریاض در ۲ هفته اخیر گروسی: ایران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند وزیر خارجه فرانسه: برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین مصمم هستیم واکنش هند به بیانیه ارتش پاکستان درباره حمله انتحاری مرگبار وزیرستان جزئیات گفت‌وگوی تلفنی سرلشکر موسوی با وزیر دفاع عربستان حمایت تمام قد ترامپ از نتانیاهو با به رخ کشیدن کمک‌های مالی آمریکا

فشار امارات و اسرائیل به آمریکا در ارتباط با برجام

امارات عربی متحده و رژیم صهیونیستی در حال لابی‌گری با ایالات متحده برای تدوین استراتژی امنیتی برای منطقه غرب آسیا در صورت احیای برجام هستند که شامل تقویت دفاع موشکی و اشتراک اطلاعات است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۷ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 14
کد خبر: ۱۲۶۲۲۲

به گزارش راهبرد معاصر پایگاه اینترنتی شبکه آمریکایی «بلومبرگ» در گزارشی به نقل از منابع ناشناس اعلام کرد امارات عربی متحده و رژیم صهیونیستی در حال لابی‌گری با ایالات متحده برای تدوین استراتژی امنیتی برای  منطقه غرب آسیا در صورت احیای برجام هستند که به ادعای این گزارش، جنگ در اوکراین و افزایش قیمت نفت، اهرمی برای به دست آوردن تضمین‌هایی به آن‌ها داده که در سال ۲۰۱۵ نتوانستند دریافت کنند. 

بلومبرگ به نقل از پنج فرد مطلع با موضوع که به دلیل خصوصی بودن بحث‌ها نخواستند نامشان فاش شود، افزود ابوظبی و تل‌آویو خواستار رویکردی منسجم هستند که شامل تقویت دفاع موشکی و اشتراک اطلاعات است.

طبق این گزارش، سه نفر از این افراد گفتند که اسرائیل و امارات به طور جداگانه با مقامات دولت بایدن تماس گرفته‌اند، اما در میانه نگرانی از این که ایران از درآمدهای نفتی که در نتیجه توافق به آن دسترسی پیدا می‌کند، برای انتقال وجوه بیشتر به «گروه‌های نیابتی مسلح در سراسر خاورمیانه» استفاده کند، با یکدیگر هماهنگی می‌کنند.

یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا پیش‌تر گفت که ایالات متحده متعهد به منطقه‌ای است که شرکای آن در برابر «تجاوز خارجی» در امان هستند و با آن‌ها برای مقابله با تهدیدات ایران همکاری می‌کند.

به نوشته بلومبرگ، یک مقام ارشد دولت بایدن گفت که بحث‌های مداومی در مورد چشم‌انداز تهدید وجود دارد. اما طبق این گزارش، مقام‌های مورد استناد، تعهد ایالات متحده به یک طرح خاص یا جدید را تایید نکردند.

اخیراً روزنامه «وال استریت ژورنال» گزارش داده بود که رهبران عربستان و امارات از برقراری تماس تلفنی با جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای گفت‌وگو در مورد بحران اوکراین و بحران قیمت نفت خودداری کردند.

این روزنامه به نقل از منابع خود نوشت که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان درخواست‌های مکرر برای برقراری ارتباط با بایدن را که در تلاش برای بسیج حمایت بین‌المللی در مورد اوکراین و مهار افزایش قیمت نفت است، رد کرد. طبق این گزارش، محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی هم در هفته‌های اخیر درخواست‌های آمریکا برای صحبت با بایدن را رد کرد.

خبرگزاری فرانسه هم اخیراً در گزارشی نوشت: جنگ اوکراین و روسیه در حالی شکاف روابط عربستان سعودی و امارات با آمریکا را نمایان ساخته که تا گذشته نه‌ چندان دور وجود چنین اختلافی بعید به نظر می‌رسید.

پس از خودداری سران ریاض و ابوظبی از پاسخ به تماس تلفنی رئیس‌جمهور آمریکا و عدم حمایت کامل از واشنگتن در بحران اوکراین، برخی رسانه‌ها گزارش دادند که عربستان سعودی و امارات در حال معامله با واشنگتن هستند.

روزنامه «الاخبار» روز شنبه در گزارشی به این مسئله پرداخت و نوشت: کشورهای حاشیه خلیج [فارس] به‌ویژه عربستان سعودی و امارات که به علت کاهش حمایت‌های آمریکا نگران امنیت ملی‌شان هستند، در جنگ اوکراین به خود آمده‌اند و برای اولین بار این جرأت را به خود داده‌اند و درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت و ایستادن در کنار این کشور در جنگ [اوکراین] را رد کرده‌اند. آن‌ها همچنین روابط خود با آمریکا را در معرض یک محک قرار داده‌اند؛ آزمونی که واشنگتن باید طی آن جدیت خود را در محافظت از از این دو کشور و به‌ طور مشخص افزایش حمایت‌ از آن‌ها در جنگ یمن اثبات کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار