چند سال اخیر روند رو به افول آمریکا سرعت بیشتری به خود گرفته است-راهبرد معاصر

چند سال اخیر روند رو به افول آمریکا سرعت بیشتری به خود گرفته است

یک کارشناس مسائل آمریکا، با تشریح علل افول سیاسی و اجتماعی ایالات متحده گفت:‌ امروز در داخل آمریکا نمی‌توان پژوهشگری را یافت که از افول و حتی در برخی موارد از فروپاشی آمریکا سخن به میان نیاورد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 05
کد خبر: ۱۲۸۳۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر ، فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا ، درباره افول اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آمریکا که رهبر انقلاب در بیانات روز گذشته در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی‌(ره) به آن اشاره کردند، گفت: امروز در داخل آمریکایی نمی‌توان پژوهشگری را یافت که از افول آمریکا سخن به میان نیاورد البته در میان برخی کارشناسانان آمریکایی بحث فروپاشی این کشور نیز مطرح می‌شود ولی آنچه که در میان تمامی اندیشنمندان آمریکایی و حتی مردم این کشور مورد تایید است، بحث افول هژمونی آمریکا است.

 

وی با بیان اینکه اگر نگاهی به انتخابات ریاست‌‌جمهوری آمریکا بیندازید، می‌بینید که یکی از دلایل اصلی موفقیت ترامپ، طرح مسئله افول آمریکا و وعده بازگرداندن قدرت رو افول این کشور بود، خاطرنشان کرد:‌ مردم آمریکا امیدوار بودند که ترامپ بتواند روند افول این کشور را متوقف کند ولی با اقدامات چند سال اخیر ترامپ همه گروه‌های سیاسی در این کشور معتقدند که روند رو به افول آمریکا سرعت بیشتری به خود گرفته است.

 

ایزدی با ذکر این مطلب که کارشناسان حوزه آمریکا، هر یک با روش‌‌ و ادبیات مختص خود بحث افول قدرت ایالات متحده را مطرح می‌کنند، تصریح کرد: همانطور که رهبر انقلاب نیز در سخنرانی روز گذشته‌شان اشاره کردند، یکی از اساتید علوم سیاسی دانشگاه تگزاس به نام کریستوفر لین با تاکید بر مشکلات آمریکا در حوزه مسائل اقتصادی، سیاسی و مباحث اجتماعی آمارهای متعددی ارائه کرده که بر اساس این آمارها، بحث افول آمریکا بسیار جدی است.

 

این کارشناس مسائل آمریکا یادآور شد: بسیاری از کارشناسان آمرکایی شاید مستقیما منتقد دولت نباشند و هدفشان از بیان این آمارها این باشد که تلنگری به دولتمردان آمریکایی بزنند تا شاید فکری به حال وضعیت نابسامان آمریکا در حوزه‌های مختلف شود.

 

وی با اشاره به افول آمریکا در حوزه سیاسی گفت: در حوزه سیاسی رهبر انقلاب یک مورد را اشاره کردند و فرمودند همین که شخصی با مختصات رفتاری ترامپ بر ملتی 325 میلیون نفری حکومت می‌کند از نشانه‌های بارز افول سیاسی در این کشور است. از سوی دیگر انسداد سیاسی که در ماه‌های اخیر موجب تعطیلی چند ده روزه دولت فدرال آمریکا شد یکی دیگر از نشانه‌های افول سیاسی آمریکا به شمار می‌رود.

 

ایزدی تصریح کرد: در حوزه سیاست خارجی آمریکایی‌ها زمانی اگر اراده برای انجام کاری داشتند، به راحتی اجماع جهانی صورت می‌دادند. به طور مثال زمانی که جورج بوش پسر تصمیم به حمله به عراق گرفت، دهها کشور را متقاعد کرده در این تجاوز همه‌جانبه، آمریکا را همراهی کنند و از این جهت آمریکا ابرقدرتی بود اما امروز شاهد هستیم که هرگاه آمریکا قصد اقدامی مهم را دارد، تنها چند دولت دست‌نشانده همچون عربستان، رژیم صهیونیستی و بحرین همراه او هستند. از سوی دیگر آمریکا پیش از این تنها با کشورهایی چون ایران درگیری سیاسی داشت ولی امروز شاهد هستیم که حتی با کشورهای همسایه خود همچون مکزیک و کانادا نیز در مسائل مختلف سیاسی و اقتصادی درگیری‌های نسبتا شدیدی دارد. این شرایط در تعامل با کشورهای هم‌پیمان اروپایی چون فرانسه و آلمان نیز به وضوح مشهود است.
نحوه کنش‌گری سیاسی آمریکا در فضای بین‌الملل نشان می‌دهد که ایالات متحده قدرت دیپلماتیک خود را از دست داده و به همین دلیل است که ترامپ هر روز کشوری را به تحریم و حمله نظامی تهدید می‌کند.

 

این استاد دانشگاه گفت: نحوه کنش‌گری سیاسی آمریکا در فضای بین‌الملل نشان می‌دهد که ایالات متحده قدرت دیپلماتیک خود را از دست داده و به همین دلیل است که ترامپ هر روز کشوری را به تحریم و حمله نظامی تهدید می‌کند.

ایزدی همچنین در ارتباط با افول اجتماعی آمریکا تصریح اظهار داشت: از نشانه‌های افول اجتماعی آمریکا می‌توان به فروپاشی نظام خانواده در این کشور اشاره کرد. در حوزه همجنس‌گرایی و طلاق شرایط آمریکا به گونه‌ای است که به وضوح خبر از وخامت اوضاع اجتماعی این کشور می‌دهد، به طوری که امروز در آمریکا از هر دو ازدواج، یک ازدواج در پنج سال اول به طلاق منتهی می‌شود که این آمار در صورتی که در بازه 10 سال انجام گیرد، آمارهایی به مراتب خطرناک‌تر به دست می‌دهد. این فروپاشی محیط خانواده موجب افزایش تصاعدی تعرض و تجاوز به زنان و گسترش روز افزون آمار کودکان بی‌هویت شده است.

 

وی تاکید بر اینکه نمونه بارز فروپاشی مسائل اجتماعی در آمریکا،‌ رو کار آمدن شخصی همچون ترامپ است که در حوزه ناهنجاری‌های اخلاقی فردی شناخته شده به شمار می‌آید، تصریح کرد: یکی از دلایلی که مردم آمریکا به چنین شخصی رای دادند این بود که او را بسیار شبیه خود می‌دیدند و همین احساس نزدیکی به ترامپ موجب موفقیت ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری شد.

منبع : تسنیم

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
United States of America
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
0
0
ﺍﻣﺮﯾﮑﺎ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺍﯾﻦ ﻫﺴﺖ ﮐﻪ ﻣﻄﻤﺌﻦ ﺑﺸﻪ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺣﻤﻠﻪ ﻧﻈﺎﻣﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺣﻤﻠﻪ ﺗﻼﻓﯿﺠﻮﯾﺎﻧﻪ ﺍﺗﻤﯽ ﻭ ﻣﻮﺷﮑﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﻭﺑﺮﻭ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ . ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﺩﻟﯿﻞ ﺩﺭ ﭘﯽ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﺳﻼﺡ ﺍﺗﻤﯽ ﻭ ﻣﻮﺷﮏ ﻗﺎﺭﻩ ﭘﯿﻤﺎ ﺍﺳﺖ . ﺣﺎﻻ ﺳﻮﺍﻟﯽ ﮐﻪ ﻣﻄﺮﺡ ﻫﺴﺖ ﺍﯾﻨﻪ ﮐﻪ ﭼﺮﺍ ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ ﺳﯿﺎﺳﺘﻤﺪﺍﺭﺍﻥ ﺗﺼﻮﺭ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﺑﺎ ﺗﻀﻌﯿﻒ ﺗﻮﺍﻥ ﻧﻈﺎﻣﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺗﺤﺮﯾﻢ ﻫﺎﯼ ﺍﻣﺮﯾﮑﺎ ﺭﺍ ﻟﻐﻮ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﺧﻄﺮ ﺣﻤﻠﻪ ﻧﻈﺎﻣﯽ ﺍﻣﺮﯾﮑﺎ ﺭﺍ ﮐﻼ ﻧﺎﺩﯾﺪﻩ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ . ﭘﺎﯾﺒﻨﺪ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﺑﺮﺟﺎﻡ ﻭ ﺍﻥ ﭘﯽ ﺗﯽ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺗﺤﺮﯾﻢ ﻫﻢ ﻫﺴﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﺣﻤﻠﻪ ﻧﻈﺎﻣﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺍﺳﺖ . ﺩﺭ ﺁﺳﺘﺎﻧﻪ ﺟﻨﮓ ﻫﻢ ﯾﻪ ﻋﺪﻩ ﺍﺯ ﻣﺴﺌﻮﻻﻥ ﺩﻭﻟﺖ ﻫﻢ ﺑﺠﺎﯼ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺍﺯ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﺣﻤﺎﯾﺖ ﻣﺎﻟﯽ ﮐﻨﻨﺪ، ﺍﺯ ﯾﮏ ﻋﺪﻩ ﺳﻠﺒﺮﯾﺘﯽ ﺣﻤﺎﯾﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﮐﺎﺭﯼ ﺑﺠﺰ ﮔﺬﺍﺷﺘﻦ ﻋﮑﺲ ﺩﺭ ﺍﯾﻨﺴﺘﺎﮔﺮﺍﻡ ﺑﻠﺪ ﻧﯿﺴﺘﻨﺪ .! ﻫﻤﻪ ﭼﯿﺰ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﮑﺴﺖ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺗﻮﺳﻂ ﺩﺷﻤﻨﺎﻥ ﺩﺭ ﺟﻨﮓ ﻣﺤﯿﺎ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ .
تحلیل های برگزیده