آماده شدن اتحادیه اروپا برای تحریم‌های نفتی روسیه-راهبرد معاصر
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است دیدار بشار اسد با بن سلمان در حاشیه اجلاس سران در ریاض

آماده شدن اتحادیه اروپا برای تحریم‌های نفتی روسیه

پایگاه اینترنتی راشاتودی در گزارشی به نقل از رسانه‌های بین‌المللی اعلام کرد اتحادیه اروپا خود را برای تحریم نفتی روسیه آماده می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۴ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 30
کد خبر: ۱۳۱۵۹۸

به گزارش راهبرد معاصر برخی از رسانه‌های آمریکایی مدعی شدند بروکسل قصد دارد پیشنهاد آمریکا برای وضع تعرفه‌های گمرکی را رد و در عوض واردات نفت از روسیه را ممنوع کند.

براساس گزارش راشاتودی دراین گزارش آمده است: روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز جمعه به نقل از مقامات ناشناس در بروکسل گزارش داد اتحادیه اروپا با نادیده گرفتن پیشنهاد جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا برای اعمال تعرفه‌های گمرکی و در نتیجه تعدیل جهش قیمت‌ها در سطح جهان، خود را برای تحریم هر گونه واردات نفتی از روسیه آماده می‌کند.

این روزنامه به نقل از چند مقام و دیپلمات اتحادیه اروپا حاضر در این فرآیند ادعا کرد سفرای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا چهارشنبه آینده نشست برگزار خواهند کرد و تا پایان هفته تأیید نهایی خود را برای این اقدام اعلام خواهند کرد. هیچ یک از این مقامات اجازه نداشتند به صورت علنی درباره این موضوع صحبت کنند.

این مقامات ناشناس همچنین اعلام کردند اگر مجارستان یک سری مطالبات «دقیقه نودی» را مطرح نکند، این روند باید بدون در پیش گرفتن اقدامات وقت‌گیر مرتبط با فراخوانی همه رهبران اتحادیه اروپا برای برگزاری نشست در بروکسل تکمیل شود.

احتمالا اعمال تحریم‌های نفتی علیه روسیه به صورت مرحله‌ای خواهد بود. این اقدام همچنین سبب ایجاد فرصت برای اعضای اتحادیه اروپا می‌شود تا بتوانند به قرارداد‌های موجود پایان دهند، همانند دوره مهلت چهار ماهه برای ممنوعیت واردات زغال سنگ که قبلا علیه روسیه در پیش گرفته شد. به گفته همین منابع، بسته ششم تحریم‌های اعمال شده از سوی اتحادیه اروپا، اسبربنک Sberbank بزرگترین بانک روسیه (که حضور قابل توجهی در اتحادیه اروپا دارد) و همچنین شخصیت‌های برجسته روس را نیز هدف قرار خواهد داد.

بر اساس گزارش ها، آلمان نقشی کلیدی در این اقدام ایفا کرد. به گفته رابرت هابک، وزیر انرژی آلمان برلین قبلا یک سوم منابع خود را از روسیه وارد می‌کرد، اما به نوعی توانسته است این روند را کاهش دهد و به تنها ۱۲ درصد برساند.

هابک روز سه شنبه گذشته در جریان سفر به لهستان در گفتگو با خبرنگاران گفت: «مشکلی که همین چند هفته پیش برای آلمان بسیار بزرگ به نظر می‌رسید، اکنون به مراتب کوچک‌تر شده است. آلمان به قطع واردات نفت روسیه به شدت نزدیک شده است.»

مسکو حدود ۲۵ درصد از کل نیاز سالانه نفت اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۰ تأمین کرد و این اتحادیه نیمی از صادرات سوخت روسیه را به خود اختصاص داد. مقامات ناشناس در گفتگو با نیویورک تایمز گفتند بروکسل قصد دارد با افزایش واردات نفت از نیجریه، صادرکنندگان نفت در خلیج فارس و همچنین همسایگان روسیه (جمهوری آذربایجان و قزاقستان) این اختلاف را جبران کند.

این روزنامه همچنین نوشت هفته گذشته، وزارت خزانه داری آمریکا به اتحادیه اروپا پیشنهاد کرد محدودیت قیمت یا تعرفه‌های گمرکی بر واردات نفت روسیه اعمال کند، اما این موضوع با نظر موافق بروکسل همراه نشد.

کاخ سفید با بدترین تورم از سال ۱۹۸۱ دست و پنجه نرم می‌کند که دلیل آن قیمت نفت است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، روسیه و همچنین همه گیری کووید ۱۹ را دلیل این تورم بی سابقه دانسته است. در همین حال، ارزش یورو در این هفته برای نخستین بار از آوریل سال ۲۰۱۷ به زیر ۱.۰۶ دلار سقوط کرد، زیرا روسیه تحویل گاز به لهستان و بلغارستان را پس از خودداری از پرداخت بهای آن به روبل متوقف کرده است.

تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا روسیه را مجبور کرده است خواستار پرداخت بهای گاز به روبل شود. در حالی که بروکسل رسما به این اقدام اعتراض کرده و آن را "باج خواهی" دانسته است، گفته می‌شود چهار کشورعضو اتحادیه اروپا با استفاده از ساز و کار جدید مسکو که مبتنی بر روبل است پرداخت هایشان را انجام داده اند و دست کم ۱۰ کشور حساب‌هایی به روبل در گازپروم بانک روسیه باز کرده اند./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده