استراتژی ترامپ با ایران لو رفت-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

استراتژی ترامپ با ایران لو رفت

وبگاه خبری «العربی الجدید» در یادداشتی با عنوان «ایران-آمریکا و فلسفه کسینجر» که به قلم «بیار حقیقی» روزنامه نگار لبنانی است، نوشته که آمریکا در تلاش برای به دست آوردن (جایگاه) ایران به عنوان یک شریک اقتصادی اساسی است و این همان عقیده هنری کسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکاست.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۶ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 May 27
کد خبر: ۱۲۱۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، وبگاه العربی الجدید با رد احتمال هر گونه درگیری نظامی میان ایران و آمریکا نوشت، آمریکا به دنبال باز کردن جای پا در مسیر ابریشم است و این همان ایده کسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکاست.

 

وبگاه خبری «العربی الجدید» در یادداشتی با عنوان «ایران-آمریکا و فلسفه کسینجر» که به قلم «بیار حقیقی» روزنامه نگار لبنانی است، نوشته که آمریکا در تلاش برای به دست آوردن (جایگاه) ایران به عنوان یک شریک اقتصادی اساسی است و این همان عقیده هنری کسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکاست.

 

در مقدمه این یادداشت آمده است: پس از تقریبا دو هفته تشدید تنش میان ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها حالا به نظر می‌رسد دو طرف بیشتر به حفظ آرامش متمایلند. دو طرف قواعد بازی را بلدند. «قدرت در قدرت نمایی است». با اینکه آمریکا همیشه عادت به این بازی داشته؛ اما ایران شاید برای نخستین بار است که به طور مستقیم با آمریکایی‌ها وارد این بازی شده است.

 

نویسنده با تهدیدهای دو طرف را در چارچوب درگیری لفظی دانست و نوشت: تهران کاملا می‌داند قادر به ضربه زدن (مستقیم) به واشنگتن نیست. اما ایران هم ویتنام نیست و آمریکای کنونی هم آمریکای دهه شصت و هفتاد نیست.

 

وی در عین حال تاکید کرد، از سوی دیگر حرف آمریکا درباره سهولت سرنگونی نظام ایران هم درست نیست. ایرانی جدای از اینکه چه عقیده‌ای پذیرفته، انسانی فارسی است. بر همین اساس طرفین می‌توانند دامنه تماس غیرمستقیم میان خود را گسترش دهند. در جامعه معمولا وقتی دو طرف اختلاف دیرینه‌ای با هم دارند، طرف‌هایی که از رابطه‌ای دوستانه با هر دو طرف برخوردارند برای رفع اختلاف پادرمیانی می‌کنند و معمولا هرچقدر دامنه مداخله این طرف‌ها بیشتر می‌شود دامنه اختلاف بین دو طرف درگیر کاهش پیدا می‌کند. به عقیده نویسنده در صورتی که مذاکره غیرمستقیم ادامه پیدا کند، ایده مذاکره مستقیم برجسته‌تر می‌شود و آنگاه آمریکا در پی برقراری روابط است و سرانجام اینکه آمریکا می‌خواهد در طرح جدید جاده ابریشم حضور داشته باشد.

 

عقیقی افزود: طبعا قبل از رسیدن به این مرحله مسائل متعددی وجود دارد، نظیر مساله حوثی‌های یمن، الحشد الشعبی عراق و حزب الله لبنان. آمریکایی‌ها می‌خواهند ایران برای نشان دادن حسن‌نیت خود دست از حمایت آنها بردارد؛ اما ایران هرگز این را عملی نمی‌کند. نویسنده به اظهارات اخیر «حشمت الله فلاحت پیشه»، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران اشاره کرد و گفت که سخن او می‌تواند معیار باشد؛ چون تاکید کرد که ایران تحت هیچ شرایطی چه مستقیم چه نیابتی با آمریکا وارد جنگ نمی‌شود. به ادعای عقیقی اظهارات فلاحت پیشه برای فروکش کردن شور هیجان کسانی که خواهان جنگ با آمریکایی‌ها بودند کافی است.

 

العربی الجدید ادامه داد: آمریکایی‌ها یک موضوع را می‌خواهند و آن جاده ابریشم است که ایران بخش مهمی از آن محسوب می‌شود. از نظر آمریکا مناقشه بر سر بخش «جاده ابریشم دریایی» در دریای جنوبی چین و سپس در سریلانکا، در پی حضور اطلاعات آمریکا در آنجا برای مشارکت در تحقیقات مربوط به حملات تروریستی 21 آوریل گذشته این کشور، اساسی است بخصوص که مسیر دریایی این طرح تا آفریقا ادامه دارد. جایی که مناقشه در آنجا چه در سواحل غربی قاره آفریقا و چه در مرکز آن شدیدتر است.

 

به باور نویسنده آمریکایی‌ها به اهمیت مسیر خشکی جاده ابریشم و اهمیت حضور ایران در آن هم واقفند. محاسبات واشنگتن با نحوه اجرای برخی افکار «هنری کسینجر» وزیر خارجه اسبق آمریکا مرتبط است که بر «به دست آوردن [جایگاه] ایران به عنوان یک شریک اصلی» تاکید داشت.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار