به گزارش راهبرد معاصر پایگاه خبری «وکاله الصحافه الیمنیه» گزارش داد، بر اساس این توافقنامه، بخش سوخت یمن به عربستان سعودی واگذار خواهد شد. این اقدام، در راستای توطئه سعودی برای چپاول بخشهای مهم و حیاتی جنوب و شرق یمن است.
به گزارش این پایگاه، این مسئله در جریان نشست عبدالملک با وزرای دارایی، نفت و معادن دولت خودخوانده حاصل شده است. گفته شده است که عبدالملک به سرعت خواستار امضای این معاهده شده بود.
بر اساس این معاهده، عربستان سعودی بر صندوق حمایت از خرید فرآوردههای نفتی در مناطق تحت اشغال ائتلاف متجاور، حق حاکمیتی خواهد داشت. همچنین ریاض حق واردات و فروش سوخت را در بازار داخلی یمن به دست خواهد گرفت.
بنا بر این گزارش، چند سال پیش هم این توافقنامه مطرح شده بود، ولی عبدالملک در آن زمان امضا نکرده بود، ولی در حال حاضر که گفته میشود ریاض قصد دارد وی را تغییر دهد، با این توافقنامه موافقت کرده است تا از این طریق بتواند در منصب خود باقی بماند.
این در حالی است که عبدالملک اواسط فروردین ماه گذشته با «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع عربستان سعودی دیدار کرد. بن سلمان در این دیدار مدعی شد که ریاض برای برقراری امنیت و صلح در یمن تمایل دارد.
وی ادعا کرد که ریاض از اعلام آتشبس در سراسر یمن و مرزهای مشترک عربستان و یمن استقبال میکند و این آتشبس با طرح عربستان مربوط به مارس ۲۰۲۱ برای پایان دادن به بحران یمن و دستیابی به راهحل سیاسی جامع، همخوانی دارد.
بن سلمان همچنین ابراز امیدواری کرد که این آتشبس به تلاشهای سیاسی برای دستیابی به حلوفصل سیاسی از طریق گفتوگوهای طرفهای یمنی که تحت نظارت شورای همکاری خلیج فارس در حال اجراست، کمک کند.
عربستان سعودی به همراه امارات و چند کشور عربی و با حمایت آمریکا از فروردین سال 1394 جنگی را به بهانه بازگرداندن عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن آغاز کردند که تا کنون هزاران نفر از مردم این کشور را به کام مرگ کشانده است.
با جود این ادعا، ریاض چندی پیش، هادی را کنار گذاشت و نهاد جدیدی به نام شورای ریاستی یمن را تأسیس کرد تا بتواند بهتر و آسانتر یمن را غارت کند. البته دولت نجات ملی یمن بارها تأکید کرده است که این نهاد جعلی را به رسمیت نخواهد شناخت./فارس