به گزارش راهبرد معاصر، یک منبع آمریکایی چهارشنبه گفته دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به دنبال راهی آبرومندانه برای خروج از وضعیت تنش با ایران است.
پایگاه آسیاتایمز در گزارشی نوشته یکی از مسائلی که در اجلاس مرموز بیلدربرگ در سوئیس برگزار شد، مسئله ایران بوده است. به نوشته این پایگاه، مسائل طرحشده در این نشست مشخص میکند که چرا دولت ترامپ به ایران پیشنهاد داد حاضر است «بدون پیششرط» وارد گفتوگو با ایران شود.
آسیاتایمز نوشته است: «مسئله تماماً به تنگه هرمز برمیگردد. بستن این تنگه میتواند تأمین نفت و سوخت از سوی عراق، کویت، بحرین، قطر و ایران که عرضهکننده ۲۰ درصد نفت دنیا هستند، قطع کند.»
این پایگاه نوشت: «مباحثاتی مطرح شده بنی بر اینکه آیا این اتفاق ممکن است رخ دهد و آیا ناوگان پنجم دریایی آمریکا میتواند مانع انجام این کار توسط تهران شود که مجهز به موشکهای ضدکشتی در خاکش در طول مرز شمالی خلیج فارس است؟»
یک منبع آمریکایی گفت نتایج چندین مطالعه در این خصوص روی میز ترامپ قرار گرفت و موجب ایجاد هراس در واشنگتن شد. این مطالعات نشان دادند در صورتی که تنگه هرمز بنا به هر دلیلی بسته شود ایران قدرت مختل کردن نظام مالی دنیا را دارد.»
متخصصان مسائل مربوط به مشتقات نفتی میدانند در صورتی که تأمین انرژی در خلیج فارس با مشکل مواجه شود بهای نفت ممکن است به ۲۰۰ دلار به ازای هر بشکه برسد. ضربه زدن به بازار مشتقات میتواند باعث ایجاد رکود جهانی در سطحی بیسابقه شود.
منبع آمریکایی مورد استناد آسیا تایمز، درباره راهبرد ترامپ در قبال ایران گفت: «او واقعاً به دنبال راهی آبرومندانه برای خروج از این وضعیتی ست که پامئپو و مشاورانش او را درگیرش کردند. واشنگتن اکنون به روشی آبرومندانه برای خروج از این وضع نیاز دارد. ایران دنبال برگزاری دیدار نیست، اما آمریکا هست.»
«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید چند هفته پیش اعلام کرد ارتش آمریکا برای «مقابله با تهدید ایران» ناو «یو اس اس آبراهام لینکلن» را به منطقه خلیج فارس اعزام کرده است.
با این حال، اندکی بعد معلوم شد که این ناو طبق برنامهای از پیش تعیینشده روانه منطقه شده است.
مقامهای آمریکایی، از جمله «پاتریک شاناهان»، وزیر دفاع موقت آمریکا و «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور این کشور بارها تأکید کردهاند که قصد درگیری با ایران را ندارد. شبکه خبری سیانان ماه گذشته در گزارشی نوشت ترامپ گفته مداخله نظامی در ایران برای او از لحاظ سیاسی ویرانگر خواهد بود.
ترامپ و مقامهای دولت او حین این صحنهآراییهای نظامی چندین بار پیشنهاد مذاکره با ایران را مطرح کردهاند.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه ۶ خردادماه بعد از چندین هفته صحنهآرایی نظامی و تهدید ایران، در یک کنفرانس خبری مشترک با نخستوزیر ژاپن گفت که تمایل دارد با تهران وارد مذاکره شود. او مدعی شد قصد آسیب زدن به ایران را ندارد.
منبع: فارس