ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ابتکار عمل علیه سعودی را به دست گرفته‌اند-راهبرد معاصر

ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ابتکار عمل علیه سعودی را به دست گرفته‌اند

ورود وزیر دفاع یمن به عمق خاک عربستان سعودی در منطقه نجران برای بازدید از خطوط مقدم نیروهای یمنی در این منطقه، بهترین دلیل بر روحیه بالای یمنی‌ها در میدان نبرد علیه دشمن است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۷ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 09
کد خبر: ۱۳۰۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ تلفات در میان نیروهای ائتلاف سعودی در نبردهایی، که در سه منطقه مرزی میان نجران، جیزان و عسیر در جریان است، طی هفته‌های گذشته بعد از پیشروی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در جبهه‌ها و نمایش قدرت پهپادی آن، به شکل چشمگیری افزایش یافته است.

 

طبق اعلام وزارت دفاع یمن، نبردها پشت مرزها به کشته شدن بیش از 70 سرباز سعودی، از جمله فرماندهان رده‌بالا، منجر شده است. افزون بر این، پدافند هوایی دولت صنعا یک پهپاد سعودی را در نزدیکی «جبل السدیس» در نجران و یک پهپاد آمریکایی را در آسمان الحدیده منهدم کرد.

 

یک منبع نظامی یمنی تأکید کرد، ارتش بر تعداد پایگاه و تپه‌ها در نزدیکی «جبل قیس» در جیزان عربستان تسلط یافته‌اند.

 

تلفات رژیم سعودی و همپیمان اماراتی آن در جنگ‌شان علیه یمن انتقادها در کشورهای حامی، به‌ویژه در آمریکا، انگلیس و فرانسه را از تجاوز ائتلاف سعودی افزایش داده به‌گونه‌ای که فشارها بر دولت «دونالد ترامپ» و حکومت‌هایی که تسلیحات به این ائتلاف می‌فروشند و از آن حمایت می‌کنند، تشدید کرده است.

 

«ژان ایو لودریان» وزیر دفاع فرانسه تحت فشارهای نهادهای حقوق بشر و انسان‌دوستانه، مجبور شد جنگ علیه یمن را «جنگی کثیف» بخواهد و خواستار توقف آن شود. وی از عربستان سعودی و امارات خواست برای پایان دادن به این جنگ مستمر در یمن اقدام کنند. اما در حالی که پرونده موسوم به جنگ یمن مربوط به شکایت اداره کل امنیت ملی فرانسه از تارنمای «دیسکلوز» و سه خبرنگارش به‌خاطر افشای گزارش محرمانه 15 صفحه‌ای از اداره اطلاعات نظامی فرانسه درباره نقش تسلیحات فرانسه در جنگ یمن همچنان در رسانه‌ها مفتوح است، دولت پاریس با چنین موضع‌‌گیری از سوی وزیر دفاعش، قصد دارد خود را از جنایات ائتلاف متجاوز در یمن مبرا کند.

 

اظهارات لودریان تنها چند روز پس از آن مطرح شد که «فلورانس بارلی» وزیر دفاع فرانسه اعلام کرد: «تمام تلاش‌های فرانسه و تلاش‌های جامعه جهانی برای توقف جنگ در یمن و دستیابی به راه‌حلی سیاسی متمرکز است.»

 

از سوی دیگر، روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از مقام‌های سابق و فعلی آمریکایی، گزارش داد که وزارت خارجه آمریکا یکی از مقامات این وزارتخانه را به علت افشا شدن نقش وی در یک اقدام غیر معمول دولت ترامپ مبنی بر فروش 8 میلیارد دلار سلاح به عربستان سعودی و امارات عربی متحده بدون بازنگری‌های معمول کنگره، برکنار کرده است.

 

ولی آنچه که باعث اختلاف شدید میان همپیمانان شده نقش‌آفرینی سیاسی انگلیس و سفیر آن در یمن «مایکل آرون» و نیز «مارتین گریفیتس» فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن است تا اختلافات را به اوج برسانند به گونه که «عبد ربه منصور هادی» رئیس‌جمهور فراری و مستعفی یمن در نامه‌ای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل عملکرد گریفیتس را زیر سوال ببرد.

 

شایان ذکر است که امارات نیز برگه خود را که در جنوب یمن به بهانه حمایت از مشروعیت استفاده می‌کرد، از دست داده است.

 

«علی محمد السعدی» از فرماندهان جنبش «الحراک الجنوبی» با حمله تند به امارات، حضور این کشور را در عدن و دیگر استان‌های جنوبی یمن اشغالگرانه توصیف کرده است.

 

السعدی در صفحه فیسبوک خود امارات را به باد انتقاد گرفته و نوشته است: «برخی توهم دارند. می‌گویند امارات ارتشی جنوبی تشکیل داده و با پول و سلاح دارد از آن حمایت می‌کند. اما واقعیت این است که تا این لحظه ارتشی وجود ندارد بلکه آنها، شبه‌نظامیان محلی هستند. اینها بمب‌های ساعتی هستند که امارات هر وقت احساس کرد تاریخ مصرفشان گذشته، در جنوب یمن منفجرشان می‌کند.»

 

او در پاسخ به کسانی که از امارات تمجید می‌کنند، گفت: «هر کس گمان می‌کند که امارات برای خاطر چشم‌ و ابرویش، سخاوتمند است، در عالم دیگری است. فردا در زمانی که کار از کار گذشته و تیغ روی گلوست، از خواب بیدار خواهد شد.»

 

این فرمانده یمنی، امارات را کشوری کوچک خواند که سیاست دیگران را اجرا می‌کند و تأکید کرد که «آنها از کشور ما خواهند رفت و عربستان نیز خواهد رفت.»

 

در رویارویی با این متغیرهای سیاسی و میدانی، به گونه‌ای که فشارها علیه کشورهای غربی حامی ائتلاف متجاوز سعودی را افزایش می‌دهد، نبرد در جبهه‌های جنگ در جریان است.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر