واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

تاخیر در اعلام طرح آمریکایی «معامله قرن»

فرستاده رئیس‌جمهوری آمریکا در امور به اصطلاح خاورمیانه، از احتمال تاخیر در اعلام طرح ادعایی واشنگتن برای صلح میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی، موسوم به «معامله قرن»، خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 17
کد خبر: ۱۳۸۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  «جیسون گرینبلات» فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا در امور صلح خاورمیانه، روز گذشته در گفت‌وگو با روزنامه عبری‌زبان «جروزالم پست»، اعلام کرد، احتمال دارد طرح «معامله قرن» بعد از تشکیل کابینه جدید اسرائیل رونمایی شود.

 

گرینبلات گفت: «بعد از تاخیر اخیر موعد اعلام طرح معامله قرن به دلیل انتخابات اسرائیل در آوریل گذشته، دولت ترامپ تاکنون موعد معینی را برای آن مشخص نکرده است.»

 

دولت آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که یک کنفرانس بین‌المللی با هدف تشویق برای سرمایه‌گذاری اقتصادی در اراضی فلسطینی ماه ژوئن در منامه بحرین برگزار می‌شود. در حالی که برخی از کشورها از جمله عربستان و امارات از مشارکت در این کنفرانس خبر داده‌اند، فلسطینیان اعلام کرده‌اند در کنفرانس اقتصادی بحرین حضور نخواهند یافت.

 

این دیپلمات آمریکایی در گفت‌وگوی خود با جروزالیم پست، این مساله را نیز خاطرنشان کرد که انتخابات ریاست‌جمهوری آینده آمریکا و برگزاری رقابت‌های انتخاباتی در روند برنامه صلح خاورمیانه هرگز تغییری ایجاد نخواهد کرد و رئیس‌جمهوری کاملا به آن توجه دارد.

 

دولت آمریکا از زمان ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در اوایل سال 2017، در حال تدوین طرح سیاسی در خاورمیانه به‌نام «معامله قرن» است ولی تا کنون بندهای آن را فاش نکرده است. این طرح از سوی رژیم‌های عربستان، امارات، مصر و برخی کشورهای عربی حمایت می‌‌شود و گفته می‌شود طرح مذکور، فلسطینیان را مجبور خواهد کرد امتیازاتی به‌نفع اسرائیل، به‌ویژه درباره وضعیت شهر قدس و حق بازگشت آوارگان ارائه دهند.

 

گرینبلات از اظهارات «دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در اراضی اشغالی، که مدعی شده است اسرائیل حق الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری را دارد، حمایت کرد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار