صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

چشمک به خودکفایی گندم در آینده نه چندان دور

چشمک به خودکفایی گندم در آینده نه چندان دور با روندی که وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین منطقی قیمت گندم در دستور کار دارد و برنامه ریزی برای افزایش دو برابری تولید گندم دیم، قابل پیش بینی است که در سال های آینده به خودکفایی در تولید این محصول برسیم.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 10
کد خبر: ۱۳۷۶۴۹

به گزارش راهبرد معاصر مصرف گندم در کشور ما سالانه 11 تا 13 میلیون تن برآورد می‌شود که در برخی سالها به این سطح از تولید و خودکفایی در تولید این محصول رسیده ایم و بیشترین دلیل رسیدن به خودکفایی در تولید گندم افزایش میزان باران های موثر بود.

در سال 95 که وضعیت بارش ها مناسب بود با خرید تضمینی 11 میلیون و 500 هزار تن گندم در کشور، رکورد خرید این محصول توسط دولت شکسته شد؛ حتی  رقم نهایی تولید بیشتر هم شد  زیرا کشاورزان بخشی از محصولات خود را به دولت تحویل نداده بودند.

میزان خرید تضمینی گندم در سال جاری با وجود عدم بارش های موثر و کافی در مقایسه با سال قبل، پیش بینی شده که رشد کند به طوری که بر آورد تولید گندم 8 تا 9 میلیون تن است.

پیش بینی افزایش 2 برابری تولید گندم دیم

در بیشتر کشورهای دنیا به ویژه کشورهایی که از منابع آبی خوبی برخوردارند قالب گندم آنها به صورت دیم و با آب سبز(باران) تولید می‌شود که فشاری هم به منابع آب زیر زمینی وارد نمی‌کند اما خشکسالی‌های اخیر ایران باعث شده است که میزان تولید گندم در کشور که سطح کشت قابل توجهی را نیز به خود اختصاص داده، کاهش یابد.

در وضعیتی خوشبینانه برآورد تولید گندم دیم در کشور 4 میلیون تن است اما وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم برنامه دارد که با اقدامات به زراعی و افزایش سطح زیر کشت، میزان بهره وری و در نهایت تولید گندم به صورت دیم را افزایش دهد.

 وزیر جهاد کشاورزی پیش بینی کرده است که با افزایش سطح زیر کشت گندم دیم و بهبود بهره وری تولید، میزان تولید به دو برابر افزایش یابد و به 8 میلیون تن در سال برسد.

 چشمک به خودکفایی در تولید گندم در سال‌های آینده

بنابراین گزارش افزایش تولید محصولات دیم در کشور می تواند انقلابی در تولید محصولات زراعی باشد و ما را دوباره در تولید گندم به خودکفایی برساند.

ساداتی نژاد در ارتباط با طرحی که برای افزایش تولید محصولات دیم در کشور با نام جهش تولید در دیمزارهای کشور وجود دارد اظهار داشت : در این طرح کشاورزان تسهیلاتی نظیر توسعه سطح بیمه ، تسهیلات مالی ارزان قیمت و کمک های بلاعوض در یافت می‌کنند. از ظرفیت‌های فناوری و تحقیقات برای تولید بذر های مناسب و دانش بنیان استفاده می شود.

وی افزود: با اجرای این طرح میانگین تولید گندم در هر هکتار به دو تن می‌رسد که با این حساب 8 میلیون تن گندم تولید خواهد شد.

تلاش برای تولید 2 تن گندم دیم در هرهکتار و کمک های بلاعوض 

میزان عملکرد گندم دیم در کشور در مناطق مختلف و با توجه به شرایط آب و هوایی شاهد رکوردهای تا 2.2 تن در هر هکتار بوده، وزارت جهاد کشاورزی به دنبال دستیابی به متوسط رکود 2 تن در هر هکتار است.

 برای اجرای این طرح ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز مشارکت دارد و خبر از تخصیص 560 میلیارد تومان کمک بلاعوض برای اجرا داده شده است.

وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) از دو سال قبل فعالیت خود را به صورت آزمایشی در این طرح آغاز کرده اند که از خرداد ماه سال جاری این طرح به شکلی گسترده تر در تمام کشور و با مشارکت کشاورزان به مرحله اجرا رسید.  مقرر شده که سرمایه صندوق حمایت از توسعه زراعت در دیم‌زارها  در 5 سال به پنج هزار میلیارد تومان برسد.

ابتدا برنامه ریزی شده بود که در 4 میلیون هکتار 18 استان مستعد کشور،  این طرح ملی به مرحله اجرایی برسد اما وزیر جهاد کشاورزی در شصت و دومین جلسه ستاد ملی طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کشور  پیشنهاد داد، در همه استان‌ها اجرا شود و سطح آن  به 5.2 میلیون هکتار افزایش یابد که مورد موافقت ستاد اجرای فرمان امام نیز قرار گرفت.

با روندی که وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم در تعیین منطقی قیمت گندم در دستور کار دارد و برنامه ریزی برای افزایش دو برابری تولید گندم به صورت دیم قابل پیش بینی است که در سال های آینده به خودکفایی در تولید گندم برسیم./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار