پزشکیان در آیین دریافت استوارنامه سفیر جدید نیوزیلند: زورگویی در قاعده گفت‌و‌گو نمی‌گنجد روند بررسی برنامه‌های «مدنی‌زاده» در کمیسیون اقتصادی مجلس سخنگوی دولت: دولت اعتراض کامیونداران را به رسمیت می‌شناسد نحوه جذب منابع انسانی در آموزش و پرورش اصلاح شد نیروی زمینی ارتش ۵ پایگاه موشکی در ساختار خود پیش‌بینی کرد مهاجرانی: ایران با حفظ منافع ملی مذاکره را ترک نخواهد کرد / تمام سناریو‌های ما روی میز است محمود احمدی نژاد عازم اروپا شد + جزئیات دستورات معاون اول رئیس‌جمهور برای اطفای حریق در پارک ملی گلستان الحاق ۱۰ فروند بالگرد باز آماد شده به هوانیروز ارتش قالیباف: بولیوار صدای استقلال را از دل ملت‌های تحت ستم بیرون کشید قالیباف قانون اصلاح پرداخت فوق‌العاده خاص را ابلاغ کرد دستور رییس جمهور برای پرداخت حقوق کارمندان مبتنی‌بر عملکرد سخنگوی هیات رئیسه مجلس: مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی شد نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: قصور بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج محرز است سلیمی، نماینده مجلس: امضای سرپرست وزارت اقتصاد از فردا بی‌اعتبار است

طرح جدید مجلس برای جلوگیری از خام فروشی

عضو کمیسیون انرژی مجلس از تصویب کلیات طرح تشکیل شرکت پالایش و پتروشیمی در این کمیسیون خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 20
کد خبر: ۱۳۹۱۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی  از تصویب کلیات طرح تشکیل شرکت پالایش و پتروشیمی در این کمسیون خبر داد.

 

وی افزود: در حال حاضر ما نفت را به پالایشگاه‌ها می‌دهیم و آنها برای ما سوخت از جمله بنزین، گازوئیل ، نفت سفید، نفت کوره و غیره تولید می‌کنند در صورتی که می‌توان مانند سایر کشورهای پیشرتفه از نفت خام فراورده‌های با ارزش افزوده بالا تولید کرد.

 

عضو کمیسیون انرژی اضافه کرد:کشورهای پیشرفته ترکیبات گاز تولیدی را هم جداسازی می‌کنند و در پتروشیمی‌ها از آنها فراوده‌های بارزش تولید می‌کنند در صورتی که ما فقط سوخت تولید می‌کنیم.

 

بیگی نژاد تصریح کرد: بهتر است ما نفت و گاز تولیدی را به واحد‌های شکست حرارتی و کاتالیستی برده و فراورده‌هایی تولید کرد که بتوان در بخش پتروشیمی از آنها استفاده کرد.


وی با تاکید بر اینکه تا زمانی که نگاه ما پتروشیمیایی نباشد ما همین مسیر خام فروشی که در این چند دهه آمدیم را ادامه می‌دهیم، افزود: اگر با این طرح جدید شرکت ملی پالایش و پتروشیمی تشکیل شود نگاه به نفت، نگاه زنجیره ارزش افزوده می‌شود؛ هدف ما از تدوین این طرح تغییر رویکرد در خصوص نفت و تولید فراورده‌های با ارزش است.

 

نماینده ملایر در مجلس بیان کرد:تمامی دولت‌ها بیماری خام فروشی را داشته‌اند و دولت کنونی نیز از این بیماری رهایی پیدا نکرده است، این در حالی است که خوراک مایع برای پتروشمی‌ها در کشور بسیار لازم و ضروری است تا محصولات با ارزش بیشتری تولید کنند اما این نگاه در کشور وجود ندارد.

 

بیگی‌نژاد با بیان اینکه به همین دلایل ما در کمیسیون انرژی طرحی را تصویب کردیم که برمبنای آن زنجیره ارزش از نفت آغاز شود، گفت:کشورهای پیشرفته و حتی کشورهایی مانند هند و عربستان همین مسیر را می‌روند، گفت: نگاه پتروشیمی به نفت نگاهی است که اروپا و کشورهای موفق در این صنعت طی کرده‌اند اما ما این نگاه را در وزارت نفت نداریم.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد:"طرح تشکیل شرکت پالایش و پتروشیمی" به دنبال تغییر این نگرش است، درواقع باید زنجیره ارزش را از نفت آغاز کنیم، تا برای کشور ثروت‌آفرینی شود./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار