اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران

سفیر چین احضار شد

سفیر چین احضار شد وزارت امور خارجه فیلیپین در بیانیه‌ای اعلام کرد: معاون وزیر امور خارجه فیلیپین، سفیر پکن در مانیل را احضار کرد و خواست که پکن به قلمرو و حوزه دریایی فیلیپین احترام بگذارد و از مقررات تحت قوانین بین‌المللی پیروی کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 15
کد خبر: ۱۲۶۲۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، دولت فیلیپین سفیر چین در این کشور را احضار کرد تا نسبت به "ورود غیرقانونی" یک کشتی چینی به آب‌های کشورش اعتراض کند و از پکن خواست تا به کشتی‌هایش دستور دهد تا به قلمرو فیلیپین احترام بگذارند و از قوانین بین‌المللی پیروی کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، وزارت امور خارجه فیلیپین اعلام کرد، یک کشتی شناسایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین بین بازه زمانی ۲۹ ژانویه تا اول فوریه بدون اجازه و با نقض حاکمیت فیلیپین وارد آب‌های دریای سولو واقع در غرب این کشور شد و کم کم به استان‌های "پالاوان" و "میندورو" نزدیک شد.

وزارت امور خارجه فیلیپین در بیانیه‌ای اعلام کرد: "ماریا ترزا لازارو"، معاون وزیر امور خارجه فیلیپین "هوآنگ شیلیان" سفیر پکن در مانیل را احضار کرد و خواست که پکن به قلمرو و حوزه دریایی فیلیپین احترام بگذارد و از مقررات تحت قوانین بین‌المللی پیروی کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: لازارو از چین خواست تا به کشتی‌هایش دستور دهد از ورود بدون مجوز به آب‌های فیلیپین خودداری کنند.

یک کشتی فیلیپینی بارها به این کشتی چینی دستور داد تا فورا آب‌های این کشور را ترک کند اما این کشتی پاسخ داد که مشغول انجام یک "عبور و گذر معمولی و ساده" است؛ ادعایی که دولت فیلیپین ان را رد کرد.

وزارت امور خارجه فیلیپین اعلام کرد: این کشتی چینی مسیری را دنبال نکرد که بتوان آن را پیوسته و سریع در نظر گرفت و به مدت سه روز در دریای سولو ماندگار شده بود.

کشتی‌های چینی تحت محدودیت‌های سفت و سخت اجازه دارند تا از آب‌های قلمرویی دیگر کشورها عبور کنند. به طور مثال آنها اجازه ندارند بدون مجوز ماهیگیری کنند، عملیات شناسایی و جست و جو و یا هر فعالیت دیگری که امنیت کشورهای ساحلی را متزلزل کند، انجام دهند.

این در حالی است که سفارت چین در مانیل هنوز به این بیانیه دولت فیلیپین هیچ پاسخی نداده است.

یکی از مقامات ارتش فیلیپین تاکید کرد، این رویداد هشدار جدی را به وجود آورد چرا که در داخل قلمرو فیلیپین رخ داد نه در آب‌های مناقشه‌آمیز دریای چین جنوبی جایی که چین، فیلیپین و چهار کشور دیگر دهه‌هاست که در آن ادعای مالکیت دارند.

وی افزود: احتمالا این کشتی چینی قصد داشته رد یک کشتی نظامی آمریکایی را بزند که در آن زمان به عنوان بخشی از یک مانور قانونی با نیروی دریایی فیلیپین مشغول انجام مانوری در نزدیکی استان پالاوان بود.

این مقام در ادامه گفت: کشتی نیروی دریایی فیلیپین تا یک مایلی این کشتی چینی رفت تا تحرکات آن را تا زمان خروج از آب‌های قلمرویی تحت نظر داشته باشد. /ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار