گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

بن سلمان وارد فاز دستگیری شد!

به دستور محمد بن سلمان، ولیعد عربستان سعودی ۹ قاضی در این کشور بازداشت شدند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۶ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 14
کد خبر: ۱۲۹۵۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، اخبار دریافتی از عربستان سعودی حاکی از آن است که محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور برای صدور دستوری در مورد بازداشت شدگان سابق یا جدید آماده می‌شود؛ چرا که مجددا وارد فاز دستگیری شده است.

روزنامه رأی الیوم گزارش داد، بن سلمان در دور جدید بازداشت‌ها ۹ قاضی را روز دوشنبه هفته جاری دستگیر کرده که بیشتر آن‌ها از قضات شناخته شده سعودی هستند. این افراد، رسماً به دستور سلطنتی منصوب شده بودند.

به گزارش رأی الیوم، این اقدامات نشان می‌دهد که بن سلمان یا به سمت اقدامات تنبیهی بیشتر حرکت کرده است یا اینکه قصد دارد با آزادی زندانیان پیشین، چهره مخدوش خود را ترمیم کند. سرآغاز این اقدام، آزادی «لجین الهذلول» و پس از آن «رائف بدوی» وبلاگ‌نویس لیبرال بود. هر چند که این دو نفر حق سفر ندارند و همچنان تحت نظارت شدید قرار دارند.

بنا بر این گزارش، حساب‌های کاربری سعودی که اخبار بازداشت‌ها در این کشور را منتشر می‌کنند، بازداشت این قضات را منتشر کردند. نکته جالب توجه اینکه، این افراد در محل کارشان بازداشت شدند و قصد بر آن بوده است که این اقدام رسانه‌ای شود.

رأی الیوم در ادامه نوشت، این قضات به اتهام «خیانت بزرگ» بازداشت شدند؛ اتهامی که بر اساس قانون سعودی، افراد به موجب آن، محکوم به اعدام می‌شوند. البته مسئولان سعودی هنوز، علت بازداشت این قضات را اعلام نکرده‌اند؛ همان طور که در گذشته نیز، چنین بازداشت‌هایی علنی نمی‌شد.

به گزارش این روزنامه، در میان قضاتی که بازداشت شده‌اند، سه نفر از دادگاه بدوی تخصصی (تروریسم)، سه نفر از دادگاه تخصصی استیناف و سه نفر از دادگاه عالی- بالاترین دادگاه عربستان سعودی- هستند. مسئله قابل توجه دیگر اینکه، این افراد، به بن سلمان وابسته بودند و وفاداری آنان به وی نیز محرز بود.

برخی از ناظران معتقدند که بازداشت این قضات، مقدمه‌ای برای آزادی زندانیان خواهد بود؛ زیرا این افراد علت صدور حکم‌های مربوط به تروریسم و ​​خیانت بوده‌اند. البته گروه‌های حقوق بشری معتقدند که بازداشت این افراد، خودسرانه بوده و معلول مواضع انتقادی یا علیه بن سلمان بوده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا بن سلمان به ترمیم چهره مخدوش خود در آمریکا و غرب می‌اندیشد؟؛ به ویژه اینکه یکی از قضات بازداشت شده، «خالد اللحیدان» است. این فرد، الهذلول را به اتهام تروریستی بازداشت کرده بود. جو بایدن رئیس جمهورآمریکا نیز با ذکر نام الهذلول، خواستار آزادی وی شده بود.

بنا بر این گزارش، «عبد العزیز بن مداوی الجابر» دومین قاضی است که بازداشت شد. وی مسئول اعدام دسته جمعی ۸۱ نفر در ماه گذشته است. این اعدام شامل شمار زیادی از شیعیان در عربستان بود و باعث شد که انتقاد‌های بسیاری از ریاض صورت بگیرد.

رأی الیوم در پایان تأکید کرد، بن سلمان، اللحیدان و الجابر را به همراه سایر قضات دستگیر کرد تا آن‌ها را به خاطر حکم‌هایی که صادر کرده‌اند، مجازات کند. البته صدور این حکم‌ها با چراغ سبز او بوده است، ولی با بازداشت این افراد، وجهه خود را به عنوان یک مصلح، بهبود خواهد بخشید. همان گونه که درباره قتل جمال خاشقچی نیز بن سلمان ادعا کرد که بدون اطلاع یا رضایت وی صورت گرفته بود. در روز‌های آتی باید منتظر بازداشت‌های بیشتر باشیم؛ زیرا وی قصد دارد تاج و تخت خود را تثبیت کند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار