توانیر: صنعت برق ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی و ۱۸۵ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد وکیل بابک زنجانی: کرسنت در تلاش است اموال موکلم در مالزی را ضبط کند متناسب سازی حقوق بازنشستگان فولاد واریز شد + اطلاعیه صندوق بازنشستگی نتیجه برندگان قرعه‌کشی ایران خودرو اعلام شد جزئیات کشف بزرگ‌ترین زمین‌خواری ایران به مساحت هزار هکتار عوارض سنگین وضع شده برای رانندگان ایرانی در ترکیه لغو شد مجمع تشخیص با پرداخت کامل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دولت موافقت کرد شرایط معافیت مالیاتی موسسات خیریه تغییر کرد + جزییات  افزایش تقاضا برای آپارتمان‌های زیر قیمت / آخرین وضعیت بازار مسکن برنامه فروش محصولات ایران خودرو دیزل در بورس کالا هشدار منظور درباره معامله طلا در بورس با نرخ غیرواقعی دلار نمره فروش خودرو‌های برقی ۲۰ شد ستاد مبارزه با قاچاق کالا: بر اساس مصوبه دولت، همه گوشی‌ها می‌توانند رجیستری را انجام دهند حداقل و حداکثر عیدی امسال کارگران اعلام شد + جزئیات بحران خشکسالی در حوضه آبریز کارون بزرگ

پیشنهادات ۱۰ گانه کارشناسان برای اجرای موفق طرح هوشمندسازی یارانه‌ نان

کارشناسان در جلسه نقد و بررسی طرح هوشمندسازی یارانه‌ نان پیشنهادات ۱۰ گانه خود برای تکمیل، تصحیح و اجرای بهتر و موفق طرح را ارائه کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 12
کد خبر: ۱۳۸۰۳۹

به گزارش راهبرد معاصر در جلسه نقد و بررسی طرح هوشمندسازی یارانه‌ نان که باحضور مجریان طرح هوشمندسازی یارانه‌نان از وزارت اقتصاد، کارگروه‌های تخصصی و کارشناسان اقتصادی برگزار شد، پیشنهاد‌هایی در ۱۰ محور از جمله لزوم تولیت واحد در زنجیره گندم، آرد و نان، قیمت‌گذاری صحیح، ارائه کمیت نان برحسب قرص یا کیلوگرم، برداشتن انحصار‌های نابجا و افزایش سلامت‌غذایی جامعه مطرح شد.

 

در این جلسه علیرضا رضاپور، مسئول کارگروه روستا و عشایر، به ارائه پیشنهاداتی برای تکمیل، تصحیح و اجرای بهتر و موفق طرح هوشمندسازی یارانه‌نان در دولت پرداخت که محور آن‌ها شامل موارد زیر می‌باشد:

 

متولی: درحال حاضر پنج وزارت‌خانه جهادکشاورزی، صمت، کار تعاون و رفاه‌اجتماعی، کشور و اقتصاد و اموردارایی در این طرح حضور دارند که برای اجرای بهتر طرح و پاسخگویی نیازمند یک متولی‌واحد هستیم که مسئولیت‌طرح را عهده‌دار باشد.

سخت‌افزار جدید بانکی: ۹۰ درصد از ۸۲ هزار شعبه نانوایی کشور مجهز به کارتخوان هستند که با ایجاد تغییرات نرم‌افزاری نیازی به ایجاد سخت‌افزار جدید نیست.

کمیت نان: برای جلوگیری از کوچک شدن قرص نان بایستی نان به‌صورت کیلویی به‌فروش برسد.

قیمت‌گذاری: برخی هزینه‌های اعلام شده از سوی ذی‌نفعان واقعی و منطقی نمی‌باشد، قیمت‌گذاری باید واقعی باشد.

شکل یارانه: تخصیص یارانه باید برمبنای کیلوگرم نان صورت بگیرد، درتخصیص یارانه به‌صورت کیلوگرم، درصورتی که بازار جهانی دچار هرگونه نوسانات قیمتی شود یارانه تخصیصی تغییر نمی‌کند و امنیت‌غذایی مردم تهدید نمی‌شود.

رسانه: رسانه‌ها باید ابعاد مختلف طرح را برای اقناع جامعه و اجرای درست آن تبیین نمایند.

برنامه‌ریزی: در تدوین طرح هوشمندسازی یارانه‌نان بایستی نمایندگان امین هریک از حلقه‌های زنجیره گندم، آرد و نان مشارکت داشته باشند.

سلامت: استفاده از آرد کامل، جامعه را به‌سمت سلامت می‌برد و با استفاده از این الگو می‌توان هزینه‌های نظام‌سلامت کشور را کاهش داد.

نظارت: اتخاذ تدابیر نظارت لازم در این طرح، مانع افزایش قیمت در محصولات قنادان، بیسکوییت‌سازان، دامداران، کارخانه‌های لبنیات و کارخانه‌های آرد می‌شود.

مجوز: انحصار صدور مجوز باعث افزایش هزینه‌ها و ایجاد رانت می‌شود.

* طرح پیشنهادی وزارت‌اقتصاد برای شناسایی و محرومیت الگو‌های غیرمتعارف در نانوایی‌ها

 

در ادامه این‌جلسه محمد جلال، مشاور وزیر اقتصاد، با بیان اینکه درحال‌حاضر یارانه به گندم تخصیص داده می‌شود و با اشاره به اختلاف ۲۰ برابری قیمت گندم یارانه‌ای با قیمت آزاد آن، این‌موضوع را موجب بروز برخی سوءاستفاده‌ها دانست.

 

وی با توضیح طرح هوشمندسازی یارانه‌نان در دولت‌سیزدهم اظهار داشت: در این‌طرح مردم افزایش قیمت نان را احساس نمی‌کنند.

 

* آزادپزی نانوایی‌ها، پرنده‌ای با دوبال رقابت و کیفیت

 

در این جلسه اصغر پابرجا، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران، با بیان اینکه نباید به نانوایی‌ها صرفا به‌عنوان یک واحد حق‌العمل کار نگاه شود اظهار داشت: اگر طرح نان دولت درست و کامل اجرا شود می‌تواند ۳۰ درصد مصرف گندم آردی کشور را کاهش دهد. وی عنوان کرد آزادپزی پرنده‌ای است که دوبال رقابت و کیفیت را به همراه دارد.

 

* انحصار صدور مجوز باید شکسته شود

 

در ادامه این‌جلسه محمد علی‌مهری، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری‌تهران، با اشاره به تحقیقات میدانی استانداری تهران در فروردین و اردیبهشت امسال بیان کرد: طبق این تحقیقات هزینه روزانه تبدیل آرد به گندم در یکی از انواع نانوایی‌های شهر تهران حدود یک‌ونیم‌میلیون تومان است درحالی‌که اتحادیه مربوط این نرخ را ۴ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان اعلام کرده است.

 

وی یکی از مشکلات‌اصلی را انحصار در صدور مجوز دانست و افزود: اجاره یک نانوایی با مجوز ۴۸ میلیون تومان است درحالی‌که اجاره همان نانوایی بدون‌مجوز ۱۰ میلیون تومان است و این یعنی بخش عمده‌ای از هزینه هر نان صرف رانت صدور مجوز می‌شود.

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار